[Stelvio] "Letnie" felgi Stelvio

Firste, ten "..." to po to ze gdyby go nie bylo to sugerowalbym ze wiem ze pracujesz w branzy samochodowej jako mechanik, wlasciciel ASO, itd. Ja tego nie wiem....moze jestes dyrygentem i kompozytorem albo dentysta czy policjantem, wiec auta to nie Twoj fach ale moze pasja.....albo wszystko razem....hehehe Nie zmienia to faktu ze zawsze cenie Twoje wpisy!

Ostatnia edycja:
witam,nie znalazlek konkretnego tematu odnośnie felg do stelvio wiec wrzuce tutaj ,jakby ktoś szukal kół na zime do stelvio to zapraszam na allegro nick misiu791129

Załączniki

• felga  WSP.jpg
    felga WSP.jpg
    214.4 KB · Wyświetleń: 32
Ja mam je założone u siebie. Jestem zadowolony jak na razie, pasują bez żadnych dystansów. Wymiary jak oryginał, czujniki ciśnienia też pasują.

IMG_20190327_181143.jpg
IMG_20190408_190008.jpg

A na oryginalnych zimowe, wygląda tak:

IMG_20190307_064708.jpg

Ostatnia edycja:
Panowie, a gdybym tak chciał przyjanuszować i założyć tylko czujniki ciśnienia do felg na lato, a w zimówkach bez, to rozumiem ze wiąże sie to z błędem komputera. Czy bład będzie widoczny tylko w zakładce cisnienia opon jak wejdziemy przez panel w samochodzie, czy bład bedzie ciągły na desce rozdzielczej ?
POST DO GIULI JUZ PRZENOSZE.

A wiesz już nie pamiętam jak to było zanim się czujniki zaadoptowały czy świeciła się również kontrolka cały czas czy nie, już nie pamiętam, ale chyba się świeciła na żółto, aż się zaadoptowały

Nie ma problemu. Zapomniałem wcześniej napisać, że sprzedający bardzo miły gość podsyłał mi linki do filmików, na których było pokazane że te felgi są poddawane różnym testom mającym udowodnić ich trwałość i bezpieczeństwo użytkowania. To również mnie jakoś przekonało

U mnie to tak wygląda ; na zime ori fabryczne 19 a lato z giulii Q tył 10" przód 8,5" 19 opony ori :)

Załączniki

• 20190106_133534.jpg
    20190106_133534.jpg
    133 KB · Wyświetleń: 33
  • 20180904_143518.jpg
    20180904_143518.jpg
    177.3 KB · Wyświetleń: 42
Czy te 10" na tyl jest dozwolone w homologacji wersji cywilnej?
Nie wiem czemu ale nie widze zadnych zdjec.

Tak nawet w aso mi czujniki zakładali i konfigurowali . Jeśli nie widzisz zdjęć ,może brakuje ci jakiegoś programu napisz do moderatora , na pewno Ci pomoże :)

A na różne rozmiary opon nie bylo przypadkiem akcji serwisowej?

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka
dzwoni w którymś kościele...
akcja dotyczyła któregoś tam wzoru felg 18" z szerszym tyłem - nie wiadomo o co chodzi, pewnie sknocili coś w projekcie. Inne wzory czy 19" z szerszym tyłem są tip-top (sam mam). akcja dotyczyła ledwo ponad 300 samochodów, w polsce bodajże 2.

dzwoni w którymś kościele...
akcja dotyczyła któregoś tam wzoru felg 18" z szerszym tyłem - nie wiadomo o co chodzi, pewnie sknocili coś w projekcie. Inne wzory czy 19" z szerszym tyłem są tip-top (sam mam). akcja dotyczyła ledwo ponad 300 samochodów, w polsce bodajże 2.
A ok bo coś kojarzę właśnie z forum nie znałem dokladnie szczegółów..

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

U mnie wszystkie opony są takie same :)

[MENTION=22]Rafał[/MENTION]
Sorry, że po 53 latach wznawiam temat ;)
Ale ty tam miałeś te 19 Q z przodu w końcu na 8,5 cala czy 10 cali? Bo wcześniej pisałeś, że 10 cali szerokości ci z przodu wchodziło w co ja nie wierzyłem (bo mi przy 9 z przodu ocierało przy ET34).
Generalnie zastanawia mnie, jakie w końcu masz cale i jakie szerokości opon na nich.
Bo ja zastanawiam się z rok na zimę założyć je:
- przód 19 x 8,5 na oponach 235/50
- tył 19 x 9 na 265/45

Ostatnia edycja:
[MENTION=22]Rafał[/MENTION]
Sorry, że po 53 latach wznawiam temat ;)
Ale ty tam miałeś te 19 Q z przodu w końcu na 8,5 cala czy 10 cali? Bo wcześniej pisałeś, że 10 cali szerokości ci z przodu wchodziło w co ja nie wierzyłem (bo mi przy 9 z przodu ocierało przy ET34).
Generalnie zastanawia mnie, jakie w końcu masz cale i jakie szerokości opon na nich.
Bo ja zastanawiam się z rok na zimę założyć je:
- przód 19 x 8,5 na oponach 235/50
- tył 19 x 9 na 265/45

8.5" przód a 10" tył - testowałem różne konfiguracje , i zbyt duzy dystans by był potrzebny na przód dla 10". :)

Amortyzatory
Powrót