lancia thesis a 166

pokazywało ok 10l w miescie
Chyba na holu :P nie no może w skrajnie emeryckim stylu jazdy jest to do osiągnięcia ale nie przeginaj. Punto 1,2 z ciężką nogą tyle na mieście wciąga :P mowa tu o prawdziwym mieście jak Warszawa, Kraków itp a nie pipidówy.
20l to fakt że ciężka noga ale w realu będzie bliżej 20 niż 10. Sam mam i miałem 3x V6 w aucie o masie 1,5t więc mogę co nieco napisać na ten temat. A niestety masa robi spalanie. Wiem z doświadczenia że 100kg lżejszy samochód odczuwalnie mniej pali. Thesis jest klocem. Wypasionym ale klocem :) 3,0V6 może robiło by robotę w Lybrze ale nie w Thesisie.

Se chlapnie :)
Chyba że włączysz emeryta :P

Chyba na holu :P nie no może w skrajnie emeryckim stylu jazdy jest to do osiągnięcia ale nie przeginaj.

To jest typowy przykład niezrozumienia z powodu nieużywania przecinków i kropek. mariwa napisał(a), że spalanie to 10 l podczas normalnej jazdy [przecinek] a w mieście trochę więcej [przecinek] no ale 20....
I nagle jego/jej wypowiedź nabiera sensu i jest rzeczywista. Bo 10 litrów podczas normalnej jazdy w trybie mieszano/trasowym to jest rzeczywisty wynik.

10 litrów to chyba tees 2.0 :)

Chciałbyś :D Thesis to KLOC waga zaczyna się od 1680kg :) A nasze 166 od 1420. To ponad 200 kg różnicy. A to jest wieelka różnica :) Mi thesis 2.0 turbo pali około 15 w mieście przy normalnej jezdzie !!!! Więc 3 litry myślę że bez problemowo weźmie 18 przy normalnej nie emeryckiej jezdzie :)

Jesli ta boazeria to prawdziwe drewno a nie ersatz to jestem jak najbardziej za , wiec sie chyba nie poklocimy :)

Chyba ze ty wolisz imitacje i prawdziwe drewno to minus , to sie poklócimy

Nie było twin sparków w Thesisie :) Najmniejszy silnik to 2.0 turbo później 2.4 benzyna 3.0 i 2,4 jtd :)

Czyli jednak trochę pieniędzy trzeba wsadzić... Co to za silnik 2.4? Jakaś mutacja 2.0?

Ostatnia edycja:
Silnik 2.4 VIS R5 o mocy 175KM dość dobrze znany wśród Lancisti, występujący m.in. w Lancii Kappa, czy Thesis. Można by go nazwać pochodną 2.0 VIS R5 występującego m.in. w Lybrze, Kappie, Fiacie Coupe (chyba), a to z racji wspólnego dołu i różnych innych części.
Niestety podobnie jak TSy wymaga dość dobrego traktowania - kompletny brak pałowania na zimno, nie kręcenia do odcinki, pilnowania stanu oleju jak oka w głowie etc., z powodu przekręcających się panewek. O dziwo problem z panewkami jest rzadszy w bliźniaczym 2.0 VIS.

A to nie czasem refresh dawnego 2,4 R5??? Świetna jednostka.

Świetna? Zaryzykuję stwierdzenie, że z tych oferowanych w Thesis to najbardziej ryzykowny silnik ;)

Amortyzatory
Powrót