Hej
wiem, że wątek stary, ale jest "zebrany" w przyklejony "
Zamierzasz kupić 159, Brerę lub Spidera? Potrzebujesz porady? CZYTAJ!" (porusza zakup alfy 159/Brera/spider). chciałbym uzupełnić go o to, co sam wyszukałem na temat, co wstępnie sprawdzić przy zakupie używanej alfy 159, kiedy ze sobą nie mamy doświadczonego alfa-maniaka, ale nie chcemy (jeszcze) jechać do ASO celem dokładniejszego trzepania auta (chodzi o przedwstępną weryfikacje modelu)
Oto moja lista, co mozemy sprawdzic sami (wybieram się powoli na zakup 159SW w JTDm, więc kompletuję sobie):
- sprawdzic, czy nie zjada wewn strony opony (ustawienie geometrii przodu i tyłu) - zjadanie to geometria do sprawdzenia, ewentualnie wahacze do wymiany (ASO sprawdzi)
- sprawdzic gumy maglownicy (przegub kulowy) oraz calego mechanizmu skretnego (czy nic nie wycieka, czy nie slychac skrzypienia przy skrecaniu przy malej predkosci
(jak stara wersalka <- to znalezione tu na forum

)
- pompa wspomagania (czy nie buczy po rozgrzaniu auta i czy nie zatarta)
- czy sa luzy na kole lewo/prawo - reka ruszając koło, nalepiej sprawdzac lub na "trzepakach"
- co sie dzieje przy 1800-1900 obr/min lub przy 2700-3200 przy delikatnym przyspieszaniu (nie powinno rwac) - 1/2 bieg - moze to byc EGR/klapy wirowe
- rzucic okiem na listwę sterującą klapami wirowymi (czy nie poci się, dymi po odpaleniu, przy dodawaniu gazu powinna pracować - jak spadła, to kolektor do roboty)
- na spodzie obudowy rozrzadu, czy cieknie pompa wody
- Dwumasówka - jeżeli przy gaszeniu auta słychać wyraźne, metaliczne telepanie z okolic sprzęgła, a nie słychać tego, jeśli auto zgasi się
z wciśniętym sprzęgłem - to jest to objaw kończącej się dwumasówki.
- spasowanie zderzaków, drzwi, sprawdzenie przedniego pasa, tylu - najlepiej mieć miernik grubości lakieru i obleciec auto (jak nie, to zrobią to nam w ASO) - tak nawiasem, to sam rozwalony i wymieniony zderzak nie powinien robic wrazenia, poniewaz moze sie tak zdarzyc, ze byla niewielka stluczka (przy 10-15 km/h) - poszedl zderzak, czy obrysowany zostal o jakis murek, a pas przedni/tyl moze byc nietkniete (nie mowiac juz o podluznicach) - zawsze to mozna zbic cene, ale cieszyc sie, ze nie bylo gorzej
PS: czy szanowni koledzy dodaliby jakąś pozycje z cyklu TTTMM (Ten Typ Tak Może Mieć)?