Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
to zależy trochę od tego, co jeszcze oprócz samej konfiguracji zabierasz ze sobąNapiszcie proszę co myślicie o alfie jako aucie dla rodziny 2+2. Pomożecie mi w decyzji czy decydować się na nią, czy szukać większego auta.
No nie zupełnie się zgodzę.. bo sporo zależy od fotelika jak i wzrostu osoby jadącej przed dzieckiem.. W niektórych fotelikach dziecko ma nogi prawie wyprostowane, a w niektórych opadają prawie normalnie w dół.. i przy tych pierwszych robi się mało miejsca gdy osoba z przodu jest wysoka.. Ja mam 186cm wzrostu, dosyc daleko lubie być odsunięty i za mną już dziecko miałoby ciasnawo..Moim zdaniem wystarczy, ale nie znam Twoich potrzeb i fanaberii 2 dzieci zupełnie wygodnie może jeździć z tyłu
Chyba będzie problem z ISOFIX'em na środku, bo zdaje się, że go tam nie ma.. Ja mam 5-cioletnie dziecko, fotelik Concord XT, który oczywiscie nie ma już własnych pasów.. mocuje się go do Isofixu i dziecko przypina się już fabrycznym pasem, dzięki czemu znacznie bardziej komfortowo podróżuje.. Ostatnio właśnie poszedł w odstawkę fotelik Recaro, który miał własne 5-ciopunktowe pasy i mozna go było mocować fabrycznym pasem do siedzenia także na środku..Odnośnie kanapy i siedzenia w 3 osoby, to pomiędzy fotelikami jest średnio przyjemnie, ze wzgl. na profil siedziska, ale można tam spokojnie umieścić fotelik, bo jest 3 punktowy pas.
Nie rozumiem takiego podjeścia, bo przecież można trochę zweryfikować własne oczekiwania, biorąc pod uwagę, że nie jedzie się samemu w samochodzie... Ja też jestem wysoka i nigdy nie jeździłam z nogami na desce rozdzielczej, ani dziecko nie wbijało mi swoich nóg w moje plecy. Czy jak jedziesz z osobą dorosłą z tyłu, to ona też ma mieć nogi pod brodą, bo Ty lubisz daleko siedzieć? Dziecko nie ma, aż tak wysuniętych do przodu nóg, aby osoba z przodu nie mogla znaleźć wygodnej pozycji dla siebie.No nie zupełnie się zgodzę.. bo sporo zależy od fotelika jak i wzrostu osoby jadącej przed dzieckiem.. W niektórych fotelikach dziecko ma nogi prawie wyprostowane, a w niektórych opadają prawie normalnie w dół.. i przy tych pierwszych robi się mało miejsca gdy osoba z przodu jest wysoka.. Ja mam 186cm wzrostu, dosyc daleko lubie być odsunięty i za mną już dziecko miałoby ciasnawo..
A co to ma do isofixa? 5 punktowe pasy, to są wyłącznie wewnętrzne pasy fotelika dziecięcego i nie mają wpływu na jego montaż na siedzeniu.Ostatnio właśnie poszedł w odstawkę fotelik Recaro, który miał własne 5-ciopunktowe pasy i mozna go było mocować fabrycznym pasem do siedzenia także na środku..
Moim zdaniem miejsca na nogi z tyłu w tak dużym samochodzie jest poprostu mało.. i moim zdaniem to jeden z najwiekszych minusów 159-tki.. może mam większe oczekiwania niż Ty, ale polecam każdemu sprawdzić czy dla niego będzie tam wystarczająco miejsca.. bo nie problem pojechac gdzies niedaleko w nie do konca wygodnej pozycji, ale wypad na wekacje i 8-10 godzin w aucie musi być w wygodnych warunkach..Nie rozumiem takiego podjeścia, bo przecież można trochę zweryfikować własne oczekiwania, biorąc pod uwagę, że nie jedzie się samemu w samochodzie...
...ależ mają zasadnicze znaczenie, bo jeśli fotelik jest bez własnych pasów to pas fabryczny służyć powinien wyłącznie do zapięcia dziecka, a nie do mocowania fotelika..A co to ma do isofixa? 5 punktowe pasy, to są wyłącznie wewnętrzne pasy fotelika dziecięcego i nie mają wpływu na jego montaż na siedzeniu.
a to dlaczego? Nie jestem niepełnosprawna, mam tylko inne zdanieUstąp damie, Mariusz.
no cóż... myli się kolega okrutnieNo ja rozumiem, że jako płeć piękna eMka pewniem lepiej zna perspektywę podróżowania na tylnej kanapie niż ja
dobra, już wiem, jaka była Twoja myśl. To prawda, że najstabilniej byłoby, aby fotelik zamontować na stałe, ale nie jest to aktualnie wymóg, jest to nadal tylko opcja. Poza tym znaczną rolę odgrywa tutaj grupa wagowa fotelika. 5 pkt pasy są std w przypadku grupy 0 (kołyska) oraz I do 15/18kg, w II są one najczęściej spotykane w tych fotelikach, które łączą grupy wagowe, jako III traktowana jest sama podkładka (IMO uważam to akurat za największą bzdurę - powinien być fotel aż do 36kg).jeśli fotelik jest bez własnych pasów to pas fabryczny służyć powinien wyłącznie do zapięcia dziecka, a nie do mocowania fotelika.. ..dlatego fotelik z własnymi pasami można zamocować wszędzie, a z isofixem tylko za pasazerem lub za kierowcą. __________________
dokładnie, to jest najlepsze rozwiązanie, bo ile osób tyle zdańpolecam każdemu sprawdzić czy dla niego będzie tam wystarczająco miejsca..
No tak samo jest z concordami.. ale jakoś mi przeszkadza, że mam dziecko ważące 16kg dociążyć fotelikiem ważącym chyba 12kg i przypiąć wspólnie jednym pasem do siedzenia.. Podczas czołowego zderzania będzie znacznie większa siła pchała dzieciaka do przodu..Fotele II i III są standardowo zapinane samochodowymi pasami bezpieczeństwa razem z dzieckiem.
w 156 SW przynajmniej przed FL jest mniejszy bagażnik niż w sedanieale bagażnik jest naprawdę spory.. przynajmniej w SW.
Znajomy szukał długo 9-ki do pewnej kwoty w niezłym stanie,nie znalazł..w końcu kupił 156 po FL.
No niestety.. naprawdę nie jest łatwo znależć 159-tkę w naprawdę dobrym stanie poniżej 50kkm (na gotowo), szczególnie gdy w grę wchodzi np. 2,4 JTDm i jakaś bogatrza opcja wyposażenia..
A jeździłeś kiedyś wcześniej dieslem z turbo i automatem ? Pewnie nie.Jedna w automacie i muszę przyznać że ta skrzynia zabiła dynamikę tego autaBardzo się rozczarowałem właśnie tym elementem.
Tu jest wszystko OK. Prawdopodobnie automat w tym momencie wrzucił Ci wyższy bieg i zredukował obroty.Chłopaki jak jest z doładowaniem turbiny?
Bo wiadomo że idzie wskazówka w górę a później opada ;-) Ale jak opada to powinna opaść do zera tak?
W tej z automatem było tak... że opadła ale nie do zera tylko do przedostatniej kreski i po chwili opadła niżej.
Chcesz się sprawdzić pod światłami ?w życiu automatem nie zostawisz w tyle manuali, co Ty w ogóle wymyślasz))