No właśnie, zwiększa dawkę więc podlewa bardziej, przynajmniej ja to tak rozumiem![]()
ECU zwiększa dawkę paliwa na danym cylindrze celowo. Jeśli wtryskiwacz podaje za dużo, to wtedy sterownik ucina dawkę, żeby to skorygować (korekta na minus).
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
No właśnie, zwiększa dawkę więc podlewa bardziej, przynajmniej ja to tak rozumiem![]()
W 1.3 multijet zero zmian przed jak i po kodowanie wtrysków które były regenerowane o zamienione miejscami. Także następna opinia powielania która ktoś wyczytał w internecie.Ten numery są bardzo ważne (to są kodowane fabryczne korekty wtryskiwacza) Musisz je zakodować żeby wszystko poprawnie działało.
Kodowanie jest bardzo ważne. koniec kropka.
Jakieś poparcie? Nie twierdzę że tak nie jest ale ja mam przykład ze jest bez zmian.Kodowanie jest bardzo ważne. koniec kropka.
Ja popieram to moim doświadczeniem. Być może wtryskiwacze, które zamieniłeś u siebie, mają podobną charakterystykę pracy.Jakieś poparcie? Nie twierdzę że tak nie jest ale ja mam przykład ze jest bez zmian.
Jakieś poparcie? Nie twierdzę że tak nie jest ale ja mam przykład ze jest bez zmian.
Kodowanie jest bardzo ważne. koniec kropka.
1.3 multijet z 07rA której generacji commonrail masz w tym 1,3? Jakie euro spełnia?
Każdy wtrysk jest inny i dlatego fabryka nadaje mu "paszport", żeby ECU silnika mogło rozpoznać jego możliwości i w pełni wykorzystać. Bez tego silnik pracuje na wartościach domyślnych.
Czym starszy model wtrysku tym mniejsze to ma znaczenie.

Dzięki też szukałem końcówek, natomiast u mnie są lepsze jaja ... Okrecilem łapę trzymająca wtrysk zapałem nafta i jeżdżę już 200 km z odkreconym wtryskiem a on się nie ruszył z gniazdanie mam pomysłu jak go wyciągnąć , a 300pln za wyciągnięcie nie dam ... Używałem wszystkich dostępnych narzędzi na warsztacie nikt sobie nie umie poradzić z wtryskami