C
criss
Guest
ty masz kolektor plastikowy a przy takim listwa jest od spodu kolektora (aluminiowy ma ją u góry)
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Witam
Naszukalem sie tej listwy ale ja jej nie mam. Z tego co wiem to w kazdym kolektorze sa klapki dlatego napisalem ze je mam. Niestety nie widzialem listwy a zagladalem z kazdej strony. Jade wlasnie do mechanika po pomoc.
No to Twój kolega akurat nie jest eksperem od kolektorów w alfie. Jak pisał criss listwa jest od spodu i jej nie widać. Plastikowe kolektory właśnie są z tego znane że może się urwać klapa i dlatego się je wywala. W metalowych były inne problemy (spadająca listwa, blokujące się klapy stąd spadająca listwa, nieszczelności na ośkach), ale raczej nie urywały się klapy.Powiedzial mi tez ze moj kolektor nie ma klap wirowych. Ten typ tak ma
W oryginale kolektor dolotowy w silniku A.R. 159 120KM 8V jest bez klap, 16V 150KM z klapami.
Wlasnie wrocilem z warsztatu i kolega mi powiedzial ze mam zatkany wydech i dlatego mi wywala bledy dpf ktorego nie mam auto sie dusi i korekty wariuja. W sobote odepne tlumiki i zrobie jazde probna. Powiedzial mi tez ze moj kolektor nie ma klap wirowych. Ten typ tak ma
A tak z ciekawości , jaki masz przebieg ? (oczywiście jeżeli znasz prawdziwy).Dziekuje jutro sie okaze jak zle jest. Mam zle przeczucia jednak
rozumiem czyli jeden problem odpada, a co ewentualnie w 2.0 potrafilo nagminnie nawalac?
dopiero teraz sie sypnelo.