boobas00
Nowy
- Auto
- Alfa romeo 159 1.9 JTDm 16V
To może inaczej, czy wie ktoś gdzie znaleźć schemat podłączenia akumulatora? i dokąd idą kable? Byłbym wdzięczny
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
I dalej mam problem, tak jak pisałem akumulator nowy (Varta 72ah data produkcji z przed miesiąca), więc nowy. Alternator wyciągnięty, dany do sprawdzenia i wszystko jest sprawne, prawdopodobnie nowy bo wszystko w środku i z zewnątrz wygląda na nowe powiedzieli w serwisie.
Natomiast kontrolka się zapala. Po przegazowaniu i wkręceniu auta na wyższe obroty powyżej 3tys kontrolka przestaje świecić i jest dobrze do kolejnego odpalenia. Czasem po ponownym odpaleniu jest dobrze a czasem to samo.
Mechanik stwierdził że wina komputera i kazał jechać do elektromechanika aby to sprawdzili.
Miał ktoś podobny przypadek?
Ktoś w ogóle ma pojęcie jak idą przewody do wzbudzenia alternatora? Gdzie sprawdzać? Co sprawdzać?
Witam.
dołącze sie do tematu kontrolki aku. U mnie kontrolka zapala sie przy jednorazowym włożeniu kluczyka (przy dwukrotnym sie nie zapala). Odczytałem w FES'ie, że to błąd 1602 - brak komunikacji z szyną CAN i to wszystko. Altek na pewno sprawny bo ładuje 14,2V przewody masowe sprawdzone i wyczyszczone, poodpinałem wszystkie wtyczki i wpiąłem na nowo (te przy bezpiecznikach koło kierownicy) i wszystkie do których udało mi sie dotrzeć pod maską. Niestety problem nadal występuje. Ktoś ma jakieś propozycje?
Tego nie wiem. Znajomy mechanik mi to zdjagnozowal na swoim sprzecie za tysiaceA którym kabelkiem sprawdzałeś ten błąd? ELM czy kkl i do jakeigo modulu się podłączałeś w aucie? Mam taką samą stuacje od kupna, czyli od ponad roku i olewam to już, ale warto wiedzieć gdzie ten błąd wywala. Ja jak podłączam się do engine to nie wywala mi żadnego błędu związanego z canem...