Konin Alfa

• Autor wątku Autor wątku FreezeR
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Słuchajcie mam prośbę, a właściwie pytanie :)
Ma może ktoś namiary na jakąś zabytkową alfę?
Chodzi mi o autko do ślubu :P - koniecznie Bella :cool:

Ja mam znajomka, tyle tylko że mieszka w Poznaniu i nie wiem jak zapatrywałby się na taką akcję. A belle u niego przednie :girl_wacko:

29-tego jadę na imprezę do Arktosa. Spoko, jeśli masz ochotę nie ma problemu, zgadamy się gdzieś na stacji w Słupcy i możemy śmigać.
stereo ogarnij ten temat i daj znać : http://forum.alfaclub.pl/viewtopic.php?t=31057 . siwek, będę w poznańcu to pogdam z majkiem, na kiedy potrzebujesz ?

Ostatnia edycja:
29-tego jadę na imprezę do Arktosa. Spoko, jeśli masz ochotę nie ma problemu, zgadamy się gdzieś na stacji w Słupcy i możemy śmigać.
stereo ogarnij ten temat i daj znać : http://forum.alfaclub.pl/viewtopic.php?t=31057 . siwek, będę w poznańcu to pogdam z majkiem, na kiedy potrzebujesz ?

eheh do 29 to sie nie wyrobie z naprawa belli raczej bo troszke mam do zrobienia a jakos ostatnio nie mam czasu dopiero dzis mam nadzieje poleci do znajomego kolo ciebie:)

Moja też jest u pana doktora, ale w przyszły wtorek powinna być w domu. I nie jeżdżę po jakiś znachorach w Kleczewie czy Wilczynie. Mam bardzo dobrego fachowca w Jóźwinie. Gość zna się na temacie i rozrządu na farbę nie ustawia :D.

o w Jóźwine jest fachowiec od Belli naszych ;) dobrze wiedzieć jakby co ;) Ja mam też sprawdzonych mechaników w Golinie i Złotkowie ale nie zawsze mogą wziąć autko na warsztat :P

Moja też jest u pana doktora, ale w przyszły wtorek powinna być w domu. I nie jeżdżę po jakiś znachorach w Kleczewie czy Wilczynie. Mam bardzo dobrego fachowca w Jóźwinie. Gość zna się na temacie i rozrządu na farbę nie ustawia :D.

U kogo wy w Jóźwinie naprawiacie Belle, bo ja to ze swoją do Poznania śmigam, strasznie mnie to denerwuje ale nie oddam auta komuś kto np nie ma oprogramowania do niego ? Wiadomo inna sprawa wymiana a inna zlokalizowanie usterki np falującego silnik v6 turbo:P

ps. mi to robi znajomy co skladal juz kilka alf:)i jak narazie nie narzekam:)

Widzisz Xofer, masz pod nosem gościa, a do Poznania jeździsz, a ceny jak na Gorzysława ? Tutaj to samo mam za drobne, części do auta kupujesz sam (oczywiście mówi Ci co masz kupić), więc jeśli bedziesz narzekał, to pretensje do siebie że gówno kupiłeś. A robota ? Te wszystkie fachowczyki w serwisie niech się schowają. Dobra część + dobry fachowiec = pełnia zadowolenia. A komputer? przecież teraz to podstawa w diagnostyce, więc i tutaj nie ma problemu, nawet ja mogę Ci to zrobić. :D

Widzisz Xofer, masz pod nosem gościa, a do Poznania jeździsz, a ceny jak na Gorzysława ? Tutaj to samo mam za drobne, części do auta kupujesz sam (oczywiście mówi Ci co masz kupić), więc jeśli bedziesz narzekał, to pretensje do siebie że gówno kupiłeś. A robota ? Te wszystkie fachowczyki w serwisie niech się schowają. Dobra część + dobry fachowiec = pełnia zadowolenia. A komputer? przecież teraz to podstawa w diagnostyce, więc i tutaj nie ma problemu, nawet ja mogę Ci to zrobić. :D

Podstawa w diagnostyce - owszem ale weź pod uwagę, że 164 w turbo to już unikat, pół powiatu zjeździłem i nikt nie ma do tego oprogramowania, porządni fachowcy otwarcie powiedzieli, że auta nie przyjmą. A jak w Honoratce zostawiłem to po 3 tygodniach odebrałem auto nie jeżdżące, koszt przywrócenia auto do stanu takiego w jakim odstawiłem wyniósł prawie 5000zł !!!! Zostały źle wyrególowane zawory, źle złożone turbo, musiałem wymienić przepływkę ( a ta sama kosztuje 1500 ), czujnik położenia pasaka itp itp.

W PolCarze mam chociaż pewność, że mają oprogramowanie i jak narazie wszystko z ich strony ok, a teraz dostałem nawet zastępczą nową Pandę.

Mam jeszcze 3 samochody: Opel Combo, Nissan Vanette i Honda Civic z żadnym z nich nie jeżdże do Poznania bo tam są zwykłe silniki i oprogramowanie ma każdy.

A 164 wymaga wiedzy, doświadczenia i odpowiednich nardzędzi.

A ceny np:

Wymiana sony ( sonda moja ), montaż centralnego zamka, naprawa 2 klamek drzwiach: 400zł
Wymiana przeplywki(moja), świec, przewodów WN, czujnika wału, regulacja zaworów, udrożnienie układu wydechowego, demontaż katalizatora + lokalizacja ustere + podłączenie pod kompa + pare innych już takich drobiazgów: 2000zł ( Z tym że weź pod uwagę że same przewody oryginalne do 164 mają cene z kosmosu )

Ostatnia edycja:
Witam alfoholicy

Jestem nowy na forum z okolic Konina :)) Planuje kupic alfe ale to dopiero w bierzacym roku jak wroce z Niemiec :))) napewno bede zainteresowany jakims spocikiem ale to w drugiej czesci roku pozdro :)))

Kto śmiga zemną w sobotę 29-tego na imprezę do Poznania ?

Witam :) zakupiłem swoją pierwszą alfe w życiu 147 . jestem z okolic Konina, dokładnie Tuliszków. Pozdrawiam :)

Witam :) zakupiłem swoją pierwszą alfe w życiu 147 . jestem z okolic Konina, dokładnie Tuliszków. Pozdrawiam :)

Dziś jak odbierałem swoją Alfe z ASO to mistrz wycenił wymianę pompy ABS w 147 wraz z centralką na 9000zł:D:D:D Ale pogratulować i bezawaryjnej eksploatacji życzę:P

Dziś jak odbierałem swoją Alfe z ASO to mistrz wycenił wymianę pompy ABS w 147 wraz z centralką na 9000zł:D:D:D Ale pogratulować i bezawaryjnej eksploatacji życzę:P

ehehe noo to pieknie:)

---------- Post dodany o godzinie 22:33 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 22:33 ----------

witamy witamy:)

Amortyzatory
Powrót