Dreamer
Nowy
dariojaydee a masz jakieś fotki z gwintowania i zaślepienia kolektora?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
Ty masz rozwalony 3 i 4 a ten 3 to już śmietnik raczej.
Wysłane z mojego SM-A500FU
dariojaydee a masz jakieś fotki z gwintowania i zaślepienia kolektora?

Już w innym temacie pisałem ci, że możliwe. Nie wiem czemu tak jest ale najczęściej zaczyna się problem od 3 cylindra. Zmierz kompresję, bo to da ci informacje co tam się dzieje. Dopytywaniem się niestety nie wiele pomożesz. Trzeba zadziałać.
Mało tego, najczęściej urywa się klapa 3 cylindra.
Listopad zaowocował 2 wymianami silników i 3 tłokami w 2 innych silnikach.
Grzebień sterujący klapami wyciera się nierównomiernie, i może po prostu na 3 cylindrze najszybciej.
Wprowadziłeś po zmianie kody wtryskiwaczy do komputera?zamieniłem 3 wtrysk z 1
ciężko cokolwiek wyczyścić przy tej wtyczce. ciasno tam przy tych blaszkach
po zmianie 3 nie odbiega już tak bardzo od pozostałych wtrysków
1 -0.48
2 1.41
3 -2.19
4 1.23
U mnie połamał to spawacz przy spawaniu otworów po osiach klapek. Domyślnie bylo zaślepione więc nagwintowałem wewnątrz i śruba m6 na klej.Witam, podepnę się pod tematKolega rozbiera swój silnik 1.9 150 i połamał taki element . Jak się to ustrojstwo nazywa i czy posiada ktoś numery tego ? Eper nie zna takiego elementu.. Plastikowa rurka/króciec zaznaczony na czerwono.
Pokaż załącznik 217382
Tylko do tego przychodzi jakiś wężyk, to to a pewno zaślepione ma być ? Dziwne trochę, bo z 2 strony normalnie przychodzi krótki gumowy wężyk..
U mnie było zaślepione, bez podłączenia. Zależy w którym miejscu pękło, jeżeli kawałek rurki został można go nagwintować i wkręcić na epoxyd miedzianą rurkę. W każdym razie trzeba kombinować.Tylko do tego przychodzi jakiś wężyk, to to a pewno zaślepione ma być ? Dziwne trochę, bo z 2 strony normalnie przychodzi krótki gumowy wężyk..