[159] Klocki i tarcze

Hamulce.net to nie jedyny sklep ktory ma Ferodo ;)

Polecam OMP R&S za tydzien mamy dostawe do Alfy 159, tanszy klocek od Ferodo DSperformance a o podobnej mieszance, od premier wiadomo lepszy bo premier to zwykly seryjny klocek

Jaki koszt takiego klocka, a i jakie tarcze polecacie.
Jazda dynamiczna.

od Premiwrów jest TAXTAR.
Chyba Textar ;) Z naszych doświadczeń możemy polecić także klocki i tarcze Zimmermanna - do standardowej jazdy. Do bardziej dynamicznej Black Diamond Fast Road (cena znacznie niższa od Ferodo DS Performance a klasowo wypadają podobnie) lub EBC Green. Dla osób które oczekują braku pylenia polecamy EBC Red Stuff :)

Dzięki kolego za odpowiedz napisz mi jeszcze proszę, o jakich kosztach mówimy, dla tych lepszych klocków?

Chyba Textar ;) Z naszych doświadczeń możemy polecić także klocki i tarcze Zimmermanna - do standardowej jazdy. Do bardziej dynamicznej Black Diamond Fast Road (cena znacznie niższa od Ferodo DS Performance a klasowo wypadają podobnie) lub EBC Green. Dla osób które oczekują braku pylenia polecamy EBC Red Stuff :)

zgadza się, literówka. ;)

Jaki koszt takiego klocka, a i jakie tarcze polecacie.
Jazda dynamiczna.

klocki OMP : http://rally-performance.pl/p/170/6131/klocki-omp-ot-7929-omp-klocki-hamulcowe-uklad-hamulcowy.html

- 10% dla Was = 235 zł

Co do tarcz to nie wiem czy ktokolwiek będzie obiektywny, my polecamy Brembo inny Zimmermanny inni jeszcze coś innego. Każdy ma swoje typy.

sprowadzić możemy też BlackDiamond, firma sprawdzona, dużo sprzedajemy metalowych przewodów hamulcowych ich produkcji.

Ostatnia edycja:
OMP pod Brembo nie mają czujników (zacisk tak na prawdę wyczynowy)
Fabrycznie są, czyli po założeniu OMP w 159 z Brembo trzeba włożyć zworkę aby nie wyświetlało komunikatu o zużytych klockach (informacja dla tych którzy by się decydowali aby mieli tego świadomość :) )

Jakie polecacie klocki na tył? Układ zwykły. Mój mechanik radzi mi koniecznie BOSCHA.

Jakie polecacie klocki na tył? Układ zwykły. Mój mechanik radzi mi koniecznie BOSCHA.
Jak dla mnie wszystko jedno... Tył i tak niewiele hamuje. No chyba że Ci szczególnie zależy na czystych felgach- to jakieś niskopylne. ;)
Sam awaryjnie założyłem jakoś w czerwcu jedyne klocki jakie były w okolicy dostępne w sobotę po południu (poprzednie się starły a potrzebowałem auto na niedzielę)- kompletne badziewie za jakieś 50-80zł chyba. Założenie było że wymienie w tygodniu na coś normalnego, jednak jeżdżę tak ponad pół roku i hamuje jak poprzednie, dużo droższe. ;P

To jednak zdecyduję się na tego BOSCH-a,cena bardzo dobra bo ok 100zł:) To chyba najtańsze z markowych:D

w czwartek jadę wymienić klocki przód tył. w związku z tym mam kilka pytań??

pytałem dzisiaj w sklepie i podali mi dwa rodzaje :/ z skąd mam wiedzieć które są właściwe po vinie nieznali. podali mi jedne z uszami a drugie bez. dociski mam standardowe !

miał ktoś podobny dylemat
1.9 jtdm 16v SW 2007r

Te klocki z uszami to zapewne system hamulcowy ATE, te bez uszu to system hamulcowy Brembo. Po VIN możesz nie trafić. Ja ostatnio wymieniałem klocki na przodzie i po VIN wychodziło, że mam system Brembo, ale pracownik sklepu dla pewności przyjrzał się pomiędzy otworami felgi na zaciski i wyszło, że to jednak system hamulcowy ATE.

Panowie Pawpor oraz Tommi za chwilę zamknę temat, a każdy z osobna dostanie odpoczynek od forum jeśli nadal będziecie zamieszczać reklamę w tematach technicznych 159. Od tego są odpowiednie działy (bazar, rabaty).

Ostatnia edycja:
wawraf tak szczerze to jeszcze nie spotkałem 1.9 z zaciskami Brembo a trochę części do tego poszło. Masz może w swoim zamontowane brembo? Jeżeli tak to jakie tarcze wtedy idą 305mm czy 330mm w 1.9?

- - - Updated - - -

szewi - spoko, chodziło o pokazanie które nr katalogowe podchodzą :)

Amortyzatory
Powrót