Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Tym bardziej poszedłbym w lepsze klocki - wiadomo, że energia którą należy wytracić przy hamowaniu to energia kinetyczna gdzie prędkość jest w kwadracie ale jeżeli jeździ się z prędkościami ponad 180km/h należy stosować klocki które wytrzymują wyższe temperatury bo wbrew obiegowej opinii tarcze wiercone nieznacznie przyspieszają chłodzenie tarcz.. Zadaniem nawiertów jest usunięcie poduszki gazowej spod klocka która powstaje podczas hamowania z wysokich prędkości. Wiele sprzedawców nie mając pojęcia o mieszankach klocków dobiera do prędkości ponad 200km/h tarcze wiercone i standardowe klocki a potem można poczytać o pogiętych Zimmermann Sport w BMW 530d czy innym Audi A6 3.0 TDi...Nie jeżdżę agresywnie ale za to sporo po autostradach ze znacznymi prędkościami, a tam różne cyrki się dzieją i gwałtowne hamowania są standardem. Dlatego myślę o nawiercanych tarczach, więc chyba moje myślenie było dobre
Na tylnej osi nie powinny przysparzać wielkich problemówOk dzięki za odpowiedz, ale skoro już je kupiłem to na pewno je zamontuje
nie trzebapanowie, powiedzcie mi czy po zmianie tarcz (przod) trzeba robic zbiezność ?
czy klocki z tyłu posiadają czujniki zużycia?
Mam pytanie, otóż co jakiś czas z prawej strony samochodu wydobywa się okrutny pisk, który zanika podczas hamowania, natomiast podczas jazdy słychać go non stop. Momentami aż mi wstyd jechać po mieście. Co może być tego przyczyną? Jak sobie z problemem poradzić? Podobno to sprawa jakiejś uszczelki, która nie odbija klocków?