Czarny_28
Aktywny
- Auto
- AR 159 SW, Progression, Nero Oceano, 1.9 JTDm 16V, 2006r.
tylko te w ktorych obracaja sie klapy(w ktorych sa umocowane)
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
WitamWitajcie, co do klap, Kupiłem alfę 2007r. w czerwcu, zadowolony i nieświadomy co może mnie spotkać zabrałem rodzinę na Mazury, i co? w pewnym momencie spadek mocy check engine i stop. Na szczęście albo i nie stało się się to nieopodal ASO w Mławie, zostawiłem alfe.. całkowity koszt roboty kosztował mnie 3700.
Mam nadzieję, że to koniec niespodzianek bo auto swietnie się prowadzi.
Witam
znaczy sie kupiles w czerwcu 2007? Czy kiedy?
koszt 3700 to za co?
pozdrawiam
Coraz poważniej zastanawiam się nad usunięciem tych cholernych klap wirowych. Mam jednak dylemat bo kilku znajomych mechaników odradzało zrobienie tego. Może osoby, które usunęły klapy w 1.9 jtdm 150 km. napiszą czy wzrosło im spalanie? ewentualnie wystąpiły inne negatywne skutki?
Po usunięciu klap wirowych moja krowa zaczęła dawać kwaśne mleko... Tak więc nie polecam.
A tak na serio - Ci mechanicy mieli jakieś sensowne podstawy, żeby odradzać tą operację?
ASO Mozga mimo dużego pojęcia, zna tylko wiedzę książkową, a w niej nie ma nic na temat usunięcia klap. wg mozgi np całkowite zaślepienie egr prowadzi do spadku mocy silnika i jego nierównomiernej pracy.... :lol::lol: co jak wszyscy wiem i wielu już sprawdziło jest bzdurą.
Np. właściciel ASO Mozga Fiat, który od wielu lat jest mechanikiem w swoim serwisie i cieszy się bardzo dobrą opinią wśród właścicieli AR mówił mi o wzroście spalania.