Odpowiem na to co wiem
- czy auto ma/można wyposażyć w system automatycznego hamowania (w mazdzie kilka razy uratowalo mi tylek jak ktos sie postanowil np zatrzymac przy starcie ze swiatel kiedy ja mam noge na gazie

+Nie
- czy auto ma/można wyposażyć w blind spot monitoring (pomarańczowa dioda migająca/alarmująca, że ktoś jedzie szybciej od nas po sąsiedzku)
+Nie
- ile kosztują przeciętnie przeglądy?
+Pytałem to pierwszy ma kosztować mniej niż 1000 zł
- czemu dane techniczne podają 6.6s do 100kmh a wg testów modelu MY2015 było 6.0/6.1
+W instrukcji jest 6s.
- czy w bagażniku są jakieś haczyki na torby?
+Haczyki po bokach? Nie stwierdzono.
- poprawiono coś od testu Zachara w kwestii uchwytów do zamykania bagażnika, czy nadal kaleczą?
+Ogólnie ciężko się zamyka klapę. Albo mocny zamach albo popychanie klapy i zostawienie odcisków na lakierze.
- czemu droga hamowania na tych wielkich zaciskach i tarczach jest dłuższa niż w uchodzącej za słabą w tym względzie mazdzie 6gj (przynajmniej syntetycznie)?
- czy dodatkowa gwarancja do 45000 km na trzeci rok rozlicza się jakoś proporcjonalnie? tzn czy mogę np zrobić 42000 w dwa lata a w trzecim zgłosić usterkę przy stanie licznika 44500? czy mogę robić max 15 tys rocznie?
+Chodzi o to żeby nie przekroczyć limitu kilometrów. Nieważne w jakich proporcjach je podzielisz. Jak więcej przejeździsz to tylko wcześniej pojawisz się na przeglądzie. Tak ja to rozumiem.
- jest jakiś patent na twardy podłokietnik w drzwiach i na brak podłokietnika między siedzeniami z veloce?
+Skórzane siedzenia i masz podłokietnik pomiędzy siedzeniami. Jak chcesz miękki podłokietnik w drzwiach i podłokietnik na środku to czym chcesz trzymać kierownicę

?
- czy fotele to skóra naturalna czy syntetyk na tych boczkach?
- jakieś rady po zakupie? na lakier coś trzeba kłaść (powłoka)?
+Ja mam mat i nie kładę. Póki co myje się jak normalny z tym, że myję na myjniach ręcznych.
- to nowe uconnect z live ma jakieś darmowe aktualizacje map?
+Dobre pytanie. Sama aplikacja się aktualizuje ale jak mapy są pobierane tego nawet na stronie TomToma nie podają.
- co to za mapy sa w nawigacji? tomtom?
+TomTom z tym, że mam TT zewnętrznego i jest o niebo lepszy niż ten w Julce i ma nowsze mapy.
- czy system multimediów odczytuje jakieś formaty bezstratne? flac, apple?
- jak jest z poziomem hałasu przy >160kmh?
+Znośny