radosuaf
Nowy
- Auto
- Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21
To może jakiś mały poradniczek, jak wymienić antenę?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
To może jakiś mały poradniczek, jak wymienić antenę?
była okręcona i wyglądało jakby wcześcniej nikt nic nie ruszał, przewody ja polutowałem, znaczy zdj zrobione juz po naprawie.
Tak wyglądało wczesniej ale jeszcze peszla nie bylo widac
Pokaż załącznik 269961
Odepnij złącze od lampy i przeczyść styki drobnym papierem, o ile już nie jest styk upalony za bardzoDrodzy,
wystepuje u mnie sytuacja nastepująca:
lewa tylna lampa na klapie bagaznika świeci słabiej od swojego odpowiednika ze strony prawej i ogólnie słabiej od każdej pozostalej.
Wystęuje to losowo.
Czasem świeci słabiej, a czasem normalnie.
Od czasu do czasu wyrzuca błąd "running lights" i "stop light".
Rozebrałem dziś oslony na klapie plus odslonilem wiązke ze strony lewej.
Nic nie jest popekane czy pokruszone.
Kable całe - pierw sprawdziłem całość od strony klapy (i w klapie), a potem od strony auta przesuwając gumę w jedna i druga stronę by maksymalnie odsonić je.
Wszystko gra.
Siedziałem nad tym dobre 2h w garażu i nic to nie dało.
Lampa po całej operacji świeciła normalnie, a wieczorem jak wyjechalem z garażu to już sobie "mruzyła" - błędu brak.
Co istotne nie zawsze gdy świeci słabiej to wyrzuca błąd. Błąd też sam znika - no normalnie auto samo sie naprawia:hmmmm2:
Będę zobowiązany za podpowiedź.
PS. nie wiem czy może mieć to związek, ale mam wrażenie, że tempomat anuluje swoje dzialanie dopiero po głębszym nacisnięciu pedału hamulca co wręcz graniczy z lekkim szarpnięciem.
W Leonie rzecz nie do pomyslenia.
Odepnij złącze od lampy i przeczyść styki drobnym papierem, o ile już nie jest styk upalony za bardzo
Odepnij złącze od lampy i przeczyść styki drobnym papierem, o ile już nie jest styk upalony za bardzo