[159] Jakie żarówki H7?

Bardzo dobrze sprawują się też wg mnie Tungsram MegaLight Ultra +90%. Barwa delikatnie żółta, widoczność bardzo dobra.

[ QUOTE=magil;1271107]Bardzo dobrze sprawują się też wg mnie Tungsram MegaLight Ultra +90%. Barwa delikatnie żółta, widoczność bardzo dobra.[/QUOTE]

Ja mam natomiast negatywne doświadczenia z zarowkami +100% itp pala sie w najmniej oczekiwanym momencie co 3 miesiące a różnicy prawde mowiac nie widać szczególnie jak sie lampy zabrudza. Zastanawiam sie nad hid albo ori xxenonami tylko ilość pracy mnie zniecheca. Czy te nasze lampy tak slabo swieca czy moze moje sie juz zużyły?

Czy te nasze lampy tak slabo swieca czy moze moje sie juz zużyły?
Nie zużyły się, po prostu słabo świecą. Niby auto klasy premium, niby soczewkowe, a świecą gorzej niż francuskie kompakty. Ale w tym aucie niemal wszystko jest zrobione żeby wyglądać, praktycznie jest w VW. To ja już wolę "pocierpieć". :)

Ja miałem żarówki Bosch Xenon Silver, świeciły całkiem fajnie ale wytrzymały tylko 4 miesiące ;/

ja za chwile przetestuje (o)sramy night breaker i się zobaczy bo faktycznie światła w 9 to masakra, wąski snop światła do tego krótki itp. ale to już wszyscy wiemy ... mogę przecierpieć ze co chwile będę zmieniac zarowy oby tylko nie było to w kiszkowatym momencie np. przy -15 :) w nocy na jakims zadupiu ...

gówno
miałem ONB - 6mscy
miałem ONB+ - a za 9 mscy może
światło może i ok ale 9 mscy zycia to jednak porażka

w 100% potwierdzam ONB+ dokładnie 10 miesięcy u mnie wytrzymały.

Ładne białe światło ale teraz mam jakieś tungsram na stacji kupione w Makarskiej i świecą prawie tak samo czyli słabo, podobno jedyne rozwiązanie to wymiana na xenony, ale w oryginale spory koszt a HIDy jakoś mnie nie przekonują.

Ostatnia edycja:
A ja ze swojej strony polecam tungsramy megalight +90%. Świecą fajnie i kosztują mniej niż inne markowe, choć niema co liczyć na dużą trwałość. Teraz zakupiłem +120%- jeszcze nie zamontowałem ale nie spodziewam się różnicy.. Całe szczęście dostęp do żarówek w 159 jest całkiem fajny także można przecierpieć częste wymiany.

Ja polecam osram cool blue.
Ładne, całkiem białe światło. Brat mnie połechtał mówiąc, że na Forzy miałem chyba najbielsze światła z nie ksenonów ;) Co do trwałości to nie wiem, bo mają może 4 k km dopiero.

Ja polecam osram cool blue.
Ładne, całkiem białe światło. Brat mnie połechtał mówiąc, że na Forzy miałem chyba najbielsze światła z nie ksenonów ;) Co do trwałości to nie wiem, bo mają może 4 k km dopiero.

A co z homologacją? Bo mi się obiło o słuch, że nie mają... Albo są jakieś odmiany;> Sam się nad nimi zastanawiałem...;)

A co z homologacją? Bo mi się obiło o słuch, że nie mają... Albo są jakieś odmiany;> Sam się nad nimi zastanawiałem...;)

Zwykłe OCB mają homologację (barwa 4200K - czyli mieszcząca się w normie). Homologacji nie mają OSRAM COOL BLUE HYPER WHITE 5000K.

ja właśnie wymieniłem na takie żarówki. Może troszkę lepiej, ale szału moim zdaniem nie ma.

Na mnie Osram też wrażenia nie zrobił. Żarówka wytrzymała ponad miesięcy (nawet OK) i założyłem z zapasu H7 kupione w Biedronce (około 30zł 2 szt) i różnicy nie widać poza tym że Biedronkowe maja nawet lepszą barwę. Teraz spróbuję Philips BLUE VISION ULTRA.

Jeśli mogę pozwolić sobie za mały OT. Czytam wasz wątek z zainteresowaniem mimo, że u mnie sa ksenony, i, biorąc pod uwagę jak często niektórzy z was wymieniają żarówki, to nie narzekam, ze mam takie drogie światła. Pzdr.

Możecie mi doradzić jakie światła drogowe o barwie xenonu(niebieskiej) polecacie. czytam o żarówkach osram night breaker 110%, później philips bluevision, więc jakie?

Możecie mi doradzić jakie światła drogowe o barwie xenonu(niebieskiej) polecacie. czytam o żarówkach osram night breaker 110%, później philips bluevision, więc jakie?

Tak jak pisałem Philips H7 Blue Vision Ultra są najlepsze, ale trochę szybko się zużywają. Jeśli jakieś 80 zł co 6 miesięcy (różnie) to nie problem to wg mnie nie ma co się zastanawiać.

Tak jak pisałem Philips H7 Blue Vision Ultra są najlepsze, ale trochę szybko się zużywają. Jeśli jakieś 80 zł co 3-6 miesięcy to nie problem to wg mnie nie ma co się zastanawiać.

Dlatego zainwestowalem w hidy. Zobaczymy jak sie sprawdza...

Wysłane z mojego GT-I9070 za pomocą Tapatalk

Jeśli potrzebujesz dużo niebieskiego światła to możesz zamontować sobie zestaw HID, który zapewni tobie o wiele więcej światła niż tradycyjna żarówka h7.
Jeśli chodzi o H7 to polecam:
Philips X-treme Vision +100%
Philips Diamond Vision 5000K

Ostatnia edycja:
Jeśli potrzebujesz dużo niebieskiego światła to możesz zamontować sobie zestaw HID, który zapewni tobie o wiele więcej światła niż tradycyjna żarówka h7.
mało tego
zapewni też więcej światła tym jadącym z naprzeciwka :mad:

p.s.
tak mnie ciekawi - klepnąć w takiego kogoś przodem na drodze dwukierunkowej i uparcie twierdzić że jego światło mnie oślepiło itd, domagać się sprawdzenia żarówek , żarników ...
ciekawe co by wyszło ...

Amortyzatory
Powrót