Witam,
To może i ja się wypowiem...
Po kupnie AR156 3 lata temu i przeczytaniu części wątku o wahaczach, zrobiłem prosty test.
Na prawą stronę (pasażera) kupiłem: górę TRW, łącznik stabilizatora TRW, dolny wahacz FAST, guma stabilizatora (nie pamiętam nawet co za firmy).
Na lewą stronę (kierowcy) kupiłem, górę FAST, łącznik stabilizatora TRW, dolny wahacz FAST + guma stabilizatora.
No i (nie)stety organoleptycznie mogę potwierdzić, że po 40kkm (przynajmniej 80% po miejskich dziurach!):
1. wahacze dół - FAST - przyzwoicie, po 40kkm są całkiem dobre, sworzeń bez luzów, tulejki met-gum niepozrywane - generalnie można polecić, a i cena całkiem dobra!
2. wahacze górne - FAST - totalna beznadzieja, pieniądze wywalone w błoto, teraz nawet za darmo bym ich nie brał bo szkoda czasu na montaż... 7kkm wytrzymał od strony kierowcy.
W tzw. "międzyczasie" tych 40tkm, na stronie kierowcy przerobiłem po tym FASTcie 3 różne wahacze różnych marek i drogie i tanie

. Najdłużej wytrzymał MEYLE ale i tak tylko 15kkm, gdzie TRW po stronie pasażera ma się świetnie po 40kkm!
Jak ktoś rozbierał tulejki w wahaczach górnych to wie że TRW ma zupełnie inne

, przede wszystkim smarowane od nowości gdzie w innych wahaczach (każdy rozbierałem przed montażem) tego się nie da uświadczyć!
Z TRW mam tylko jeden problem... od nowości trzeszczy jak stary tapczan na "policjantach" jak jest zimno, nawet wczoraj go rozebrałem i nasmarowałem ponownie bo starego smarowidła już nie było ale niestety dalej to samo... natomiast jego sworzeń i tulejki - zero śladów zużycia, na gumach tulejek nawet te "wzorki" nie są pościerane (w MEYLE po 15kkm już nie ma ich wcale).
Po porównaniu tulejek met-gum TRW i MEYLE / FAST / MOOG itp. powiem tyle, w TRW jest ZNACZNIE więcej tych "wzorków" i pewnie dlatego nie łapią luzów na tulejkach bo siła rozkłada się na więcej punktów podparcia.
Co do łączników stabilizatora i gum stabilizatora, wytrzymały 40kkm i póki co są OK.
Podsumowując moje doświadczenia:
wahacze przednie DOLNE - FAST - bez strachu można kupować
wahacze przednie GÓRNE - TRW - jedynie te warto kupić