LukaSS
Nowy
- Auto
- Alfa Romeo 147 JTD 16V 140KM; Yamaha XTZ 800 Super Tenere
To wstawię
Fabryczne TRW po ok. 150 tys. km znów powrócą do auta 
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
A mógłbyś mi powiedzieć skąd brales za takie pieniądze?z doświadczenia tylko oryginał(jest srebrny aluminiowy) ... vema np. wytrzymuje bardzo krótko i szkoda roboty tylko... Ja za OEM płaciłem 209 zł za szt.
Dassel to bardzo porządne wahacze, słyszałem opinię od wielu mechaników, że przemawia za nimi nie tylko cena. Wytrzymują często podobno dłużej niż Lemfordery, nie mówiąc o Delphi, Fastach czy Vemie. Cena 500 zł za komplet to bardzo dobra opcja moim zdaniem. Ktoś pytał o wahacze Meyle - tu znalazłem http://milionczesci.pl/wahacz-alfa-p147-156-gorny-meyle-15-160500000-id198168.php ale nie wiem jak się sprawują, bo nikt ze znajomych jeszcze tego nie montował. Meyle raczej dobre zawieszenie robi więc jest szansa, że i tym razem będzie na poziomie.Ja mam założone wahacze i łączniki firmy DASSEL przejechało około 13 tys. km i jest ok. za cenę niecałe 500zl za komplet myślę ze nie jest zle. sprawdzone przy okazji robienia sprzęgła i nie ma na razie żadnych luzów i co ważne nie skrzypi jak jest mokro .miałem wcześniej założone na gorze LEMFORDERY nie wytrzymały nawet 10 tys. poszły na reklamacje (uznana).
Witam jestem tu nowy i szukam pomocy odnosnie tylnego zawieszenia w alfie156 a dokładnie chodzi o to ze tylne koła stoja tak /....\ a samo zawieszenie jest miekie wrecz płynie, autko nabyłem niedawno i niezauwazyłem napoczatku problemu ale teraz to juz sam niewiem co ztym fantem . Prosze o pomoc.....
Przyjrzyj się drążkom poprzecznym, prawdopodobnie do wymiany.
Do tego regulacja zbieżności.
Przy okazji do wymiany pewnie też śruby i tuleje.
Ostatnio miałem to samo w swojej 156, po wymianie koła stoją prawidłowo