No to już wiemy że jak na razie nikt nie wie jak je odróżnić. Może po kodzie kreskowym na opakowaniu ? Muszę spojrzeć czy nie mają jakiegoś QR kodu. Pytam bo kupiłem ostatnio na Allgero komplet wahaczy TRW od prywatnej osoby w dobrej cenie, chciałem sprawdzić czy na pewno oryginał po tym jak przeczytałem tutaj ze zdarzają się podróbki.
Ok, wytłumaczę od początku
Najpierw ustalmy co rozumiemy pod pojęciem "Oryginał TRW".
Ty rozumiesz przez to taki wahacz jak montowany w aucie w fabryce, lub sprzedawany przez serwis - zgadza się?
Czyli z numerem katalogowym na odlewie i znaczkami TRW na sworzniu oraz napisem Boge na gumach
Przykład ze zdjęciami:
https://www.autosklep24.pl/pl/p/Ory...ntrol-Arm-OE-51776327-60657245-51834093/29410
Ja oraz zapewne kilka innych osób , jako "Oryginał TRW" rozumie każdy wahacz sprzedawany przez oficjalną dystrybucję TRW
czyli to co jest powszechnie dostępne pod numerami zamienników JTC919 oraz JTC920.
Problem polega na tym że w tych czerwonych torebkach są sprzedawane tylko wahacze bez znaków widocznych w linku powyżej
i każdy z tych wahaczy jest "Oryginałem TRW" w "moim znaczeniu" a zarazem podróbką w Twoim.
Nie ma po prostu tak żebyś mógł sobie wybrać , czy też trafić wahacze z zeszlifowanym logo w bieżącej dystrybucji TRW.
Co najwyżej jakaś hurtownia lub sklep może Ci zapakować coś innego i w ten sposób Cię oszukać, ale to raczej mało prawdopodobne.
Bardziej bym się spodziewał że jakiś sprytny pracownik coś podłoży na magazynie a TRW sprzeda na Allegro (ale to inna historia

)
Taka sytuacja, że TRW sprzedawało wahacze oryginalne z zeszlifowanym logo miała miejsce kilka lat temu,
teraz wątpię żeby ktoś to miał jeszcze, ewentualnie jakieś prywatne osoby którym zostało bo nie zamontowały do auta.
Tak więc jeśli chcesz zobaczyć czy trafiłeś przypadkiem oryginalny wahacz Fiata w torebce TRW - porównaj sobie po prostu z moimi zdjęciami
Jeśli nie ma numeru Fiata (zeszlifowanego prawdopodobnie) to jest zwykłe TRW, jeśli ma - to masz farta
- - - Updated - - -
[MENTION=26927]Gepard[/MENTION] jak z gornymi wahaczami BIRTH ORIGINAL? daja rade? duzo reklamacji?
Na górny wahacz BIRTH do 147 156 reklamacji nie było żadnej jeszcze
Do 166 się trafiła jedna
Nie wiem ile wytrzymują,
Wahacze BIRTH sprzedajemy od 11/2015 roku