Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Czytałem o MS i jednak jeśli miałbym wziąć w tej cenie, wziąłbym Fasty, więcej opinii niż o MS. Góra napewno wezmę TRW, dół myślę nad właśnie Fastem (bo najtańszy a opinie różne, może warto zaryzykować), delphi lub Vema (ale tu trochę bym musiał dorzucić w porównaniu do Fasta).
Ja kupiłem fast kompletne przednie zawieszenie tylko końcówki drążków Delphi i po 20tys km nadal zero luzow trochę skrzypia ale to każde chyba...To może trochę inne pytanie. Chciałbym wydać do 800zł na przednie wahacze. Chciałbym wziąć jedne trw + drugie gorszej firmy. (Wziąłbym całość trw ale to wychodzi prawe 1tys zł :/) I teraz da pytania:
1. Które wahacze wziąć lepszej firmy, górne czy dolne?
2. Jakiego producenta wybrać obok trw?
Zależy u kogo ,może krzyknąć 300-400 za wahacze z końcówkami drążków ,a gumy stabilizatora to już inna bajka ,jaki koszt wymiany takiego kompletu u mechanika?
Jakoś za tanio za taki zestaw... Ja kupiłem górne i dolne fast, końcówki drążka Delphi i łączniki stabilizatora TRW plus gumy na drążku stabilizacyjnym oryginalne i po 20tys cisza. Fakt jak większa dziura to skrzypia lekko...i przyszla pora na moje zawieszenie, co powiecie o takim zestawie:
http://allegro.pl/wahacz-laczniki-koncowki-alfa-romeo-156-147-srl-i6734601663.html
wiem wiem wszyscy polecaja TRW jednak i w tym przypadku nie ma gwarancji ze "wytrzyma" (duzo podrobek itd.) a cena prawie trzykrotnie wieksza, wytrzymaja trzy razy dluzej? watpie, jakas inna sensowna i tania alternatywa?
pytalem mojego mechanika i nie narzeka na srl, tu na forum praktycznie nic nie ma o tej firmie
PS
poszedl mi sworzen na lewym dolnym wymienic tylko jeden czy caly komplet? ogolnie luzow nie mam ale skrzypia od zeszlej zimy i doprowadza mnie to do nerwicy
//Edit:
jaki koszt wymiany takiego kompletu u mechanika? (chcialbym sie upewnic czy aby moj nie chce za duzo)
Ja do swojej Alfy kupiłem górne i same końcówki drążka i jak narazie też nie narzekam a 40 tys km już za mną wiec jest ok. A kupilem na jakies dziwnej stronce z czesciami superparts czy cos nie wazne, moim zdaniem w tym segmencie firma Delphi nie ma sobie rownych![]()
u mnie górny Delphi wymieniony po 60 tys km, teraz zobaczymy ile TRW wytrzyma