• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] Jaki wahacz dolny?

Panowie właśnie wymieniam dolne wahacze i ugrzazlem przy sworzniu! Wiedziałem ze bedzie problem wiec kupiłem sobie drogi i dobry ściągacz a gdy przyszło do rozpierania pękł w środku. Czy macie jakieś sprawdzone sposoby na zapieczone sworznie w dolnych wahaczach?
Pozdrawiam:)

dzięki alfisti za podpowiedzi
temat tych wahaczy mam taki że jeden sprzedawca w sklepie z klamotami do włoszczyzny strasznie namawia mnie na Veme,
a z kolei kumpel z ASO poleca TRW na które da dwa lata gwarancji , a wiem że u niego nie będę miał najmniejszych problemów z reklamacją (jeden warunek zero uszkodzeń gumowej osłony sworznia)
poza tym różnica w cenie Vema a TRW to TRW jest 20zł droższe o Vemy

Panowie właśnie wymieniam dolne wahacze i ugrzazlem przy sworzniu! Wiedziałem ze bedzie problem wiec kupiłem sobie drogi i dobry ściągacz a gdy przyszło do rozpierania pękł w środku. Czy macie jakieś sprawdzone sposoby na zapieczone sworznie w dolnych wahaczach?
Pozdrawiam:)

Kupiłeś chyba jakieś g....

Musisz tylko uważać bo w zwrotnicy na sworzniu jest tulejka która nie występuje jako część tylko razem ze zwrotnicą.
Pukaj młotkiem w zwrotnice a na pewno wyjdzie

marcingoleniow, MM robi dolne - już bez szlifowanych oznaczeń, ot taki oryginał, w worku MM ;)

jasio79, miałeś w ręku to MM? Ja miałem i stwierdzam, że to oryginał.

Super :) Porównywałeś z oryginałem ?

Dodano po 3 minutes:

Może w takim razie nasi forumowi sprzedawcy zrobią dobrą cenę na MM. Niedługo muszę kupić i do tej pory wchodził w grę tylko ori .

Ostatnia edycja:
Szkoda że nie zrobiłem zdjęć - kilka stron wcześniej pokazywałem zdjęcia górnego, ze zeszlifowanym logo - na dolnym nikt nie szlifował, jest eleganckie, nienaruszone. Czy to błędne rozumowanie?

Nie nie miałem, ale miałem w ręku orginał. Producentem jest a przynajmniej było TRW
attachment.php
attachment.php
attachment.php

Załączniki

• DSC_0816.jpg
    DSC_0816.jpg
    77.7 KB · Wyświetleń: 445
  • DSC_0817.jpg
    DSC_0817.jpg
    109.6 KB · Wyświetleń: 453
  • DSC_0818.jpg
    DSC_0818.jpg
    57.6 KB · Wyświetleń: 448
Szczerze? Nie pamiętam czy to też nie było wybite na wahaczu TRW, w każdym bądź razie, opakowanie Magneti - jak wiadomo, takie historie to nie nowość, zresztą, interesuje nas co jest w środku, a nie na pudełku :)

hehe to teraz znowu pytanko ? co lepsze ? TRW z pudełka MM czy TRW z pudełka TRW ?

Z tym TRW i MM to jest trochę misz masz... np oryginalne górne wahacze robione przez MM mają sworznie TRW. Ciekawe jak jest z dolnymi.

Zgadza się, orginalne górne przynajmniej moje poliftowe miały na denku od sworznia i gumie znaczek TRW. Nie wiem jak odlew
Odlew i tuleje górnych są MM. Na etykietce było made in Italy. Z resztą MM maja spiłowane/zaklejone logo oryginalne Fiata.

Amortyzatory
Powrót