[159] Jaki wahacz dolny?

Mam pytanie odnośnie łączników stabilizatora. Ma może ktoś informacje jak często padają i jakie są tego objawy? Jestem wstępnie umówiony na wymianę łączników z przodu i chciałem wcześniej zasięgnąć jakiś opinii? Dzięki. Pzdr.

ale opini na temat czego ? masz uszkodzone wymieniasz i smigasz.....padna znow to znow wymieasz i tyle.......... jeden przejezdzi 5tys inny 100........... zalezy jak kto jezdzi gdzie jezdzi jak wjezdza w dziury na krawezniki jaki stan reszty zawieszenia jakiej firmy laczniki.......... itp itd.......

Witam

Mam pytanie: jaki sklep polecacie przy zakupie wahaczy TRW? Jest tego sporo na allegro duże różnice cenowe i dużo podróbek w obiegu.

No wlasnie, mam ta bolesna swiadomosc...

O TRW jest na tyle dużo złych opinii na temat wahaczy górnych do 159, że ja omijałbym je z daleka szukając Lemforderów lub MM. Nie wiem czy to problem z tym, że TRW kupiło jakiś szajs, nakleiło swoje logo i wypuściło to na rynek, czy może ktoś zalał rynek podróbkami, ale coś jest na rzeczy. Ja mam problem z wahaczem TRW pochodzącym z sieci Intercars.

Ostatnia edycja:
Witam.
Jestem w trakcie wymiany dolnej tulei wahacza dolnego z lewej strony (ta duża) i nie wiem w jaki sposób mam ja ściagnać z wahacza , wie ktoś może jak to zrobić ?
Pozdrawiam.

Witam, odgrzeje troche kotleta żeby nie zaśmiecać forum

W kwestii wahaczy, czy miał ktoś do czynienia z firmą Meyle?

W zasadzie to szukam tulej do wahaczy na wymianę, i waham się bo z tego co widzę to Lemforder nie robi samych tulej, więc pozostaje TRW a potem Vemy i także Meyle

Ostatnia edycja:
Mam pytanie czy ktoś regenerował dolny wahacz?

Kupował ktoś dolne wahacze SRL? Strasznie niska cena,ciekawe jak z jakością.

Ja co prawda nie mam doświadczeń z srl ale podejrzewalbym ze jakość w przeciwieństwie do ceny bedzie wysoka. Zawsze tak jest.

Ostatnio mechanik proponował mi Optimala dolnego za 350 zł. sztuka. i 24 miesiące gwarancji oczywiście na niego. Macie jakieś doświadczenia z tymi wahaczami?

Ryzykujcie, moze akurat ktoryś z tych tańszych nie okaże się tragedią;) bo dawać ok 800pln za jeden wahacz to lekka przesada, chociaż pewność i spokój też musi mieć swoją cenę;)
Dawajcie znać jak to u was jeśli wymienicie;)

Ryzykujcie, moze akurat ktoryś z tych tańszych nie okaże się tragedią;) bo dawać ok 800pln za jeden wahacz to lekka przesada, chociaż pewność i spokój też musi mieć swoją cenę;)
Dawajcie znać jak to u was jeśli wymienicie;)
Nie za bardzo chce mi się ryzykować i myślę jeszcze o zakupie dolnego oryginała w fiatautoparts za 1100. Mam dylemat co zrobić. Rozbieżności cenowe spore są.

Nie za bardzo chce mi się ryzykować i myślę jeszcze o zakupie dolnego oryginała w fiatautoparts za 1100. Mam dylemat co zrobić. Rozbieżności cenowe spore są.

Ja wymieniałem na LM po obu stronach za ok 800 same wahacze, 2tys dałem w sumie... I polecam jeśli chcesz wymienić na coś tańszego a dobrego;)

SRL kosztuje 315zł i 24 mies.gwarancji. Coś to podejrzanie tanio:)

No niby tanio... W takich sytuacjach lepiej dokładnie przeczytać warunki gwarancji, żeby później się nie zdziwić... za 300pln to dobry ale górny kupi co w naszych Bellach częściej padają niż dolne;)

Jakiej firmy polecacie tuleję dolnego wahacza? Musze pilnie wymienić bo skrzypi:-/

Tylna czy przednia? Jestem kilka miesięcy po wymianie tylnej TRW i jest spoko. Nawet niedawno zaglądałem pod auto, wciąż wygląda jak nówka ;)
Jesteś pewien, że to tuleja a nie sworzeń?

Amortyzatory
Powrót