J
jasio79
Guest
Oryginalny wahacz nie ma w kpl nakrętki. Co do zamienników nie wiem. Masz przed czy polift?
Wysłane z mojego G8441 przy użyciu Tapatalka
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
Z zamiennikami dodają nakrętki.Przed lift.
Hmmm... wydaje mi się, że był z nową nakrętką. Nie wiem teraz, to było jakiś czas temu i teraz już sobie na pewno nie przypomnę jak to było.
To mamy nowy rekord. Poprzednio najmniej wytrzymał komuś 10 tysTRW to badziewie. Wymieniłem cały komplet i ujechslem może że 4,5tys. Wymieniłem już dolny prawy i górny lewy.
To mamy nowy rekord. Poprzednio najmniej wytrzymał komuś 10 tys
Wstrzyknięcie pomoże jak nie masz luzu na sworzniu i masz całą gumkę choć niestety nie na długo.Jeśli nie da nic wstrzyknięcie mu jakiegoś oleju jak już go odkręcę i wywalę do góry nogami, to zgłoszę się do Ciebie.
Jak wyglądają koszty? Ile za sworzeń w górnym i ile za sworzeń w dolnym wahaczu? Czy robisz tylko całość, tak że przysyłasz mi gotowy, a ja odsyłam co mam?
Witam,
jestem na etapie zakupu dolnych wachaczy do swojej 159. Myślę również o pozostałych częściach między innymi łączniki, końcówki drążka jak i drążki bo popękały gumy. Nie wiem jaki jest objaw zużycia drążków (nie końcówek) ale pewnie do wymiany. Przeczytałem cały temat i brakuje mi pewnych szczegółów. Mianowicie jeżeli możecie to piszcie gdzie kupiliście wachacze danej firmy oraz jak wyglądały w przypadku TRW (chodzi o numery Alfy-zeszlifowany/wypukły). Inaczej ciężko jest stwierdzić czy kupiliście podróbkę czy może TRW obniżyło jakość. Wiadomo że można kupić na allegro w hurtowni i w sklepie. Ja kupiłem wachacz z hurtowni i jest wszystko w porządku (zawsze tam kupuje, może cena nie jest najlepsza ok.30-40% taniej niż w IC a na allegro można taniej ale nie ryzykuje.) Zakupiłem wachacz górny TRW i śmiga już ok. 40k, poprzedni też TRW w ASO i zrobił już z 70k. W sumie może zakupie kompletne zawieszenie wraz z górnymi i zobaczymy jak długo pojeździ (dam znać) Może macie jakieś sprawdzone sklepy z dobrymi cenami więc chętnie skorzystam. Ostatnio widziałem wachacz dolny TRW za 450 czy 470 więc ciekaw jestem jego jakości.
Dobrze, że napisałeś, że "nie wyleciał". Ale urwał. Co nowe to nowe.Jeszcze nikomu nie zdarzyło się żeby sworzeń w naszym wahaczu wyleciał.