J
jasio79
Guest
Co do wahaczy TRW moja obserwacja jest taka że jakość części popsuła się dramatycznie po przejęciu TRW przez niemieckiego ZF w roku 2014. Poleciało wtedy wszystko, tarcze, wahacze...
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
Nie musisz odstawiac auta na czas regeneracji. Doplacasz kaucje zwrotna i odsylasz mi jak wymueniszHej. Proszę mi doradzić jaka marka cieszy się najlepszą jakością wahaczy dolnych spośród: TRW, Lemforder, Magneit Marelli, SIDEM, Ruville, NK, Meyle? Muszę wymienić wahacze, a niestety niemogę sobie pozwolić na odstawienie samochodu na parę dni w celu regeneracji:/
Regeneracja albo Meyle HD. Ludzie jeżdżą też na SRL i nie narzekają. Ja bym regenerował chyba.Hej. Proszę mi doradzić jaka marka cieszy się najlepszą jakością wahaczy dolnych spośród: TRW, Lemforder, Magneit Marelli, SIDEM, Ruville, NK, Meyle? Muszę wymienić wahacze, a niestety niemogę sobie pozwolić na odstawienie samochodu na parę dni w celu regeneracji:/
Hej. Proszę mi doradzić jaka marka cieszy się najlepszą jakością wahaczy dolnych spośród: TRW, Lemforder, Magneit Marelli, SIDEM, Ruville, NK, Meyle? Muszę wymienić wahacze, a niestety niemogę sobie pozwolić na odstawienie samochodu na parę dni w celu regeneracji:/
Oryginalnie wahacze dolne robiło o ile dobrze pamiętam TRW, a jednak różnią się jakością oryginały od takich z wolnej sprzedaży. Chyba nawet w tym wątku był wałkowany ten temat.
Wysłane z Tapatalka
Jak masz orginal do zwrotu regeneracja to najsensowniejsza opcja pod wzgl stosunku ceny do jakosci. Wahacze Trw do roku 2014 jakosciowo byly podobne do orginalu. Po 2014 roku odkad TRW zostalo przejete przez ZF robi je dla nich ktos innyTak, w tym wątku na stronach 2-3 i pewnie jeszcze dalej też. Na tych stronach wspominają także o wspomnianej przeze mnie wcześniej żywotności tej części.
http://www.forum.alfaholicy.org/159_brera_brera_spider/52064-jaki_wahacz_dolny_-2.html
Z tego co słyszałem oryginały wytrzymują około 100.000km w polskich warunkach. Jeżeli to część brandowana (nałożenie znaczka AR na część produkowaną przez innego producenta), to pewnie uda się dostać ją dostać w rozsądnych pieniądzach.
U mnie TRW padły po pół roku (BRERA). Zarówno dolne jak i górne.
Może regenerowane ode mnieTak. Uznali.
Wahacze wymieniałem w autka.pl i oni wzięli cała sprawę na siebie. Z tego co wiem, to dostawca uznał gwarancję. Ale wiem też, że nie zakłożyli mi już TRW tylko coś innego. Ale nawet nie wiem co.
Może regenerowane ode mnie
Żartuje, mam nadzieje że stare orginały sobie zostawiłeś![]()
Mi zamontowali górne DENCKERMANNMam nadzieję, że takie właśnie mam zamontowane
Oryginały zostały w autkach.pl
Jest duża szansa, że dotarły do Ciebie (jeśli oni bawią się w regeneracje, bo ja takiej wiedzy nie mam).