[159] Jaki olej do 2.2 jts??

Pieta to czym się teraz interesujesz? Nie mów że Diesla chcesz :P

pieta;1774575 [COLOR="silver" napisał:
- - - Updated - - -[/COLOR]

Tak to pełen syntetyk jest[emoji14]ten 5w40 amsoil AFL :P

No to na placu boju pozostaje ten AFL 5w40 i neste 0w40. Co będzie lepsze do 3.2?:)

Bierz tego afl ze względu na nagar od amsa a archoila zawsze też możesz dolać :P

Witam Panowie czy zalewał ktoś do jtsa specol 5w40? Gold czy premium c3? Ja bym spróbował i od razu ar 9200 do tego.

Miałem Klienta,który do jts-a brał spcola spec premium c3 z ar9100. Pisał, że jest zadowolony ale nie wiem czy jest na naszym forum.

Witam
Od soboty jestem szczęśliwym posiadaczem Alfy 159 2.2 jts od jednego z forumowiczów
Obecny olej ma dopiero 5 tys ale wolę wymienić , również że względu iż jest to 5w50
Zastanawialem sie nad selenia star pure energy , millersem i penrite hpr i chyba wybiore ten
htt p://oryginalneoleje.pl/produkt/12/3029-penrite-hpr-5-5w-40-5l.html
Zastanawiam się jeszcze nad plukanka liquy moly pro line engine fluch , czy może jakaś inna wybrać?

Śmiało możesz brać taki zestaw.

Zapytaj użytkownika Gepard. On prowadzi autosklep24 i pomoże dobrać Ci właściwy filtr.

Witam
Od soboty jestem szczęśliwym posiadaczem Alfy 159 2.2 jts od jednego z forumowiczów
Obecny olej ma dopiero 5 tys ale wolę wymienić , również że względu iż jest to 5w50
Zastanawialem sie nad selenia star pure energy , millersem i penrite hpr i chyba wybiore ten
htt p://oryginalneoleje.pl/produkt/12/3029-penrite-hpr-5-5w-40-5l.html
Zastanawiam się jeszcze nad plukanka liquy moly pro line engine fluch , czy może jakaś inna wybrać?
A ja na Twoim miejscu wzialbym plukanke archoil chyba ma numer 2820 pojezdzil z tym 1600km tak jak jest jej instrukcji i wtedy wymienil.

Do oleju pomysl nad dodatkiem ar 9300 lub verylube turbo.

Ostatnia edycja:
Do wymiany zostalo mi 3000km wic pora powoli zaczac sie rozglądać za jakimś olejem :)

Pojawily sie jakieś nowości w temacie syntetykow? Czy kupić ams afl i nie kombinować? [emoji14]
A moze dac szanse 0w40? [emoji14]

I drugie pytanie czy AR2300 znowu zapodac czy jakas zwykła płukankę?

Mój JTS na 0W40 pracuje wyśmienicie. Zwłaszcza zimny start zrobił się łagodniejszy, również temperatura oleju spadła o kilka stopni. Apetyt na ten olej silnik po 1000 km ma zerowy :)

Co do płukanki to jeśli stosowałeś poprzednio AR2300, tym razem wlej tylko doraźną przed samą wymianą.

Mój JTS na 0W40 pracuje wyśmienicie. Zwłaszcza zimny start zrobił się łagodniejszy, również temperatura oleju spadła o kilka stopni. Apetyt na ten olej silnik po 1000 km ma zerowy :)

Co do płukanki to jeśli stosowałeś poprzednio AR2300, tym razem wlej tylko doraźną przed samą wymianą.
Masz tego neste?

Rock Oil Carbon full syntetyk ;)

Wlyszkow udzielił promocji. Właśnie olej fajny, ale jeśli cena w przyszłym roku podskoczy to będę testować jednak coś innego ;)

Amortyzatory
Powrót