Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
Sprawdzałem aku i jest doładowany jak nowy praktycznie, ale gość powiedział że jest za mały do tego autaWażne też jest odpowiednie ładowanie, tu może tkwić problem. Może po prostu akumulator masz niedoładowany, stąd problemy, a wymiana na większy naprawi problem na tydzień-dwa, bo zaraz ten nowy będzie znowu niedoładowany.
Do 2.4 wchodzą akumulatory o wymiarach maksymalnie: 315mm (długość) x 175mm (szerokość) x 190mm (wysokość), mocowanie B13, prawy plus.Też mam 2.4 i będąc w sklepie nie było ani jednego akumulatora 90Ah, który by się zmieścił w fabryczne miejsce dla akumulatora. Wszystkie były za długie.
Sprawdzałem aku i jest doładowany jak nowy praktycznie, ale gość powiedział że jest za mały do tego auta
Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka
Tak zrobię, ale poczekam jeszcze na mrozy. Przy 10 stopniach pali od kopa natomiast od 6-7 w dół jest ten problem.Więc pozostaje jeszcze kwestia rozrusznika - też coś może być z nim nie tak. Ja u siebie miałem akumulator o prądzie rozruchowym 560A (oryginalny) i w poprzednią zimę dawał radę całkiem dobrze - nie miałem żadnych problemów. Ale oczywiście większy akumulator to dobra droga, chyba łatwiej jest go kupić i potem ewentualnie diagnozować...
Zastanawiam się czy nie wymienić właśnie na oryginał skoro praktycznie nikt na nie nie narzekał.159 2.0 jtdm 170 koni - od 7 lat, czyli od nowości. W tym tygodniu (przy przymrozkach) zaczął kręcić dłużej, więc czas na nowy. Raczej będzie większy, ale parametry oryginału dają do myślenia
Pokaż załącznik 213609
Panowie doradźcie: Centra futura 77AH /760 VS Varta silver dynamic 77AH/780. Parametry identyczne,wymiary również,tylko którą marke wybrac ? W poprzedniej alfie miałem identyczna centre i byłem bardzo zadowolony,ale od pewnego czasu krazy mit i pogorszeniu sie marki centra.
Podpowiedzcie.
WitamJa chwile przeczekałem i przyszły pierwsze mrozy. Kager choć ponoć nowy jest do dupy przy -2 regularnie kręci jakby to były jego ostatnie dni światełko mruga i wybija błąd DPF. Kiedyś był ABS i coś jeszcze.
Pytałem w ASO polecali centre i maja sprawdzić ceny. Do mojego silnika polecali 90Ah.
Ma ktoś z dłuższego użytkowania sprawdzony aku do 2.4jtdm ?
Gdzie to można zamówić ?Witam
Ja użytkuję Boscha Silver ale można w ASO zakupić oryginalne (ponoć produkcja MAGNETI MARELLI ) ale znaczek oryginałów jest
71751149 463,35 zł 88Ah 800A
71751150 441,96 zł 90Ah 700A
Ja pewnie teraz bym jeden z tych zakupił.
Panowie doradźcie: Centra futura 77AH /760 VS Varta silver dynamic 77AH/780. Parametry identyczne,wymiary również,tylko którą marke wybrac ? W poprzedniej alfie miałem identyczna centre i byłem bardzo zadowolony,ale od pewnego czasu krazy mit i pogorszeniu sie marki centra.
Podpowiedzcie.
Mi dziś ma przyjść varta Silver 800A 85Ah myślę że będzie dawać mocnego kopaZdecydowałem sie na Centrę 77/760. Cena była sympatyczna,no i juz w poprzenim aucie miałem bardzo dobre doswiadczenia z centrą. Póki co alfa stała w garazu,na zewnatrz 3 dzien cały czas trzyma temperatura minusowa i dzis zapalenie jak latem,tak wiec duza róznica w stosunku do oryginalnego magneti marelli 60/580. Zima w tym roku ma byc sroga,takze zdam relacje jak akumulator sie spisuje.
Prze chwilę myslałem nad centrą 85/800. Wymiarami podeszła by bez problemu,ale moze to juz by był przerost formy nad trescia.
Mi dziś ma przyjść varta Silver 800A 85Ah myślę że będzie dawać mocnego kopa