[159] Interfejsy diagnostyczne

Ja zakupiłem w http://www.pmfactory.pl/ (jest też na alledrogo) Elm w metalowej obudowie, zaprogramowany po auta z grupy FIAT-a, po rozmowie ze sprzedającym, że to do Alfy 159 zaprogramował. Za Elm+FES zapłaciłem 300 złociszy. Sprawdzony, łączy się ze wszystkim w Alfie.

Przed chwilą sprawdziłem na własnej skórze czy recepta działa i faktycznie zmiana jednego bajta pomaga. Więcej info w PW...

no dostales wszystko na pw

Z tego co widziałem to w tym pliku jest już to zamienione ale sam FES nie uruchamia się.

No bo trzeba wcześniej zainstalować...

Dobra popróbuję, problem w tym, że FESa miałem już zainstalowanego, wersję 3.3 ale demo, może to przez to.

---------- Post added at 23:08 ---------- Previous post was at 18:39 ----------

Tak, teraz wszystko OK.
Dzięki.

Ok. 250zł kosztuje FES, to chyba nie aż taki majątek. Zawsze jakiś support do tego dochodzi i każda następna wersja do ściągnięcia za free. Chyba tylko dzięki temu, że więcej ludzi zapłaci za licencję, FES ma szansę być coraz lepszym programem. Może jednak warto zapłacić?

Ok. 250zł kosztuje FES, to chyba nie aż taki majątek. Zawsze jakiś support do tego dochodzi i każda następna wersja do ściągnięcia za free. Chyba tylko dzięki temu, że więcej ludzi zapłaci za licencję, FES ma szansę być coraz lepszym programem. Może jednak warto zapłacić?

nie rób off-topa ;)

ok. 250zł kosztuje fes, to chyba nie aż taki majątek. Zawsze jakiś support do tego dochodzi i każda następna wersja do ściągnięcia za free. Chyba tylko dzięki temu, że więcej ludzi zapłaci za licencję, fes ma szansę być coraz lepszym programem. Może jednak warto zapłacić?

popieram!!!

A ja ma do Was takie pytanie. Poniewaz FES jest tez w wersji na Windows Mobile, a mnie przypomnialo sie, ze mam jeszcze takowa staroc w domu chcialem zapytac jaki interface do tego kupic. Bo po kablu USB to podlaczyc sie tego nie da. Czy w takim razie wybrac ELM'a po bluetooth? Tylko czy to dobre rozwiazanie - kabel to zawsze kabel :)

Ostatnia edycja:
Panowie i Kali_33 w szczególności to nie żaden off-top tylko szanowanie praw autorskich i tego żebyśmy mogli korzystac z apliakcji typu FEs i każdych innych.
Normalne jest to że ktoś cos wymyslił i sprzedaje licencje. Stać Was na alfe - powinno byc stac tez wydać te dwie stówki,żeby uszanować prace autora aplikacji kupując pełna wersje programu. Jesli nie, mozna korzystac z wersji free, a nie kombinować.
Inaczej po prostu wspieracie piractwo !

Ostatnia edycja:
wypraszam sobie takie oskarżenia, nikt nikomu nie każe nic robic, a link jest informacją ogólnodostepną i proszę traktowac to w ramach ciekawostki
a tak na marginesie - abonament za odbiornik w alfie już zapłacony???

Ty zapewne to zrobiłeś....

no i?

swoją drogą zapewne rosyjscy twórcy FESa zdobyli większosc informacji samodzielnie w ogóle nie wiedząc o takim narzędziu jak examiner opracowany przez fiata... macie w ogole watpliwości dlaczego to kosztuje 200 zł a nie 20000 zł?

swoją drogą zapewne rosyjscy twórcy FESa zdobyli większosc informacji samodzielnie w ogóle nie wiedząc o takim narzędziu jak examiner opracowany przez fiata... macie w ogole watpliwości dlaczego to kosztuje 200 zł a nie 20000 zł?

Tak, masz rację, usprawiedliwienie i rozgrzeszenie. Skoro on ukradł to Ty też możesz.

Przykro mi tylko z powodu tych co wykupili licencje. Ver 3.3 jest z października. I jakoś już 2 miesiące mijają i nie wychodzą kolejne....

Amortyzatory
Powrót