[159] Interfejsy diagnostyczne

A jak ma się połączyć z autem, jeśli Windows nie widzi ELM'a?
Sterowniki ogarnij najpierw (o ile sam ELM jest sprawny).

A w MES wybierz z dostępnych interfejsów ELM i zrób test.

Ostatnia edycja:
Sprawdź port com musi być od jeden do cztery

Wysłane z mojego SM-G389F przy użyciu Tapatalka

Ktoś zapoda sprawdzony link do sterowników bez żadnego virusa ?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Ktoś zapoda sprawdzony link do sterowników bez żadnego virusa ?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

musisz miec sterownik do swojego kabla a nie do pierwszego lepszego. pogadaj ze sprzedawca

I jak ruszylo jak cos mam sterowniki umnie ruszyly na win7

Siemka, korzystał lub korzysta ktoś może z tego urządzenia? viaken.pl/pl/nowy-polski-elm327-v2-euroscan-2013.html Głównie będzie używany do Alfy 147, Mito też chciałem podpiąć. Pozdrawiam

jaki interfejs do alfa romeo 159 1.9 jtdm 2007

Witam, jako iz potrzebuję w swoim samochodzie kontrolowac stan dpf, potrzebuje odpowiedniego interfejsu. Niestety kupilem juz z allegro ten najpopularniejszy z 29 zl, ale nie łączy sie z ECU. Czy moglby ktos polecic interfejs, który bedzie na 1000% wspolpracowal z moją Alfą? Wiem ze jest to napewno juz opisane gdzies na forum, ale ja jestem kompletnie zielony w temacie, a chce miec pewnosc ze nastepny interfejs ktory kupie bedzie dzialal. Prosze o pomoc :)

Witam, jako iz potrzebuję w swoim samochodzie kontrolowac stan dpf, potrzebuje odpowiedniego interfejsu. Niestety kupilem juz z allegro ten najpopularniejszy z 29 zl, ale nie łączy sie z ECU. Czy moglby ktos polecic interfejs, który bedzie na 1000% wspolpracowal z moją Alfą? Wiem ze jest to napewno juz opisane gdzies na forum, ale ja jestem kompletnie zielony w temacie, a chce miec pewnosc ze nastepny interfejs ktory kupie bedzie dzialal. Prosze o pomoc :)
Ja posiadam taki:
https://www.viaken.pl/pl/diagnoza-fiat/interfejs-fiat-ecu-scan-usb-we-wtyku-obd2.html
Bez problemu łączy się z autem, zczytuje wszystkie dane, kalibrowałem nim kontrolę trakcji itp
Używam go z FES

Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka

a rezystor usuniety? poczytaj temat troche wstecz.
uzywasz mes?przechodzi Ci test komunikacji z samym interfejsem?

Torque oraz Alfa OBD łączy sie z interfejsem ale nie ma komunikacji adaptera z ECU. Chyba jest problem z rezystorem. W takim razie jaki interfejs bez rezystora polecacie?

Torque oraz Alfa OBD łączy sie z interfejsem ale nie ma komunikacji adaptera z ECU. Chyba jest problem z rezystorem. W takim razie jaki interfejs bez rezystora polecacie?
sprawdz miernikiem czy jest,w razie czego wywal rezystor. poczytaj sobie ten watek o co chodzi. wiekszosc tanich ma rezystor,czasem niektotzy sprzedawcy usuwaja na prosbe (pmfactory) choc byly przypadki ze zapominali mimo prosby

Ostatnia edycja:
najlepuej, tylko czy nie ma listy kolejkowej i oczekiwania wielomiesiecznego?tak przynajmniej byli jakus czas temu

A co w przypadku kiedy mam kabel, który z pomocą MES łączy się z silnikiem oraz abs-em ale nie mogę skasować inspekcji ani zrobić testów zamków itp. Po uruchomieniu opcji z nadwozia, mes wysyła komunikat o potrzebie połączenia z interfejsem elm327. Wystarczy, że kupię interfejs z allegro za np.40zł ?

A co w przypadku kiedy mam kabel, który z pomocą MES łączy się z silnikiem oraz abs-em ale nie mogę skasować inspekcji ani zrobić testów zamków itp. Po uruchomieniu opcji z nadwozia, mes wysyła komunikat o potrzebie połączenia z interfejsem elm327. Wystarczy, że kupię interfejs z allegro za np.40zł ?
Upewnij się że nie ma rezystora.

A oto wersja budżet ( może się udać nawet za 25zl) + mały tuning - 0mw poboru prądu(przy off stacyjce) i usunięty rezystor :cool:_20180206_232443.jpg

Ostatnia edycja:
W jaki sposób mogę się uoewnić czy jest? Rozkręciłem końcówkę kabla z kostką do auta i nie widzę na płytce nic co może przypominać rezystor.

ileż razy można pisać to samo? miernikiem - omomierzem pomiędzy pinami 6 a 14, jeśli zmierzysz coś w stylu 100-120 ohm to jest rezystor, musisz go namierzyć na płytce i usunąć (wizualnie prześledzić połączenia albo wspomóc się miernikiem - najczesciej bedzie to rezystor SMD 805 albo 603 (googlnij sobie jak to wyglada) najczesciej z napisem 101, 121,1000, 1200.

Mógłbym prosić o napisanie po kolei czego potrzebuje, żeby zrobić diagnostykę do ar 159.

Amortyzatory
Powrót