Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo. Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z alternatywnej przeglądarki.
Czy ktoś ma sposób na zmianę kodów IMA wtryskiwaczy, mam ELM327 i KKL z przełącznikiem od Viakena + MES 1.9 zarejestrowaną. Kabel łączy się z wszystkimi modułami. Ale przy próbie zmiany kodów wtryskiwaczy zawsze wynik taki sam NIEPOWODZENIE. Z drugiej strony kiedy tą samą procedurę robiłem na ELM bluetooth pokazywał się komunikat ze zakończono pomyślnie, ale po sprawdzeniu parametrów IMA jednak pozostało bez zmian...
Cześć!
Prześledziłem temat i widzę, że do pełnej diagnostyki 159 wystarczy zakup ELM327 i przejściówka TYP1 od Viakena. O co chodzi z KKL? Odnośnie zakupu jestem teraz na etapie zakupu interfejsu. Znalazłem taką aukcję: http://allegro.pl/hit-pakiet-k-can-diagnoza-fiat-alfa-romeo-lancia-i4097944432.html
ale Wy Panowie wspominacie o cenach rzędu ~100 zł. Czy mogę prosić o pomoc w wyborze optymalnego zestawu? Po zakupie oczywiście w ramach rewanżu zapraszam osoby z okolic Chorzowa zainteresowane podpięciem własnej 159-tki.
Mam ten zestaw, ale nie mogę łączyć się z ABS, Poduszkami, Ksenonami itp. Łączy się tylko z silnikiem. Czy coś trzeba dodatkowo ustawiać w programie, żeby się łączył?
kabel + przejściówka typ 1 połączone ze sobą, dodatkowo jak próbuje się łączyć z czymkolwiek przez ten zestaw to wywala błąd ABS, HH i ASR, sam kabel nie wywala tego błędu
Witam
Czy trzeba kupić cały ten zestaw? Czy przejściówka mi wystarczy bo mam kabel o VW OBD2 niebieski to będzie chulać?
p.s
sam sobie odpowiem z tego co wyczytałem na stronie Viaken to widzę że muszę mieć te dwie sorki za post pozdrawiam
Źle zadałem pytania, chodziło mi czy tym kablem będę się mógł podłączyć spokojnie z komputerem mojej 159. Dzisiaj mam mieć ten kabel. Mógłby ktoś łopatologicznie wytłumaczyć, gdzie ten kabel podłączyć, czy trzeba odpalać wtedy auto? Podłączam kabel do lapka, odpalam program i powinno działać tak? Dziękuję za wyrozumiałość i pomoc
Gniazdo diagnostyczne masz po lewej stronie kierownicy tam gdzie bezpieczniki.
Część parametrów da się odczytać po włożeniu kluczyka. ( np. przebieg )
Część po odpaleniu. (np. dawki paliwa )
Ten kabel będzie współpracował z Alfą ale może być tak że dopiero po drobnej modyfikacji.
Najpierw sprawdź czy się łączy np. z ECU
Hej co rozumiesz przez drobne modyfikacje? Uporałem się z kablem którego nie chciał mi komputer widzieć, na szczęście już go widzi. Niestety dwa programy nie wykrywają kabla tj. ScanTool oraz OBDII, natomiast ScanMaster wykrywa jednak nie może się połączyć z alfą. Po próboach połączenia wyskakuje komunikat: Brak połączeniu z ECU - ostatni błąd Unable to Connect. Ktoś może coś doradzić?
Zarejestruj się i korzystaj z forum bez rozpraszających banerów reklamowych.
Jako zalogowany użytkownik zyskujesz wygodniejszy dostęp do treści, możliwość komentowania, korzystania z prywatnych wiadomości i pełne wsparcie społeczności.
Nie zajmuje to długo, a różnica w komforcie przeglądania naprawdę robi wrażenie! 💡🎉
Ta strona używa plików cookies, aby pomóc personalizować i dopasować treści do Twoich potrzeb. Cookies pozwalają też pozostać zalogowanym, jeśli zdecydujesz się zarejestrować.
Kontynuując przeglądanie tej strony wyrażasz zgodę na używanie tych plików.