[HID- ALFA] czyli xenon na każdą kieszeń

• Autor wątku Autor wątku marshall
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
sampoziomowanie to ściema z leksza :) nie działa to tak jak faktycznie powinno :) a z drugiej strony to miało to działać tylko po to że jak tył auta usiądzie to automatycznie maiły sie światła obniżyć pozatym na wlaśnie zjazdach podjazdach nie zauważyłem żeby to dzialało a w Toyocie moj tato ma:)

mam coś nie tak z reflektorem. Jakiś czas temu kupiłem lampy DEPO komplet LiP bo na starych to ja widziałem 5m przed autem. I wszystko było ładnie pięknie aż teraz nagle prawa soczewka świeci na niebiesko a lewa na biało bo mam xenony 5k. zamieniałem żarniki są identyczne a mam też na zmiane 8k i zakładając je lewa ok a prawa na zielono :D co sie dzieje ?? możliwe że soczewka sie jakby pokolorowała ?? jakieś rady jak to usunąć i czy bedzie oki ?:) i jeszcze jedno jak wkładam żarówke normalna to lewa "żółtek" a prawa biały :D

Nigdy takich problemów nie było i nie powinno być

U mnie po 2 dniach jazdy na nowych przetwornicach i miganiu - polecaiala jedna, poszła na gwarancje, po 3 tygodniach poleciala druga ;)
Opinia serwisu - błąd w elektronice przetwornic

Sprawdź połącznia przetwornic, szczególnie mase. Jeśli bedzie wszystko ok to prawdopodobnie przetwornice jakieś wadliwe. U mnie nic nie mruga nie przygasa.
Babus masz soczewki? U mnie w mieście jeździ 156 z hidami bez soczewek i prześwietliła mi pare razy mózg. Dodam że jechałem ciężarówką!!!

Ostatnia edycja:
narazie jeszcze jezdze na zwyklych H7 mam juz drugi komplet lamp i soczewki, jedna juz gotowa i drugiej troche ale to zmudna robota jest jak nie wiem co bardzo duzo dopasowywania tylko troche mnie martwia te dziwne mrugania w tych Hidach zobaczymy jak bedzie gotowe pojezdze troche i sie zobaczy

Znam ten ból bo ostatnio też siedziałem na moimi reflektorami...
U siebie dodatkowo przerobiłem przesłone w soczewce, żeby linia światłocienia była taka jak w oryginalnych xsenonach. Chciałem uniknąć oślepiania...

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d0e6d02f8f2fc4d5.html

Co do tych hidów, ja bym je reklamował. Wydaje mi się że to jakaś wada "wrodzona". Niech Ci koleś wymieni na inne.

Ostatnia edycja:
mam ten sam problem. Czyli możliwe że coś z masa ?? też mi mruga ale jedna a taka jak kolega pokazał w aukcji jaką kupił mam i świeci normalnie a druga mruga a dodatkowo jest inny odcień światła z niej a żarniki takie same 5k po przełożeniu to samo. a Auto mnie kopie jak wysiadam za każdym razem :) tzn że masa nie taka?? gdzie mam to szukać w JTD masowanie gdzie jest podpięte ??:) mi mruga caly czas tzn pisałem tu już tak jakby sie żażyła:/

ja swoje soczewki mam na xenon H7 wiec nic nie musze przerabiac , moze w ten weekend uda mi sie przerobic do konca te lampy i zobaczymy czy beda dobrze swiecily czy jedna w kosmos, a druga w ziemie:) co do przetwornic i zarnikow zobaczymy jak na nich pojezdze troche

Ma ktoś zamontowany HID 5000k w odbłyśniku?
Nie żartuj, że chcesz zakładać palniki ksenonowe do reflektorów bez soczewek?
Stanowczo odradzam, raz, że sam niewiele więcej zobaczysz (a już we mgle to krzyżyk na drogę dla Ciebie), a pod drugie będziesz oślepiał jadących z przeciwka.
Prawda jest taka, że sam parę lat temu przerabiałem to w swojej 156. Jak zobaczyłem efekty to szybciej to demontowałem niż założyłem...
Pozdrawiam.
- Rafał

wiesz co sam się zastanawiałem nad montażem hidów , na przykład w INTERCARSIE są zestawy do lamp bez soczewek , żarniki maja jakies przysłonki . W przyszłym tygodniu mam zamiar je zainstalować to podam foty

Nie żartuj, że chcesz zakładać palniki ksenonowe do reflektorów bez soczewek?
Stanowczo odradzam, raz, że sam niewiele więcej zobaczysz (a już we mgle to krzyżyk na drogę dla Ciebie), a pod drugie będziesz oślepiał jadących z przeciwka.
Prawda jest taka, że sam parę lat temu przerabiałem to w swojej 156. Jak zobaczyłem efekty to szybciej to demontowałem niż założyłem...
Pozdrawiam.
- Rafał

ja mam tak zalozone i sa dwa minusy tego
1.klosze sa do wymiany ze wzgledu na to ze zmatowialy od tych hidow
2.oslepiam innych na drodze

teraz musze zmienic klosze na nowe bo polerka nic nie dala i musze wymyslic cos innego zeby dobrze swiecilo
a plus jest taki ze deszcz nie deszcz noc nie noc widocznosc zajebista :)

ja mam tak zalozone i sa dwa minusy tego
1.klosze sa do wymiany ze wzgledu na to ze zmatowialy od tych hidow
2.oslepiam innych na drodze

teraz musze zmienic klosze na nowe bo polerka nic nie dala i musze wymyslic cos innego zeby dobrze swiecilo
a plus jest taki ze deszcz nie deszcz noc nie noc widocznosc zajebista :)
soczewki wsadz

Amortyzatory
Powrót