[HID- ALFA] czyli xenon na każdą kieszeń

• Autor wątku Autor wątku marshall
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Zależy Klejek czego oczekujesz od żarówek jeśli poświaty niebieskiej to wystarczą nawet takie jak ja miałem tez kiedyś z reala,nie pamiętam nazwy ale coś Xenon HID czego pełno na każdym kroku.Generalnie te co podałem wcześniej bdb zaznaczały linie i jest to bdb alternatywa dla tych najdroższych philipsów mega power coś tam +90% które kosztują 100zł lub więcej.Dlaczego tak mówię?Bo ojciec kupił siostrze do ar 156 takie właśnie poniekąd sam go namówiłem i co hee śmiech na sali.Fakt może trochę dalej świecą w sensie bardziej grubszą wiązką światła ale żółte są :P:P:P.Generalnie spodziewałem się bieli no ale cóż tak jak mówię.Jeszcze wyjście inne mozesz kupić sobie 100Watowe żarówki wtedy efekt będzie lepszy ale tak accu siada ponad 200 Watt szarpie do tego 0 homologacji i ludzi oślepiasz.

sam jeżdżę na Osram Night breaker i nie są złe w sensie takim że całkiem nieźle świecą(przynajmniej lepiej niż poprzednie co miałem) ale spodziewałem się światła bardziej wpadającego w biel, a tu żółte...toteż chce mieć porównanie. A nie chce żadnych ala Real Xsenon efect ...

---------- Post added at 13:21 ---------- Previous post was at 13:19 ----------

aaa i jeszcze jedno co zauważyłem to to że podczas deszczu jakoś rewelacyjne to one nie są...a jak jeszcze lini namalowanych na jezdni nie ma to juz w ogóle...

sam jeżdżę na Osram Night breaker i nie są złe w sensie takim że całkiem nieźle świecą(przynajmniej lepiej niż poprzednie co miałem) ale spodziewałem się światła bardziej wpadającego w biel, a tu żółte...toteż chce mieć porównanie. A nie chce żadnych ala Real Xsenon efect ...
Polecam te, o których pisałem stronę wcześniej, miałem identycznie na Philipsach, po założeniu Bosma'nów - efekt jest taki, jak chciałem, by był. Musiały minąć 2 lata, bym na nie trafił.

Tungsramy świecą odrobinę bardziej na biało od zwykłch h1, ale nie spodziewajcie się niebieskawej poświaty jak w xsenonach. To nie zmienia faktu, że dają dużo wiecej swiatła przed samochodem, super oświetlają znaki i snop światła jest mocny!!! Zapłaciłem za nie 20zł na allegro i nawet jeśli się przepalą za 3 miesice kupię następny komplet. Hidy dają fajny efekt jeśli chodzi o barwę, ale dałem sobie spokój. Musiałem przed przeglądem zmieniać na zwykłe żarówki i zastanawiać się czy policja rozkmini, że mam nielegalne oświetlenie.... Teraz światła na drodze mam pod dostatkiem, nikogo nie oślepiam i jestm spokojny o dowód rejestracyjny;)

a ja mam troche inne pytanie takie OT jak ty wychodzisz z garazu przez bagaznik? bo nie masz za duzo miejsca zeby otworzyc drzwi:) nawet na scianach masz cos poprzybijane zeby nie obetrzec sobie lusterek:)

Po prawej widać, gdzie się kończy ściana, tam sobie wychodzę i mam drzwi obok. No, ale niestety pasażer musi wysiadać przed garażem ;D

no powiem Ci że mocnawe sie wydaja...chyba kupie i przetestuje. W końcu 40 pln nie majątek:) Dzieki Turtil za fotki.

---------- Post added at 17:24 ---------- Previous post was at 17:22 ----------

chociaż jeszcze bym fotki tych tungsramów zobaczył...

Co mam ci
75andrew155 posty powklejać ludzi "złapanych" czy co?Nie wierzysz to załóż sobie np 12000k żarnik zobaczysz jak szybko cie dorwą
Poza tym przeglądu nie przejdziesz no co tu dużo mówić na każdym forum jest tego po trochu o HIDach.
Mam już kilka lat hidy i nie mam najmniejszego problemu na przeglądzie ani z niebieskimi, powołujesz sie na plotki nie na fakty

A jak Ci się jeździ starą 155 z kloszami kompletnie nieprzystosowanymi do HID-ów? Bo nie wiem czy zdajesz sobie sprawę, ale dla osób kumatych stanowisz trochę obiekt drwin, bo to trochę żenująco wygląda... Ale co kto lubi. Jedni jarają się wielkimi spoilerami w benzynach 1.6, inni lubią tuning ala szybcy i wściekli z gazem, a dla innych najważniejszy jest ZENON i mają w dupie oślepianie innych. Pozdrawiam!

PS. I tak, przymykam oczy na tych, co zakładają to w autach z gładkimi kloszami. Natomiast litości nie mam dla starych kloszy.

A jak Ci się jeździ starą 155 z kloszami kompletnie nieprzystosowanymi do HID-ów? Bo nie wiem czy zdajesz sobie sprawę, ale dla osób kumatych stanowisz trochę obiekt drwin, bo to trochę żenująco wygląda... Ale co kto lubi. Jedni jarają się wielkimi spoilerami w benzynach 1.6, inni lubią tuning ala szybcy i wściekli z gazem, a dla innych najważniejszy jest ZENON i mają w dupie oślepianie innych. Pozdrawiam!

PS. I tak, przymykam oczy na tych, co zakładają to w autach z gładkimi kloszami. Natomiast litości nie mam dla starych kloszy.
Mnie sie bardzo dobrze jeżdzi STARĄ 155 i nie pisz kto czym sie jara. Widac że kolega nie czyta tematu od poczatku.
Malo kogo interesuje kto dla kogo i za co ma litosc zapewne tez nie wiesz jak wygląda w starej 155 klosz lampy

zgadzam się z 75andrew155 mam HIDy 6000k od początku bo razem z nimi kupiłem auto, nigdy mi nikt nie migał, Drogówka zatrzymywała mnie kilka razy i nawet o światłach nie wspomniała... Nawet przegląd przechodzę z Hidami, lecz stacja diagnostyczna jest mojego kolegi. Kazdemu się podobają te światła i na pewno ich nie zmienię:) pozdrawiam przeciwników HIDów:)

Kto jak kto, ale andrew dla szpanu raczej nie założył hidów
Masz rację dla szpanu raczej ich nie montowałem ( Stary klamot) testowałem rózne żarówki i z żadnych nie byłem zadowolony. Hidy dały mi to co chciałem, ŚWIATŁO dość dużo jeżdziłem poza miasto po zadupiach i nieraz miałem problem ze słabym oświetleniem drogi

Generalnie do 164 po FL i do 155 spokojnie HIDy będą dobrze pasować w sensie że lampy mają soczewki i gładkie klosze w tych miejscach zatem nie widzę przeciwskazań tyle że trzeba mieć spryski jedynie bez samopoziomowania.Ojciec ma w 164 Super 8000k co prawda ale jeździ już parę lat.Jeszcze taki mały edit skoro ktoś ma tak jak w bmw np. soczewki i gładkie szkło czemu zabraniać hidów skoro w innych państwach na tym jeżdżą i jest ok ba nawet jeżdża na 12 i 15k i wyższych już typowo w odcieni czerwonej.

Ostatnia edycja:

na moje oko to ''wiesz za dzwoni ,ale nie wiesz gdzie'',widziałes klosze 155?, głupoty piszesz

Ostatnia edycja:
Ja z uporem maniaka tępię idiotów, którzy montują zestawy ksenonowe do reflektorów bez soczewek...
Jeśli jest soczewka to samopoziomowanie i spryskiwacze można sobie odpuścić, najważniejsze by reflektory były dobrze wyregulowane, a żarnik właściwie zamontowany i problemu z oślepianiem nie ma.
Pozdrawiam.
- Rafał

Niestety alces1 dla niebieskich muszą być spryski no i jak zacznie szufladkować oczywiście taki co zna się na xenkach mocno to samopoziomowanie też musi być.
Jednakże jak macie soczewkę ze spryskami to nie wiercą zazwyczaj więcej.Generalnie D2R to są żarniki dla kloszy z gładkim szkłem ale bez soczewki.Tylko zaś znowu jak na kloszu nie jest wybite DC lub D....coś tam to też jest lipa robić takie manewry.Mówimy oczywiście o autach typu 156 i w dół bo nowsze alfy już zazwyczaj mają xenki ori.

Niestety alces1 dla niebieskich muszą być spryski no i jak zacznie szufladkować oczywiście taki co zna się na xenkach mocno to samopoziomowanie też musi być.
Ja nie miałem na myśli konfliktu Policja - HID, bo to nie podlega dyskusji. Mnie chodziło o aspekty pozaprawne, czyli codzienne użytkowanie.
Pozdrawiam.
- Rafał

To się zgadzam tylko właśnie u nas jest takie głupie prawo , ciekawe jak w Niemczech, w Czechach i innych krajach jak tam się zaopatrują na to?

Amortyzatory
Powrót