Też mialem o nim nienajlepsze zdanie w pierwszej chwili. Jest dość wrażliwy na jakość źródła. Ale dość szybko się do niego przekonałem i po odpowiednim ustawieniu uważam że większość muzyki, ktorej slucham odtwarza naprawdę fajnie, a mam porownanie na bieżąco do innych aut porownywalnej klasy i niezlego stereo w domu.
To nie jest system, ktory basami ogluszy pół ulicy, ale bardzo ładnie uwypukla niektóre szczegóły.
Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka
Ja w Stelvio mam również HK i uważam, że pliki flac odtwarza bardzo dobrze. Dźwięk jest czysty, przestrzenny i przyznam szczerze dopiero słuchając pewne utwory w Stelvio usłyszałem w nich nowe dźwięki. Bo mimo, że mam dość dobrej klasy nagłośnienie Denona w domu, to ich nie słyszałem.
Dobre wygłuszenie w Stelvio sprzyja słuchaniu muzyki nawet podczas jazdy, bez potrzeby znacznego podgłaśniania.
Natomiast byłem trochę rozczarowany brakiem basów przy niskiej głośności, tym bardziej, że w poprzedniej Giuliettcie bez Bose był tzw. surround, który mocno podbijał basy, szczególnie w dolnym zakresie mocy.
Tutaj w HK tego nie ma. Ale wystarczy trochę zwiększyć głośność i wówczas i basy się pojawiają i nawet je czuć nie tylko słychać
Natomiast dźwięk nadal jest czysty i naturalny. Bez przesterowania, bez zniekształceń. Aż miło się słucha. Wystarczy połowa skali a już jest bardzo głośno.
Przyznam szczerze, że ja nie potrzebuję więcej i nawet nie bardzo potrafię określić czego temu systemowi brakuje?
Wielu osobom prezentowałem możliwości tego sprzętu i nikt nie miał żadnych uwag. Wszyscy byli bardzo zadowoleni z jakości nagłośnienia.
Aż chciałbym posłuchać jak to brzmi u tych, którzy nie są zadowoleni ze swoich HK w Alfie.
Jeśli chodzi o Spotify to odtwarzam po bt i jakość również jest bardzo dobra, tylko sygnał trochę słabszy. Dlatego trzeba podgłośnić o 3-4 stopnie żeby dorównać flac. Warto również powiedzieć, że w ustawieniach Spotify jest możliwość zmiany zarówno jakości dźwięku jak i mocy sygnału bo wówczas rośnie transfer danych. Ja mam te parametry na maksa.
Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka