• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Halo Radomsko!!!

• Autor wątku Autor wątku 156X
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Udało mi się namierzyć dzisiaj dwie Alfy, którym jeszcze nie dałem wizytówek.
Niestety nie jechałem Alfą, więc automatycznie wizytówek nie miałem przy sobie :rolleyes:

A poza tym... chyba będę musiał ponownie rozdać wizytówki tym komu dałem do tej pory :D Akcja coś nie poskutkowała....

Spokojnie daj im czas. Myślę że jak będą mieli taką potrzebę to w końcu przypomną sobie o wizytówce i wejdą na forum ;)

niom to ja się teraz trochę pożalę - 39`C gorączki - jest super!! A co do zaproszonych to nie ma co na siłę - nie chcą, ich strata :)

normalnie kameleon - ja też mam kilka fotek swojej pokrytej białym puchem - tyle że zdjęcia są na drugim kompie a ja leżę w łóżku i pstrykam z laptopa... może później...

... ok jest obiecana fotki mojej Belli w wersji SNOWsportwagon, proszę :

Pokaż załącznik 15365

oraz pewna ciekawostka - jako że jestem chory oglądnąłem kilka filmów i zerknijcie na to ;)

Pokaż załącznik 15366

Pokaż załącznik 15367

iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii UWAGA!!!

Pokaż załącznik 15369 Pokaż załącznik 15370

:D

No proszę :D Kolejna Alfa z Radomska :) Tyle, że jej nie widziałem u nas.
Twoja Bella również bardzo ładna. Masz kołpaki, które sam chciałem kupić w połączeniu ze stalówkami na zimę. Jednak zdecydowałem się na mniejsze alusy :) Bardziej mi się opłacało, jeżeli chodzi o koszty :)

EDIT: co to za film?

film to "Cisza" ale nie ten o tym wypadku w Tatrach - film ogólnie trochę bzdetny ale jedna koleżanka w pracy oglądając zauważyła Alfę a u mnie w dziale wszyscy wiedzą że jestem uzależniony to mi przyniosła...

co do kołpaczków to faktycznie jest to jeden z ciekawszych wzorów - patrzyłem nawet na allegro i nie znalazłem takich, nie wiem jak teraz...

film to "Cisza" ale nie ten o tym wypadku w Tatrach - film ogólnie trochę bzdetny ale jedna koleżanka w pracy oglądając zauważyła Alfę a u mnie w dziale wszyscy wiedzą że jestem uzależniony to mi przyniosła...

Rozumiem :D

co do kołpaczków to faktycznie jest to jeden z ciekawszych wzorów - patrzyłem nawet na allegro i nie znalazłem takich, nie wiem jak teraz...

A jak z rdzewieniem felg? Jeżeli są założone kołpaki to felgi są dwu krotnie narażone na korozję :confused: Są felgi, które wytrzymują kilka sezonów bez oznak rdzy, ale zdarzają się też takie, które po kilku miesiącach wypuszczają bąble...

za 4 dni będzie rok jak kupiłem Belle więc ciężko mi powiedzieć jak tam stalówki - póki co jest ok

za 4 dni będzie rok jak kupiłem Belle więc ciężko mi powiedzieć jak tam stalówki - póki co jest ok

Czyli włosi robią dobre felgi :D
Na przykład wezmę Toyote Avensis z 2009 roku. Po trzech miesiącach wyglądały jakby samochód przez 3 lata stał po koła w słonej wodzie :eek:

oraz pewna ciekawostka - jako że jestem chory oglądnąłem kilka filmów i zerknijcie na to ;)

Pokaż załącznik 15366

Pokaż załącznik 15367

iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii UWAGA!!!

Pokaż załącznik 15369 Pokaż załącznik 15370

:D

o kurde... toż to nasz :D

a co do felg to nie wiem ile mają moje zimówki, ale ja je mam od 5 lat i jak na razie rdzy nie widać, do tej pory jeździły z kołpakami, ale od teraz bez bo się już poniszczyły. Włosi może rzeczywiście robią dobre felgi.

no a ja właśnie wróciłem do domu, od rana świętujemy razem z Bellą wiecie piwko, winko i te sprawy bo dziś mija dokładnie rok jak jesteśmy razem :)

o kurcze czy to będzie małe podsumowanie to nie wiem ale...

na bieżąco prowadzę dziennik w dziale "nasze belle" i tak:

Belle kupiłem tak jak pisałem 19.12.2009r z przebiegiem 115500km i tak:
* 30-01-2010 117000km linki hamulca ręcznego ~ 100,-
-----------------------------------------------------
* 08-04-2010 120200km 4 wahacze z przodu + łączniki stab. , 4 wahacze poprzeczne z tyłu, klocki tył, geometria ~ 1700,- "IRBIS" - "vema"
* 05-05-2010 121500km rozrząd - pasek GATES, rolki INA, pompa RAUVILLE, olej Mobil 3000X1 5W40 + filtr ~ 600,-
* 07-05-2010 121800km filtr powietrza ~ 50,- wyczyszczony kolektor dolotowy, zaślepienie EGRa.
* 23-05-2010 122300km filtry kabinowe ~ 45,-
* 28-06-2010 124200km tarcze hamulcowe przód - MIKODA, klocki TRW, płyn Tutella DOT-4 ~ 400,- pomalowane na złoto zaciski ;)
* 18-09-2010 128300km - nowe amortyzatory tylne Monroe, sprężyny D&D, poduszki, osłony, miseczki... jednym słowem całe kolumny ~ 1000,-
jak się okazało wahacze wzdłużne są ok a winą bujania był padnięty amor...
* 23-09-2010 128500km - wymiana tylnych łączników stabilizatora Vema ~ 60,-
-------------------------------------------------------
* 16-10-2010 129700km - wymiana termostatu VERNET i płynu chłodniczego Prestone ~ 350,-
-
wymiana filtra paliwa BOSCH ~ 40,-
-------------------------------------------------------
* 13-11-2010 131000km - regeneracja przedniego stabilizatora ~ 300,- "Irbis"
* 23-11-2010 131600km - wymiana czujnika położenia wału korbowego Bosch ~ 240,- "Irbis"

i na dniach być może w Radomsku na Krasickiego wymiana oleju

Widzę, że to co u mnie... Większość gotówki zainwestowana w zawieszenie :mad:
Generalnie udało Ci się dorwać Alfe zadbaną mechanicznie?

Ja kiedy odłożę już troszkę $ na dwu masę i sprzęgło to przy okazji zaślepię sobie ten EGR.

Kuba widziałem wczoraj w końcu Twoją Alfę :D Jeździłeś po 19 po mieście (Żeromskiego, Piastowska) :P

Amortyzatory
Powrót