• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Halo Radomsko!!!

• Autor wątku Autor wątku 156X
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
a w jakim celu? pochwal się. czyżby skutek śliskich ulic ?

Nie, nie :)
Zderzak i lampki zmieniałem tylko i wyłącznie w celu estetycznym :)
Tutaj: http://www.forum.alfaholicy.org/nasze_belle/38340-kuba_156_alfa_romeo_156_1_9_jtd.html masz zdjęcia jak wygląda teraz, a na stronie 3 znajdziesz foto jak wyglądała w dniu zakupu. Może dostrzeżesz różnice :D

---------- Post dodany o godzinie 20:07 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 19:58 ----------

a dużo roboty jest ze ściągnięciem zderzaka - ja na wiosne chciałbym zdjąć po to by ładniej go spasować z resztą...

Powiem Ci, że dość sporo czasu mi to zajęło. Zmiana tylnego zderzka + przód to robota na jakieś 6 godzin. Tylny zderzak to kilka minut roboty. Najgorzej jest z przodem. Dojście do śrub, które mocują zderzak do błotnika to jedna wielka maskara. Najlepiej zdjąć koła i nadkola.
Ale wiadomo... Robi się dla siebie, więc można było trochę czasu i nerwów poświęcić. Dodatkowo rozebrałem halogeny, wyczyściłem w środku i ponownie uszczelniłem.
Generalnie jestem zadowolony ze swojej pracy. Spasowanie też całkiem nieźle mi wyszło :rolleyes:

---------- Post dodany o godzinie 20:08 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 20:07 ----------

ok jutro rano jadę do Radomska, widzimy się jakoś ???

O której mniej więcej będziesz? Wydaje mi się, ze jutro z czasem u mnie nie bardzo. Mimo wszystko będę się starał, ale nie obiecuje :(

Nie, nie :)
Zderzak i lampki zmieniałem tylko i wyłącznie w celu estetycznym :)

Aha już widzę różnicę. Ale rozumiem że robiłeś to już jakiś czas temu?

Chętnie też bym się z wami widział, żeby zobaczyć wasze Alfy, ale jutro to nie wiem czy dam radę.

Aha już widzę różnicę. Ale rozumiem że robiłeś to już jakiś czas temu?

Tak, dokładnie w sierpniu :)

---------- Post dodany o godzinie 10:44 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 10:02 ----------

Zdrowych, pogodnych Świąt Bożego Narodzenia oraz Szczęśliwego Nowego roku :)

no hej dopiero dziś znalazłem chwilę by wejść na forum - Święta w trakcie więc wszystkim Wam życzę zdrowych i spokojnych Świąt!!! A może by jutro jakoś się spotkać ?? Co Wy na to ?? może jakoś pod wieczór ??

Na spota zapraszamy do Bełchatowa! We wtorek o 20 pod Lidl!
Może dasz radę Kuba?! :)

a może znalazło by się trochę osób które próbują na czymś z górki się ześlizgiwać i może tak pomiędzy Radomskiem a Bełchatowem, a więc w Kamieńsku :D

a może znalazło by się trochę osób które próbują na czymś z górki się ześlizgiwać i może tak pomiędzy Radomskiem a Bełchatowem, a więc w Kamieńsku :D

Ja swojego czasu jeździłem na nartach, ale dawno ich nie miałem na nogach, więc nie wiem jak by mi to szło aktualnie :D

Łukasz, jeżeli chcesz to mogę Cię zabrać i pojedziemy do Bełchatowa jutro :) Ja raczej na 80% jadę.

Zauważyłem Tomasz, że w podobnym czasie wymieniliśmy w naszej Belli olej i filtr. Ja pofatygowałem się na ulice Wilsona w R-sku, operacja kosztowała mnie 100zł, całkiem znośnie. Zalali mi Mobila 10W40 i sączek filtron. A jak tam u Ciebie się to odbyło?

ja w sumie od zawsze jeżdżę na krasickiego, zalałem Castrolka Edge 5W40 łącznie wziąłem u nich 5L do tego filterek - kosztowało mnie to dokładnie 220,-

Jak tam Panowie noc sylwestrowa minęła? :D
Ja aktualnie dochodzę do siebie, ale generalnie nie jest tak źle jak myślałem, że będzie :)

Panowie, bylibyście chętni i będziecie mieli możliwość czasową dotarcia na spota wczesną wiosną do Piotrkowa? :)

no pięknie... w Radomsku nie chcą się spotkać a po Bełchatowach czy Piotrkowach to się śmiga taaaak :girl_wacko: :crazy_pilot: nie a tak na poważnie to ja odpadam jeśli chodzi o Piotrków... do Radomska zaglądam raz na 1-2 miesiące więc sami rozumiecie... ;)

Amortyzatory
Powrót