• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Halo Halo PŁOCK?SIERPC?

• Autor wątku Autor wątku alienek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Lokers życzę szybkiego powrotu do zdrowia Małej:) a co do koszulek to mialem zamawiać sobie taka no ale przez ta akcje z szybą jakos o tym zapomniałem i dopiero ok 10 bede o tym myślał

HID świeci? chyba oślepia innych, sory ale ja za te hidy bym Ci dowód zabrał... a gdzie spryskiwacze , gdzie system samopoziomujący i gdzie homologacja lampy?

HID świeci? chyba oślepia innych, sory ale ja za te hidy bym Ci dowód zabrał... a gdzie spryskiwacze , gdzie system samopoziomujący i gdzie homologacja lampy?

Wiadomo Hidy nielegalne ale :D........... jak zawsze wszyscy narzekają że AR166 ma słabe światła, ja sam ustawiłem je tak by mieć dobrą widoczność drogi a nie oślepiać innych, manewr polegał tylko na obróceniu przepalonego odbłyśnika w środku o 180 stopni :D:D:D i nastała jasność, do hida samo poziomowanie i spryskiwacze??!! łooooooooo pierwsze słyszę by było potrzebne :D:D:D:D, lampa homologacje ma tylko nie ma żarówka :D

lampa ma homologacje, ale chyba na żarówke jaka producent zalecił, a nie na twoj chinski zestaw? rozumiem w takim razie ze lampy masz od wersji GTA bo tylko tam byly montowane ksenony, ale dalej brak czyszczenia lamp i systemu samopoziomujacego... wstawiles tam chociaz 4300? czy jakies fioletowe swiatło? sorry ale bez wahania zabierałbym dowód takim autom... nie swieci? wymienic lampe na nowa badz zregenerować odblysniki wypolerowac lampe i musi swiecic, ale nie HIDy...

masz tu pierwszy lepszy artukul z google na temat zestwaow HID i ich legalności:
http://motoryzacja.interia.pl/wiadomosci-dnia/news/nielegalne-ksenony,521573#pst25600163

Mialem się nie wtrącać do tej pasjonujące wymiany zdań ale co do samopoziomowania to na polskich drogach i tak ono nie wyrabia więc praktycznie mogłoby go nie być dla przykładu nie raz mialem się z jakas insygnia lub bmw serii 3 lub 5 które niezle dawały po oczach a raczej wszystko miały oryginalne. A co do zabierania dowodów itp itd to trzeba najpierw je zabrać 75% golfow i passatow które mają wsadzone hidy w zwykle lampy a u lokersa jest soczewka fabryczna i tutaj xenon ma napewno większą rację bytu...

Dokładnie :D soczewka a zwykła lampa :D to dwa różne światy :D (Świecenia :D) barwa 6000, lampy GTA to se sam zrobiłem :D, były to zwykłe lampy, nie żadne ksenony itp :D ksenony w AR166 nie tylko były montowane w wersjach GTA, jak już coś, ważne że spełniają swoje zadanie :D:D:D:D, ważne by ustawić je tak by nie utrudniały innym ruchu a i spełniały swoje zadanie, wszystko z głową

Co do legalności czy też nielegalności to także trzeba by było zabronić tuningów mocowych silników, niż te co są wpisane w dowód :D:D:D:D:D:D

są gusta i guściki ;) może mi podpowiecie gdzie w płocku znajde jakiegoś magika który odkreci mi mimośrody w tylnym zawieszeniu... albo podajcie jakis sposob, w zakładzie energetycznym i budmacie sobie nie mogą z nimi poradzić a jest geometria do ustawienia...

Fiat robił u Skody przez płot :P jedź do Skody, ja też tam robiłem

Zajrzyj do KOWALI na ul.Lotników :D czynią cuda i nie zdzierają kasy :D

A ja jeszcze wróce do hidów ;) bo nie mogłem nic wczęsniej napisac ;)

Ja też mam w lampach HID i nigdy mi nikt nie mrugał, zauważ że częściej oślepiają Cię nowe samochody ze spryskani z samopoziomowaniem !?!? Więc po co mam na to wydawać jeszcze pianiądze ? A czy w GTA też było samopoziomowanie ? Wydaje mi się że nie ;) A żeby jeszcze było śmieszniej ja do swoich lamp sam założyłem sobie soczewkę !! Drażnią mnie też HIDy ale tylko w jednym Przypadku ! Gdy koleś wsadzi sobie to do GOLFA MK3 albo do starej Renówki do zwykłych lamp !!! To już jest małe przegięcie, bo światdło jest rozproszone w każda stronę :| ale gdy masz soczewkę nie ma możliwości oślepiania ... chyba że jest żle ustawiona lampa. No i ostatni przykład Renault Laguna II wychodziły wersje z xenonem i spryskani a widziałeś tam samoregulowanie i soczewki ? Pozdrawiam

Robert, spojrzałem na fakturę i dokładnie 121,77 zł :P
w marcu tego roku w serwisie Alfa - Fiat

---------
mam stare lampy - jasne, trochę zmatowione, mogę komuś oddać za symboliczną sumkę.. o ile ktoś by się na to połasił :P

Ostatnia edycja:
jak na serwis cena dobra, a i bez problemu ogarniają samochody z grupy Fiata w salonie skody ;) Jak coś mam znajomych mechaników tam to jak ktos wstawi tam samochód to dać znać szepnę im słówko żeby zrobili to tak jak należy ;)

Seba, możesz szeptać, jak coś większego do roboty to właśnie tam odstawiam... :P ale i tak nie narzekam, dobrze robią... jeszcze nic nie poprawiali :D

a mi sie dzisiaj klima zes...la:( niby gaz jest i sprezarka sie zalacza a nie chlodzi, na kompie bledow nie ma... ogarnial ktos cos takiego juz?

Panowie szykuje się jakieś spotkanie na ten weekend?? Jutro wracam do Polski więc może tym razem się na jakieś załapie :)

połącz się jeszcze ze sprężarką klimy ale to w najnowszym Fesie czyli Multiscan

no wlasnie w multiscanie probowałem, za 1 razem byl jakis blad sprezarki(sporadyczny) pozniej kilka razy podlaczalem i nie bylo zadnych bledow, po wlaczeniu klimy cos tak jakby syczalo pod decha rozdzielcza, w srode albo w czwartek robie jeszcze jedno podejscie

Panowie kto na SOBOTA/NIEDZIELA chętny się spotkać :D:D:D:D:D

1.LOkers

Amortyzatory
Powrót