J
Jarek159
Guest
żaden diesel do 200 KM nie podskoczy mi na starcie do 100 km/h
Niestety tu się mylisz, BMW serii1 z silnikiem 2,0d 177KM bez problemu łyka twoją julkę
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.
Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.
Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.
żaden diesel do 200 KM nie podskoczy mi na starcie do 100 km/h
Ludzie, czy Was pogieło z tym spalaniem 1.4TB ??? Moja co prawda nie MA, ale 120KM ale maksymalnie do tej pory spaliła 8,85 litra, a średnio 8.38. Dziurawe zbiorniki macie czy jak ?Zdecydowaną wadą silników 1.4 TB jest ogromne spalanie. Jeździłem kilkoma od Giulietty po Bravo i Grande Punto i każdy z nich palił równo dużo. Nie było to zależne od dynamiki jazdy i przebiegu. Spalanie potrafiło osiagnąć nawet 16 ltr w mieście ; ).
.
Przykro to stwierdzić, ale do VAGowskich turbobenzyn Fiatowi wiele brakuje. Te silniki zużywają bardzo mało paliwa i są dynamiczne. Sam miałem Passata 1.8 TSI i od kiedy go sprzedałem baaaaaaardzo tęsknię za swoim TSI. Ostatnio jadąc służbową Giuliettą zostałem objechany przez Scirocco 1.4 TSI, coż trochę wstyd, ale jak juz wspominane było wcześniej Fiat idealnej turbobenzyny jeszcze nie wymyślił.
Dane papierowe tego nie potwierdzają, więc to raczej kwestia kierownika.......Nie dziwił bym się jednak że dostałeś baty od Scirocco - wszak to prawdziwe Coupe i z DSG w wersji nawet 160 KM powinien być na starcie szybszy od Alfy.
Dane papierowe tego nie potwierdzają, więc to raczej kwestia kierownika....
dobry automat (dsg, tct itp.) potrafi przelaczac biegi szybciej niz zestandardyzowany kierowca uzywajac manualnej skrzynitak wiec mozliwosc trzymania dwoch rak to jedno i kwestia tylko bezpieczenstwa, natomiast czas do 100km/h tez moze zmalec wlasnie dzieki skrzyni dwusprzeglowej