[GTV] *** Gtv SHOW ***

Auto
Gtv 2.0 V6 Tb
Jak to mówili starożytni górale znad Wisły - Witam witam! I zapraszam do Gtv Show.
Udało się! Zakup się dokonał. Wybranka to oczywiście Gran Turismo Veloce w kolorze 659/A Grigio Eclisse Met z oryginalnie zamontowaną lotką Zendera.
Piecyk jaki znajduje się w tym samochodzie jest jednocześnie mały ale piękny i wielki duchem, bowiem drzemie w nim moc niejakiego Pana Giuseppe. Czyli 2.0 V6 w wersji Turbo.
Teoretycznie legitymuje się on mocą 202 wściekłych, włoskich ogierów - ale przyznam że tego sprawdzać nie będę bo się nie godzi, a i włoszka by mogła sie obrazić na mnie - czego bym bardzo nie chciał.

DSC_5739.jpgDSC_5724.jpg556329_110487575774262_1623286241_n.jpg

Ostatnia edycja:
Lekarz rozłożył ręce.

No z V6 Turbo się można nieźle zawieźć na hamowni :<

No własnie !
To po co hamować? :D

32893497_435246096935833_8325395457316487168_n.jpg

Żona musi w końcu wziąć lustrzankę i porobić Gtv'ce jakieś fajne foty, bo te komórką są nędzne :P
Ale wcześniej wizyta u elektryka bo nie działa radio i antena, zmiana oleju i zmiana końcowego tłumika na nowy bo obecny przegnił. A czasu brak!

Ostatnia edycja:
InShot_20180525_135442033.jpgIMG_20180524_204847.jpg

Pierwsze 666 KM za mną :D
W poniedziałek elektryk i może uda się wydech ogarnąć + rejestracja i wejdą ramki Alfaholików :D

IMG_20180527_105741-01.jpg

- Stary nie ori alarm wywalony
- Radio... Ori nie działa to byłem zmuszony do zakupienia jakiegoś Pioniera za 199zł, ale ogólnie elektryka już prawie ogarnięta.
- W piątek jedzie na przegląd klimy
- Po Bożym ciele jadę na pomiary ciśnienia oleju itd.
- RAMKI i nowe blachy już mam ale zapomniałem cyknąć fote :D

Rozrzut w spalaniu tego samochodu to kosmos :D. Na trasie jestem w stanie zejść do 7,5l co cieszy, ale miasto i korki to prawie 15 :D

PS. Dopiero teraz zacząłem odczuwać jak żałosna jest jakość naszych dróg. :(

Ostatnia edycja:
Radio w Vce ? - po ch.. olerę ? to nie tubkoR4 ;-)

Zdjęcie fajne ! wreszcie jakaś pomysłowa perspektywa i kompozycja !

Dobrze, że z okna nie wypadłeś na dach Gtvki :) w czasach licznych śmierci podczas wykonywania selfie, byłaby to pierwsza śmierć podczas fotografowania auta. A może i jedyna, czy jedna z dwóch - jak zwycięstwa Alfy w F1 ;-)

Radio w Vce ? - po ch.. olerę ? to nie tubkoR4 ;-)

Zdjęcie fajne ! wreszcie jakaś pomysłowa perspektywa i kompozycja !

Dobrze, że z okna nie wypadłeś na dach Gtvki :) w czasach licznych śmierci podczas wykonywania selfie, byłaby to pierwsza śmierć podczas fotografowania auta. A może i jedyna, czy jedna z dwóch - jak zwycięstwa Alfy w F1 ;-)

Radio jest potrzebne bo ja ciągle w korkach stoję a druga strona medalu to taka że ładnie sie komponuje dźwięk V'ki z Motorheadem, Iron Maiden a i przy Pink Floyd daje radę. :D.
No i oczywiście w taką pogodę bez Miami Vice byłoby smutniej:
https://www.youtube.com/watch?v=_UmOY6ek_Y4
Z drugiej strony zapomniałem napisać że udało mi się załatać nieszczelność na wydechu i V'ka stała się zbyt bardzo cywilizowana. No niestety na razie tak zostanie, dopóki nie kupię jakiegoś auta na co dzień (już zaczynam mieć dylematy). A jak nadejdzie ten dzień to wywalę wszystkie tłumiki i będzie pełen przelot :D

No a co do Alfy w F1. Kurcze tak bardzo liczę że Leclerc stanie na podium. Fascynujący i inspirujący kierowca.

Ostatnia edycja:
Dobra muza z lat dzieciństwa :cool:

A GTV piękna. Mało aut z tym silnikiem przetrwało do dziś... :(

Gratulacje!

Dobra muza z lat dzieciństwa :cool:

A GTV piękna. Mało aut z tym silnikiem przetrwało do dziś... :(

Gratulacje!

690 po liftów z tym silnikiem :D
Także czuję się bardziej wyróżniony niż jakbym miał posiadać Cup lub Edizione Sportiva. Teraz by sie tylko Spider przydał do kolekcji, najlepiej Giallo Ginestra S :D

Ponad 1000 Km już za mną. Za każdym razem jak wychodzę z Alfy to stoję i próbuję przetworzyć w głowie tą piękną bryłę, boże drogi :D
Stwierdzam jedno, posiadanie tego samochodu to nie jest zwykłe "masz, lejesz, jeździsz". To jest coś w rodzaju przygody z czymś wyjątkowym i mało spotykanym. Ona żyje własnym życiem i początkowo mnie to przerażało, obecnie mam tą świadomość że to nie jest jakiś tam samochód. To jest żywa istota. Raz zakręci dłużej, raz krócej. Raz obroty ustabilizują się na 600 a raz na 700 obrotów, w zależności od pogody i temperatury jest ospała lub skora do igraszek i zabaw. Przy tym wszystkim daje dużo ciepła i radości.
"Nie złość się na nią nigdy" - tak mówili i tak robię. Odwdzięcza się za to mi wszystkim czego oczekiwałem, a o czym też nie wiedziałem.
Nie wiem czemu tak bardzo zapragnąłem tego samochodu. Pamiętam tylko że wracaliśmy z żoną z beznadziejnego koncertu Iron Maiden we Wrocławiu chyba w 2015 roku (był beznadziejny bo nagłośnienie było do bani) i zatrzymaliśmy się na jakiejś stacji na której była jakaś kosmiczna kolejka. No i tak wychodzę z tej stacji i pamiętam jak dziś, że dosłownie na drodze do samochodu stała piękna Gtv w kolorze Rosso Proteo z silnikiem 2.0 TS. Postanowiłem się zatrzymać i przetworzyć ten samochód w głowie. Zwoje mi poskręcało. Wiedziałem że coś takiego jak Gtv, istniało ale nigdy z pełną świadomością nie widziałem jej na żywo. Aż do tamtego momentu. Na zdjęciach ten samochód wyglada całkiem inaczej... na żywo to co innego. Stałem tak aż nie przyszedł właściciel który wsiadł i odjechał, a mi do dziś siedzi ten obraz w głowie. Po półtorej roku szukania tej właściwej i jedynej ciągle nie mogę się otrząsnąć ze szczęścia :D

https://www.youtube.com/watch?v=SYxXG2nLRsU
Widziałem to z 1000 razy przed zakupem.

Kurde nieźle! Mało jest takich aut które potrafią tak zawrócić w głowie :D
a Clarkson bomba

Hej :)
Gratuluję nabytku, niech cieszy jak najdłużej!

Zgadzam się z twoimi słowami:
To jest żywa istota. Raz zakręci dłużej, raz krócej. Raz obroty ustabilizują się na 600 a raz na 700 obrotów, w zależności od pogody i temperatury jest ospała lub skora do igraszek i zabaw. Przy tym wszystkim daje dużo ciepła i radości.

Fajnie, że podchodzisz do tego w ten sposób, Alfa da ci mnóstwo radości z jazdy, to pewne!

Pojechałem sobie wczoraj do mechaników od "Alf" co by mi zmienili oleje i przy okazji sprawdzili kompresję silnika. Olej niby zmienili - ale czy wlali mój to nie wiem. Na kompresji wyszło że dwa cylindry mają niby po 3 i 4 bary... Napsuli mi tą informacją wczoraj tyle krwi ze szkoda gadać. Pojechałem sobie jednak dziś do innego mechanika który przy mnie tą kompresje zmierzył... I co? I te gnoje z wczoraj to nawet świec nie wyjeli, a na kompresji wyszło wszystko idealnie dwa razy mierzone.
Alfa dziś przed wyjazdem na kolejny pomiar dostała koniczynki - na szczęście. Teraz pytanie... Czy wszyscy mechanicy to oszuści czy koniczynki przywróciły fabryczny stan silnika?
Warsztat Autoital na Hallera w Katowicach - nie polecam.

Polecam akurat nakleić Alfinom Koniczynki :)

34445066_442127492914360_6125616042707255296_o.jpg

Ostatnia edycja:
Codzienne wybory.
35244559_445371802589929_2234420709558321152_n.jpg

Do Gtv wpadły jeszcze dywaniki (Takie jak ma [MENTION=70918]rogo[/MENTION]) ale fotkę zrobię jak odkurzę bo już zdążyłem nasyfić :D

Amortyzatory
Powrót