• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[166] Grigio Chiaro 166 3.0V6 Sportronic by tomaz

• Autor wątku Autor wątku tomaz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Gratuluję w takim wypadku wyniku ;)

Dzięki :)

A gdzie robiłeś program? Ciekawe ile by z 3.2 wyciągnąć.

U nas lokalnie, w WSTR Garage. Ale bez zmian mechanicznych nie licz na przyrosty :P
W ogóle to ciężko było znaleźć kogoś, kto by się zajął ECU, wszyscy uciekali od tematu, więc w końcu zdecydowałem się na piggyback i mam to wystrojone na DET3 Ecumastera. Tylko mi tu proszę nie narzekać, że świnia jest be itd :P
Efekt mi pasuje. Za to jako bonus mam przełącznik, którym mogę włączyć drugą mapę, w moim przypadku jest to ori.

Ostatnia edycja:
Dzięki :)

U nas lokalnie, w WSTR Garage. Ale bez zmian mechanicznych nie licz na przyrosty[emoji14]W ogóle to ciężko było znaleźć kogoś, kto by się zajął ECU, wszyscy uciekali od tematu, więc w końcu zdecydowałem się na piggyback i mam to wystrojone na DET3 Ecumastera. Tylko mi tu proszę nie narzekać, że świnia jest be itd[emoji14]
Efekt mi pasuje. Za to jako bonus mam przełącznik, którym mogę włączyć drugą mapę, w moim przypadku jest to ori.
No to pięknie ;)
A jak dasz na ori to Masz mniejsza moc i spalanie ? :o

Powiedzialbym ze masz lepiej ni 3.2 ,bo nie masz katow w kolektorach a to podstawa przy takiej modyfikacji jaka robiles .A takze ochrona tylnej glowicy, bo nie wystepuje juz teraz tam, taka wysoka temperatura jak wczesniej .Reszte wydechu masz git, pomysl jeszcze o rownych portkach.

Z tym spalaniem to jeszcze nie sprawdzałem jak jest po programie ;)

Spoko Dareme, nie ma sprawy :)

A właśnie, Salatin. Z tymi portkami to jest tak, że jak zacząłem podpytywać kolesi od wydechów to się mega zdziwili o co mi w ogóle chodzi? Powiedzieli, że to ma sens jak wytniesz wszystkie katy. A w tej chwili te dwa katalizatory co są na dole, są względem siebie przesunięte, kojarzysz? Jakby jeden za drugim. Zrobione jest to tak, że odległości od kolektora do katalizatora dla każdej głowicy są takie same. I kolesie stwierdzili, że o to właśnie chodzi, żeby odległość do pierwszego obciążenia była taka sama.

Ostatnia edycja:
Z tym spalaniem to jeszcze nie sprawdzałem jak jest po programie ;)

Spoko Dareme, nie ma sprawy :)
To jestem ciekaw czy to tak działa[emoji14]Wtedy jak Chcesz dać w piec to pokręcone mapy, a jak spokojniej to na ori no i mniejsze spalanie i obciążenie podzespołów. Byłoby to super rozwiązanie jeśli tak masz ;)

WoW!
Świetnie :) ale zazdroszczę 3,2V6 w automacie :sarcastic: i jeszcze z przyciskiem. Czyli zawsze możesz sobie przypomnieć jaki muł na serii? :)

Czyli znacznie czuć te +10KM?

Czyli znacznie czuć te +10KM?

No właśnie! Dziwne to jest, bo tą zmianę czuję bardziej, niż przejście z 220 na 230KM. Może to jest kwestia tego, że silnik jakby równiej pracuje teraz, bardziej "gładko". I przez to może jest wrażenie, że tak "lżej" idzie do przodu?
Nie wiem, ale mi się podoba :)

Po hamowni koniecznie mnie przewieź :-D pomijając to, skoro ty czujesz, że jest lepiej, a znasz swoje auto jak własną kieszeń To musi być na pewno dużo lepiej :-)

Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka

Dzięki Gonzo :)

Spoko Karol, zrobimy rundkę, a będzie gdzie ;)

Ja mogę udostępnić moja 166 na szybsza rundke bo na złocie nie miałeś gdzie depnac heheh

Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka

Tomek całkiem przyjemny wynik, a powiedz jaki koszt takiej operacji?

Tomek całkiem przyjemny wynik, a powiedz jaki koszt takiej operacji?

:D
niewygodne pytania zadajesz :P

Ale w sensie całej modyfikacji, czy tylko strojenia?
Generalnie to wiadomo, że przy zysku 20KM to nieopłacalne jest, ale ja Alfe traktuję jak hobby.
Jedni jeżdżą na narty, inni chodzą na mecze, a ja dłubię przy Belli :)

Całości kosztów nie liczyłem, ale jakby co pytaj na PW.

Tomaz pewnie oszukuje kobite ile naprawdę kosztuja przeróbki i dlatego pisze na pw bo ona jeszcze forum przeczyta i będzie klops :D

Kolega widzę doświadczony w temacie :P

Gratki Tomek, twardo do celu :) Powiedz chociaż jeśli możesz ile za strojenie wołają...

Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka

Amortyzatory
Powrót