[166] Grigio Chiaro 166 3.0V6 Sportronic by tomaz

• Autor wątku Autor wątku tomaz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Odnośnie strojenia info poszło na PW, a tymczasem 166 na zimowym setupie.. no szału nie ma, pogoda jaka jest każdy widzi.. ale jak od czasu do czasu kilku fotek nie pstryknę to mi tak jakoś nieswojo :D

Więc dziś... Bella bez makijażu, fotki bez filtrów :P

DSC_8951a_mini.jpgDSC_8954a_mini.jpgDSC_8959a_mini.jpgDSC_8958a_mini.jpgDSC_8953a_mini.jpg

Pogoda, jak pogoda, ale chociaż miałeś sucho :P

Tomaz w bagażniku cos masz? Bo bardzo przyjemnie wygląda na tych dorabianych sprężynach. Z reguły dupy siadają w 166, a u Ciebie fajny klin sie zrobił :D

Tomaz w bagażniku cos masz?

Czego tam nie ma :D
- zbiornik LPG 3/4 full
- dojazdówka
- kolektory wydechowe
- olej na dolewkę
- torba z klamotami

Tak, ładnie to wygląda, dzięki :)
Dorabiałem sprężyny na duże obciążenie, więc dobrze wygląda tak jak teraz. Jakbym opróżnił bagażnik (co mi się praktycznie nie zdarza) to by stało za wysoko ;)

Z braku lepszego modelu u mnie 166 robi za gran turismo: V6 to gran, a bagażnik to turismo :D

Plan na jutro:

attachment.php

Teraz mając oryginał w ręku udało mi się wreszcie dojść co to za żarówka... BX8,4D
Ceny są bardzo różne... od 3,50 za noname do 32,00 za osram. Są też ledy..
Ricambi są produkcji GBR marki Toshiba :)

Załączniki

• 2016-02-05-1419_mini.jpg
    2016-02-05-1419_mini.jpg
    125.9 KB · Wyświetleń: 109
Aaa do czego to...? :D

No właśnie gdzie się to cudo montuje ?

Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka

To są żarówki do podświetlenia zegarów :)
Temat coraz cięższy w 166, nie wiem jak u was? Generalnie w ASO te żarówki kosztują 55zł/szt. :D
A w zegarach jest ich chyba z 15...
Udało mi się dostać w promocji, więc wziąłem 2, ale teraz już wiem jak tego szukać w zamiennikach.

Kurde, a ja kiedyś jak mi się spaliła to zwykłą zamontowałem. Nie wiem jak ale nie przypominam sobie żeby to było problematyczne.

Tomek jest chyba w 166 11 sztuk tego w zegarkach. Co ciekawe w pierwszej serii są inne. Niby to samo ale inne. Z dłuższą dupa ta z plastiku. Ja mam na identyczne osraam wymienione jak te Twoje. Mimo to musiałem podginać te blaszki bo płytka drukowana była ciensza niż producent żarówek przewidzial. Mimo wszystko elegancko to działa u mnie.[emoji481]

wysłane z WC

Crisu ja wymienialem raz. I żadna spalona nie była. Po prostu słabo świeciły. Po wymianie na nowe , zegary super są podswietlone w porównaniu z tym co było. Także u mnie rzadko padaja. Najczęściej chyba z tego co czytam to pada podswietlenie przebiegu..

wysłane z WC

Ja kupiłem z jedną padniętą, potem jeszcze w ciągu miesiąca 2 padły i wymieniłem wszystkie. Całkowita odmiana zegarów.

One po prostu ciemnieją z czasem. W 156 mimo że rocznik 2006 też musiałem już zmieniać w zegarach. Teraz czeka mnie to samo we wskaźnikach bo się przy zegarku jakaś przepaliła.

Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka

Tomaz jak bedziesz zmienial to mozesz policzyc ile jest wszystkich?

Spoko Darek policze i dam znać, będę to robił za godzinkę :)

Amortyzatory
Powrót