• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[166] Grigio Chiaro 166 3.0V6 Sportronic by tomaz

• Autor wątku Autor wątku tomaz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Jest 12 żarówek, potem dam foto :)

Foto:
2016-02-06-1420_mini.jpg

Ja mam wersję z automatem. Czy przy manualu lewy wyświetlacz nie świeci? Jeśli tak, to jest 11 żarówek w manualu.

Ostatnia edycja:
Słońce dziś było i pogoda jak wiosną...

DSC_8966a_mini.jpgDSC_8972a_mini.jpgDSC_8996a_mini.jpgDSC_9004a_mini.jpg

Fakt ładnie wygląda a co do czujników parkowania to miałeś ori ?

Przeglądałem cały Twój wątek i chyba gdzieś musiałem ominąć wątek z dokładanymi czujnikami a będę musiał malować zderzaki więc zastanawiam się czy warto zamontować te czujniki z allegro. Jak działają oryginalne czujniki parkowania ktoś coś może wie ??:)

Jest brzeczek. Warto zalozyc te z alle, fakt ze sa wieksze i nie beda zatopione w zderzqku ale jak sie przyzwyczaisz to mi juz dziko sie cofa samochodem gfy ich nie ma.

czy warto zamontować te czujniki z allegro

IMO warto. Na wyświetlaczu pokazują ile masz do przeszkody z każdej strony (lewa/prawa) i działają już od 2m. Super się z nimi parkuje.
Dla porównania mam ori w Maździe 3 i są gorsze: nie dosyć, że łapią dopiero od metra, to jeszcze nie ma wyświetlacza i nie wiem jaka odległość, że o stronie nie wspomnę...

Tu masz foto wyświetlacza:
http://www.forum.alfaholicy.org/nas...166_3_0v6_sportronic_tomaz-5.html#post1321893

Ostatnia edycja:
Dzisiaj nastąpiła weryfikacja parametrów na hamowni MAHA :)
Wykres wkleję jak zeskanuję. Generalnie wyszło tak:
238KM @ 6300obr
279Nm @ 5100obr

Szkoda trochę tych niutonów (na inercyjnej było 288)... ale przynajmniej będzie można porównać moc z innymi ;)

Skrzynia będzie miała lżej :D
Ode mnie wielki szacunek. Zrobiłeś mod od podstaw z głową i jasnym celem. No i nie ma drugiej takiej 166!

Oj nie ma drugiej takiej :D gratuluję Tomku!

Szacun, Szacun.
Dzisiaj miałem okazję obejrzeć, dotknąć oraz odbyć przejażdżkę - na prawdę robi robotę, poza mocą, konkret rolę odgrywa wydech, który w środku sprawia wrażenie bulgotu z v8... Coś pięknego..

Już dawno miałem wrzucić, ale bujałem się tydzień z grypą...
Lepiej jednak późno niż wcale :)

A.. i sporo ludzi pyta o spalanie. No testów nie robiłem, ale mam wrażenie że pali mniej. Tak, mniej :)
Wiem, że dziwne, ale tak mi wychodzi. Zdarza mi się polatać troszkę po przedmieściach (tak jak i wcześniej), standardowo jak po pustych ulicach, czyli do 100 czerpiąc fun z dźwięku... i bywa że pokazuje średnie 12 litrów, co mi się wcześniej nie zdarzało :D

191818d1456136284-grigio_chiaro_166_3_0v6_sportronic__tomaz-maha_.jpg

Załączniki

• maha_small.jpg
    maha_small.jpg
    51.2 KB · Wyświetleń: 64
Ostatnia edycja:
Mały update :)
Zamontowałem moduł BT (Avantree Cara) na przedniej szybie w lewym górnym narożniku - bardzo fajnie to działa! Wcześniej walał się po schowku i służył tylko do odtwarzania muzyki, teraz mogę gadać na głośnomówiącym :)

Zawsze chciałem nagrać wydech podczas jazdy... to pierwsza próba:
https://youtu.be/0EXrvgxwi3c

Generalnie widzę, że bez przygotowania sobie jakiegoś fajnego uchwytu do kamerki to ciężki temat. No i szum powietrza - pomimo dodatkowej obudowy kamery i obróbki dźwięku i tak jest głośno...
Ale pierwsza próba za mną ;)

Amortyzatory
Powrót