argo
Użytkownik
Moja jest już po gwarancji, z ASO się wyprowadzam, czyli mogę zalać tym amsoilem?czy jakiś inny polecacie?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Ja zalałem i nie było problemu nawet w upale z gazem w podłodze na Dynamicu..Moja jest już po gwarancji, z ASO się wyprowadzam, czyli mogę zalać tym amsoilem?czy jakiś inny polecacie?
Pytanko. Julka 1.4TB 120KM na gwarancji, zmianę oleju chcę zrobić w ASO i najlepiej na ich oleju, żeby w razie czego nie było żadnych problemów. W FAP w Bielsku od siebie oferują jedynie Selenię (zapewne Star P.E. 5W40 C3) albo Mobil1 (jedyny jaki widzę kompatybilny z normami ACEA C3 i FIAT -S2 to ESP 0W40).
Czy ten Mobil jest coś wart i można go zalać, czy przyjeżdżać ze swoim jakimś dobrym olejem? Przebiegi roczne 6tys km, 80% miasto.
Zapomniałem ich zapytać czy zrobią płukankę, rozumiem że warto zrobić po Seleni?
Wg mnie więcej ten M1 wart od Selenii KPE. Jeśli przez kilka lat robiłeś po kilka tys km rocznie na oleju to płukanka konieczna nie jest ale w turbo benzynie zawsze się przyda.
[Rozumiem, że nie masz MultiAira? Wtedy Mobila można lać.
Pytanko. Julka 1.4TB 120KM na gwarancji, zmianę oleju chcę zrobić w ASO i najlepiej na ich oleju, żeby w razie czego nie było żadnych problemów. W FAP w Bielsku od siebie oferują jedynie Selenię (zapewne Star P.E. 5W40 C3) albo Mobil1 (jedyny jaki widzę kompatybilny z normami ACEA C3 i FIAT -S2 to ESP 0W40).
Czy ten Mobil jest coś wart i można go zalać, czy przyjeżdżać ze swoim jakimś dobrym olejem? Przebiegi roczne 6tys km, 80% miasto.
Zapomniałem ich zapytać czy zrobią płukankę, rozumiem że warto zrobić po Seleni?
Ale w aso fap mam do wyboru tylko mobil1 i selenie,ze swoim to bym przyjezdzal innymDo gwarancyjnych jeszcze motul podejdzie. 5w40 x clean 8100. Sporo osob na gwarancji wymienia i żadne aso nie pyszczy![]()
link pierwszy z brzegu z allegro
http://allegro.pl/olej-motul-8100-x-clean-c3-5w-40-5l-warszawa-i4729511629.html
W sumie to jakbym miał wybierac czy mobil1 czy motul to chyba jednak motul (mimo ze nie lubie ani jednego i drugiego![]()
Ale w aso fap mam do wyboru tylko mobil1 i selenie,ze swoim to bym przyjezdzal innym
Poki jest na gwarancji to wole zeby aso dalo swoj olej,w razie jakiejkolwiek usterki nie bedzie jakiegokolwiek szukania wymowek
do 1,4 TB 120 km lej MOTUL X clean 5w40 nic nie powiedzą jak dasz olej na specyfikacji fiata. Jeśli nie powołaj się na GVO.
Natomiast jesli nie jest to przegląd po 30,60 itp wymień olej samemu lub poza ASO ja samemu wymieniam pojadę na 30 tys na przeglad