[Giulia/Stelvio] - Szybkie pytania, szybkie odpowiedzi.

Status
Ten wątek został zamknięty.
U mnie ramka byla ordynarnie przykrecona do zderzaka 4 wkretami :mad: po jej zdjeciu i przyklejeniu na rzep pomniejszonej tablicy (rozmiar wloski) mam widoczne 2 otwory po starej ramce, mala tablica jest w stanie zaslonic tylko 2, teraz sie zastanawiam jak zamaskowac te otwory, przeciez nie bede tego szpachlowal i lakierowal :confused: moze macie jakies pomysly jak zamaskowac takie otworki po srubach w zderzaku bez lakierowania (na bialym to troche widac ;))
Mam pomysł.
Założyć normalna tablice...

Wysłane z mojego Nokia 7.2 przy użyciu Tapatalka

Oklej sobie folią auto.

Ja miałem taki plan i folia zakryła mi dziurki po podkładce. Ale koniec końców sobie darowałem kombinowanie i mam po staremu normalną tablicę.

Witam. Zakupiłem swoją pierwszą alfę i nigdy nie miałem styczności z automatyczną skrzynią biegów. Z racji wykonywanego zawodu alfa będzie stała na barce przez 4 tygodnie. Po zgaszeniu samochodu w trybie parking automatycznie załącza się hamulec ręczny. Myślę o tym aby go wyłączyć i pozostawić w trybie parking bo nie wiem czy po tych 4 tygodniach klocki nie zacisną się na tyle że będę miał problem z ruszeniem. Miałem taki problem w Peugeot. Klocki tak się przykleiły że po ruszeniu otulina została na tarczy. Po zostawieniu na pozycji parking samochód można lekko bujnąć przód tył i podczas płynięcia barki na pewno będzie się lekko bujał do przodu i do tyłu. I chciałbym zapytać czy nie ma to jakiegoś negatywnego wpływu na skrzynię biegów

W menu możesz wyłączyć opcje auto postojowego po wyłączeniu zapłonu. Pod koła podkładki i będzie git.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Po 4 tygodniach postoju nie odpalisz auta - akumulator tyle nie wytrzyma bez podładowania :-(

Jak aku będzie pełny i wyłączy keyless bez problemu zagada

Z tym nie ma problemu. Na statku mamy prostownik, więc mogę podładować akumulator.

Da się jakoś wyłączyć ładowarkę bezprzewodową?

ladowarki sie nie da wylaczyc ale mozesz wylaczyc komunikaty dot. ladowania

Sent from my Pixel 2 XL using Tapatalk

Czy żeby wyłączyć keyless trzeba to zrobić gdzieś w ustawieniach?

Panowie z innej beczki, czy ktoś może testował Carlinkkit lub CPLAY2Air pod kątem bezprzewodowego apple car play ?

No więc byłem dzisiaj w ASO - oczywiście, jak Alfa piszczała cały czas w zeszłym tygodniu, to dzisiaj grzeczniutka, tylko raz... Ostatecznie dokręcili porządnie podkładkę pod tablicę do zderzaka (wcześniej odstawała od zewnętrznej strony samochodu) i jak na razie jest OK, będę "jeździł i obserwował" :).

Swoją drogą, jakość montażu trochę załamująca, już znalazłem 2 drobne uszkodzenia - panelu tunelu środkowego i słupka B od strony pasażera. Czy ktoś miał podobnie i coś wymieniał?

Swoją drogą, jakość montażu trochę załamująca, już znalazłem 2 drobne uszkodzenia - panelu tunelu środkowego i słupka B od strony pasażera. Czy ktoś miał podobnie i coś wymieniał?
Ja miałem 3:
- Porysowany ten czarny plastik w drzwiach, w miejscu którym jest lusterko zamontowane - ma zostać wymienione.
- W carbonowej listwie w progu literka 'a' w napisie zgubiła swoje wnętrze - ma zostać wymienione.
- Mały odprysk (albo raczej nierówny odlew zderzaka) nad przednią lampą - na to machnąłem ręką.

Czyli nie było większych problemów z załatwieniem tematu? Wysłałem w weekend zdjęcia do salonu, czekam na odpowiedź.

Nie było bo przy odbiorze to zauważyłem. Ale sprzedawca napomniał mnie, żebym zgłaszał jeśli coś jeszcze zauważę, ale póki co nie zauważyłem.

No więc byłem dzisiaj w ASO - oczywiście, jak Alfa piszczała cały czas w zeszłym tygodniu, to dzisiaj grzeczniutka, tylko raz... Ostatecznie dokręcili porządnie podkładkę pod tablicę do zderzaka (wcześniej odstawała od zewnętrznej strony samochodu) i jak na razie jest OK, będę "jeździł i obserwował" :).

Sprawdź jeszcze podczas deszczu/na mokro, bo ja tak miałem w przedlifcie, że najwięcej pikały jak padał deszcz/rejestracja była mokra i krople sobie 'wisiały'.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Amortyzatory
Powrót