[Giulia/Stelvio] - Szybkie pytania, szybkie odpowiedzi.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Dzięki, ja mam aktualnie 17 tys, skocze jutro do innego aso, zobaczę co powiedzą.

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

u mnie przy oka 10-12tys km farcze poryło - jest kilka głębszych bruzd, tu znalazłem fotkę
20190117_095620_HDR.jpg
skrarżyłem się w ASO, powiedzieli normalne i pokazali kilka innych Giulii które mieli np na demo czy serwisie.

Teraz auto ma 41tys km i wygląda to normalnie - poznikały głębokie bruzdy. Klocki/tarcze ori
20210823_092038.jpg20210823_092054.jpg

Uwaga odnośnie pisania wszystkiego w tym wątku - to idzi na zmarnowanie i kłuci się z ideą forum gdzie rzeczy można odnaleźć tematycznie. tak więc zalecam szukać dedykowanych/zbliżonych wątków a jak nie ma to zakładać swój nowy, a nie wrzucać tu do jednego wora wszystko. problem jest po prostu z wyszukiwaniem - każdy ma poustawiane w profilu inną ilość postów na stronę,a jak się googluje to linku wyskakują do strony w wątku ale nie zgadzają się najczęściej z ustawieniami kogoś kto szuka, więc potem trzeba się przedzierać prrzez dziesiątki stron/setki postów żeby cokolwiek odnaleźć

Szczerze to gdybym był adminem, zamknąłbym ten wątek.

Układ hamulcowy jest do 20 tys/km na Gwarancji.
Potem już jest zużycie eksploatacyjne

Tak to wygląda u mnie, w piątek jestem umówiony w serwisie. Zobaczymy co powiedzą.
90.jpg
91.jpg

może trochę trzeba ostrzej pojeździć i rozruszać system? najbardziej mam wrażenie skarżyli się Ci którzy spokojnie trasy robili na tempomacie.

Czy spotkał się ktoś z Was z błędami:

U1713-2F
P2BC1-00

Pierwszy wywołuje kontrolkę check engine. Akumulator 42%.

Byłem w serwisie zrobili aktualizacje i jak na razie spokój. Oba błędy pojawiały się poniżej 50% naładowania akumulatora (był na to biuletyn TSB 21-045-19)

Tak to wygląda u mnie, w piątek jestem umówiony w serwisie. Zobaczymy co powiedzą.
90.jpg
91.jpg

Do przebiegu 20 tys/ km należy się tobie wymiana tarcz i klocków. I ja bym z tego skorzystał.

Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka

Byłem w serwisie zrobili aktualizacje i jak na razie spokój. Oba błędy pojawiały się poniżej 50% naładowania akumulatora (był na to biuletyn TSB 21-045-19)

Hej.

Aktualizacja, którą Ci zrobili dotyczy także skrzyni biegów i według tego co jest napisane w biuletynie ma ona poprawić jakość zmiany biegów ( cokolwiek, to znaczy). Czy zauważyłeś jakąś różnicę w pracy skrzyni po tej aktualizacji?

Podczas sprawdzania Witechem a nie MES wyskoczyło jeszcze kilka błędów dlatego zastosowali aktualizacje. Za wcześnie abym mógł coś powiedzieć o odczuciach w pracy skrzyni.

Do przebiegu 20 tys/ km należy się tobie wymiana tarcz i klocków. I ja bym z tego skorzystał.

Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE [MENTION=35971]dziadzia82[/MENTION] dzięki za sugestie, w jednym aso juz bylem podpytać, spławili mnie twierdząc, ze to normalne, nie spierałem się. W piątek jadę do innego, zobaczę co mi tam powiedzą, tym razem pocisnę bo więcej aso w poznaniu nie mamy:-)

W Polcar, w piątek będę w voyagerze, zobaczymy jak tam będzie.

Byłem, także mi powiedzieli, ze to nie podejdzie pod gwarancje. Facet powiedział, ze auta stockowe łapią korozje na tarczach a później klocek tym tlenkiem masakruje tarcze. Odpuszczam temat, szkoda zachodu chyba. Dzięki za pomoc!

Byłem, także mi powiedzieli, ze to nie podejdzie pod gwarancje. Facet powiedział, ze auta stockowe łapią korozje na tarczach a później klocek tym tlenkiem masakruje tarcze. Odpuszczam temat, szkoda zachodu chyba. Dzięki za pomoc!

Znowu ciebie zepchali. Ja mam 10 tys i jadę właśnie na wymianę w następnym tyg.
Na włoskim forum jest temat właśnie o tym i o tym iż wszystkim wymieniają więc ASO delikatnie leci w ... .

Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka

[MENTION=35971]dziadzia82[/MENTION] mógłbyś podesłać linke do włoskiego forum?
Do jakiego serwisu jedziesz?
Podeślesz foto tarczy?

Dzień Dobry
Mam pytanie odnośnie wskażnika temp płynu chłodzącego silnika. Od kilku dni kiedy zrobiło się chłodno rano ok +10C zauważyłem że zapalają się 3 kreski i trwa to dłużej. Dojeżdzam do pracy ok 50 km z czego 35 autostradą Dopiero w połowie tej drogi na A2 zapala się 4 kreska i po zjechaniu z autostrady zaraz gaśnie na drodze lokalnej gdzie jadę spokojnie ok 70km/h. Jak były upały cały czas paliły się 4 kreski po rozgrzaniu. Giulię mam od lipca więc tylko w letnich temp jeżdzilem. Samochód nowy ok 3000km ,garażowany. Czy to jest normalne zachowanie wskażnika czy jechać z tym do serwisu ? Z góry dziękuję za odpowiedz.

Z góry dziękuję za odpowiedz

Status
Ten wątek został zamknięty.
Amortyzatory
Powrót