[Giulia/Stelvio] - Szybkie pytania, szybkie odpowiedzi.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Czytając testy Yanosika na AA gdzieś widziałem wyraźne stwierdzenie, że Y może pracować w tle i nie przeszkadza innej nawigacji. Wystarczy wpisać w Google: Yanosik na AA i na pewno znajdzie się kilka testów.
Niby działa ale słyszy się tylko komunikat i nie wyświetla info np. na gm tak jak na telefonie. Jeśli chce się przełączyć na Y to wtedy anuluje nawigację w gm. Opisane jest to np. tutaj https://www.dobreprogramy.pl/yanosik-w-android-auto-jezdzilem-z-wersja-alfa-zapowiada-sie-bardzo-dobrze,6655796776573472a

Cześć. Mam pytanie odnośnie numerów skrzyń rozdzielczych. Dość dawno temu pisałem tu gdzieś że mam pewne problemy z napędem i teraz kolega mi się tym zajmuje i ma problem z nieczytelną nalepką z numerem a szukając po internecie znalazł dwa numery, bodajże różniące się końcówką. Mam Giulie 2.0 benzynę 280km w q4 z USA, 2017r, jeśli to zależy od silnika i rodzaju napędu to czy byłby ktoś w stanie podać numer dla tej konfiguracji, albo jeśli są jakieś drobniejsze niuanse to np wyczytać po numerze vin?

Ostatnia edycja:
Małe odgrzebanie ze strony 76, ale teraz sprawa zrobiła się pilna - chcą mnie obciążyć za "wgłębienia" na dachu lub bardziej łączniku między słupkiem przednim a błotnikiem tylnym - już kilka osób zgłosiło to - im więcej będę miał podobnych przypadków z innych aut tym większe szansa na wybronienie się.

Proszę wejdźcie w temat jak poniżej i sprawdźcie swoje auta i ew zrobili zdjęcia. Bardzo dziękuję.

https://www.forum.alfaholicy.org/gi...buje_zdjecia_dachu_dolki_technologiczne_.html

Małe odgrzebanie ze strony 76, ale teraz sprawa zrobiła się pilna - chcą mnie obciążyć za "wgłębienia" na dachu lub bardziej łączniku między słupkiem przednim a błotnikiem tylnym - już kilka osób zgłosiło to - im więcej będę miał podobnych przypadków z innych aut tym większe szansa na wybronienie się.

Proszę wejdźcie w temat jak poniżej i sprawdźcie swoje auta i ew zrobili zdjęcia. Bardzo dziękuję.

https://www.forum.alfaholicy.org/gi...buje_zdjecia_dachu_dolki_technologiczne_.html

pojedz do magika od wgniotek za 50-100 pln w kilka chwil to wyciągnie i po sprawie.

Pewnie było już z 20 razy - jak rozwiązaliście kwestię piszczącego lewego przedniego czujnika parkowania? Dzisiaj odebrałem samochód - podkładka pod tablicę lekko odstaje po prawej stronie (patrząc od przodu) i czujnik odpala się sam podczas np. stania w korku. Czy dokręcenie podkładki razem z tablicą całkowicie do zderzaka rozwiąże problem?

Dziwne, że ASO się jeszcze nie nauczyło. Wywal ramkę tablicy jeżeli ją masz i przykręć/przyklej tablicę do akcesoryjnej podkładki, która mam nadzieję aso założyło.

Mam veloce i wydaje mi się, że u mnie podkładka zaczyna się dużo bliżej scudetto. Nie miałem żadnych problemów z czujnikami. Podkładki różnią się między zderzakami, nie wiem też, czy nie bylo różnych "ewolucji".

A to dziwne, bo podkładka chyba wchodzi w otwór w zderzaku i teoretycznie nie powinno dać się ją za bardzo w prawo zamontować.
U mnie w nowej giulii dali podkładkę małą, pod małe (włoskie?) tablice, przez co tablica rej mi odstaje:
20210805_161614.jpg
218190621_375380593933378_2774825334507779893_n.jpg
Finalnie chyba przykręcę ramkę bezpośrednio do zderzaka.

Pewnie było już z 20 razy - jak rozwiązaliście kwestię piszczącego lewego przedniego czujnika parkowania? Dzisiaj odebrałem samochód - podkładka pod tablicę lekko odstaje po prawej stronie (patrząc od przodu) i czujnik odpala się sam podczas np. stania w korku. Czy dokręcenie podkładki razem z tablicą całkowicie do zderzaka rozwiąże problem?

Też miałem ten problem. Zgłosiłem w ASO i poprawili (przesunęli tablicę) od ręki.

A to dziwne, bo podkładka chyba wchodzi w otwór w zderzaku i teoretycznie nie powinno dać się ją za bardzo w prawo zamontować.
nie masz racji, żadnych otworów nie ma/nie używa się, sprawa losowa jak założą u dealera.
ja tam mam przyklejoną rejestrację do zderzaka (jest wątek o tym z fotami) i sobie chwalę - jedyna wada to było przy przerejstrowywaniu po wykupie z leasingu - urzędnika musiałem pofatygować na zewnątrz żeby nakleił nowe naklejki legalizacyjne.

hmmm, jak wroce z urlopu to sprawdze, moja gdzies sie pałęta po garazu bo nie pizwolilem dealerowi montowac. z tym ze kiedys montaze byly w losowych miejscach i stad problemy z PDC, moze z czasem zrobili jednak wersje z pozycjonowaniem?

nie masz racji, żadnych otworów nie ma/nie używa się, sprawa losowa jak założą u dealera.
W nowych wersjach podkladek usuwa się zaślepkę zderzaka i otwór po niej sluży jako ustalajacy pozycję podkładki - w zasadzie nie da się jej źle założyć - przetłoczenie jest dokładnie dopasowane.
Dla Giulii Veloce nr części 156125832
Dla bazowej na własne oczy nie widziałem, znany sklep podaje 156146396
Dlatego też wcześniej pisałem, że prawdopodobnie było kilka ewolucji polskich podkładek.

ja tam mam przyklejoną rejestrację do zderzaka (jest wątek o tym z fotami) i sobie chwalę - jedyna wada to było przy przerejstrowywaniu po wykupie z leasingu - urzędnika musiałem pofatygować na zewnątrz żeby nakleił nowe naklejki legalizacyjne.

U mnie ramka byla ordynarnie przykrecona do zderzaka 4 wkretami :mad: po jej zdjeciu i przyklejeniu na rzep pomniejszonej tablicy (rozmiar wloski) mam widoczne 2 otwory po starej ramce, mala tablica jest w stanie zaslonic tylko 2, teraz sie zastanawiam jak zamaskowac te otwory, przeciez nie bede tego szpachlowal i lakierowal :confused: moze macie jakies pomysly jak zamaskowac takie otworki po srubach w zderzaku bez lakierowania (na bialym to troche widac ;))

Status
Ten wątek został zamknięty.
Amortyzatory
Powrót