Miki Mik
Użytkownik
czy w Stelvio przy zainstalowanym i działającym TSR(ACC+) itd jest opcja jakowaś w której tempomat dostosuje predkość do ograniczenia rozpoznanego przez TSR ? ..... /w menu tego nie widze /
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Musisz mieć odblokowane w proxi ISC (Intelligent Speed Control) po czym w menu załączyć jego użycie.
Przy czym tempomat tylko podpowiada zgodnie z odczytanymi znakami a Ty musisz to przyciskiem zaakceptować lub nie.
Gdzie w Mesie szukać takiej opcji? Posiadam wersję 5.3 i w zakładce proxy nigdzie nie ma wzmianki o ISC, HAS oraz TJA
Nie znajdziesz poczytaj jak sie wchodzi w kodowanie proxy jest tego tu mnóstwo.
kierownice z grzeniam chciałem założyć i po zdjeciu starej okazało sie ze nia mam pinów w gnieździe ! nie znalazłem żadnej ukrytej intalacji w kolumnie, wolnych przeowodów itp - jak sobie z tym poradzić bo zgłupiałem ? źle szukałem ?
kierownice z grzeniam chciałem założyć i po zdjeciu starej okazało sie ze nia mam pinów w gnieździe ! nie znalazłem żadnej ukrytej intalacji w kolumnie, wolnych przeowodów itp - jak sobie z tym poradzić bo zgłupiałem ? źle szukałem ?
1. tak
2.nie ma wartości 11 na tych bitach obecnie przewidzianej - pole akurat jest dwubitowe i są wartości 0 - not present, 1 - LDW, 2 LDW+LKA oczywiście do przetłumaczenia z dzisiętnych na binarne zawsze w mapie (i wrzuceniu na odpowiednie pozycje w bajcie i całość na hex)

Wartości przeliczyłeś prawidłowo.
Natomiast w 166 wpisz AF to uzyskasz ISC+HAS+TJA, pod warunkiem, że uruchomisz też:
- ACC+
- TSR (159: 00>C0 i opcjonalnie 202: 00>01)
- ISC menu (177: 00>40 (opcjonalnie))
Dzięki kolegom netzmark i epsonix udało się zrobić moje pierwsze proxi - uruchomienie rozpoznawania znaków TSR.
Po zmianie w MES bytu 159 z "00" na "CO" oraz bytu 202 z "00" na "01" na wyświetlaczu pomiędzy zegarami pojawiła się ikonka prędkości oraz w systemie wspomagania kierowcy dodatkowa opcja:
Pokaż załącznik 290884
Pokaż załącznik 290885
Teraz tylko testy drogowe :crazy_pilot: - jeszcze raz dzięki za pomoc i naprowadzenie dla naprawdę laika w świecie bitów bytów itp.
- - - Updated - - -
AF z tego co widzę to 10101111, na bit 6 jest jeszcze x1xxxxxx "Enables BSM if vehicle equipped with rear blind spot radar sensors" - obecnie mam w aucie ABSM to też ma zostać na wyłączony "0" ?
202 niepotrzebnie zmieniałeś