• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[Giulia] Giulia Sportwagon...?

Status
Ten wątek został zamknięty.
ale zrobił się off-topic. piszemy tu o Sportwagon albo wcale, OK?

Proponuję wcale...bo SW po prostu nie istnieje.

co nie znaczy że nie mozemy sobie pogadać o teoretycznym Sportwagonie, choćby podlinkować jakieś tam niby przecieki, spekulacje, wizualizacje czy napisać co kto oczekiwałby od SW itp. natomiast trzymajmy się tematu

Dokładnie. Ciekawe ile berlin się sprzedało względem sportwagonów w przypadku 156 i 159.

Wysłane z mojego SM-A500FU

W tym momencie spadłem z krzesła :D
kolega QUBA przesadził z tą szpetnością ale gdy na koniec lat dziewięćdziesiątych wchodziła 156 byla olśnieniem, samochodem z innej planety w porównaniu do wtedy produkowanych aut. Gdy świeżo po debiucie na osiedlu pojawiła się 156 czerwony metalik, gdy jechała ruch zamierał. 159 była wyjątkowa, ale nie było już takiego kontrastu.

Najnowsze wieści od Marchionne są takie, że projekt Giulia SW jest zawieszony/wstrzymany, bo najważniejszą rzeczą na dziś dzień jest dobre przygotowanie Stelvio. Nic w sumie w tym dziwnego, bo SUV-y sprzedają się, szczególnie poza Europą, zdecydowanie lepiej, niż nadwozia kombi. IMHO dużo zależy od sukcesu Stelvio.

http://www.motormaniaci.net/2017/01/12/alfa-romeo-giulia-sw-rimandata/

L.

Jezeli to prawda to szkoda ze nie bedzie kombi.Pomimo ze wole sedany,to np 159 wiecej widuje w wersji SW.Jakby nie bylo troche potencjalnych klientow odejdzie od marki.

nie dobrze ... wiem że pewnie to analizowali i podjęli taką decyzje bo brakuje zapewne kasy lub/i ludzi ... ale mimo wszystko dużo osób czekało na SW (np. ja). Szkoda.

Cytując za onetem w tym roku Mercedes sprzedał ponad 2mln aut z czego 700tys to były auta klasy SUV, to daje 35% całego wolumenu !!! W Alfie powinni tylko i wyłącznie skupić się na Stelvio bo to ona pociągnie sprzedaż.

nie dobrze ... wiem że pewnie to analizowali i podjęli taką decyzje bo brakuje zapewne kasy lub/i ludzi ... ale mimo wszystko dużo osób czekało na SW (np. ja). Szkoda.

Alfa jest częścią FCA, a Ci patrzą globalnie. Globalnie samochody kombi zawieszone w puli "premium" sprzedają się jako tako tylko w Europie. Dlatego "station wagon" powstanie tylko, jeśli Stelvio i Giulia "zrobią robotę".

http://www.ilsole24ore.com/art/moto...iulia-station-wagon-non-si-fara--160836.shtml

L.

clubalfa.it napisał:
Alfredo Altavilla importante leader del Chrysler Fiat Group EMEA area Automobili ha fatto una dichiarazione importante nelle ultime ore di Alfa Romeo Giulia Sportwagon. Questa versione di Julia atteso da molti appassionati del marchio Alfa Romeo, sembra che non torneranno. la sua uscita sarà annullata.

na tyle ile google dobrze to tłumaczy: szanse na SW maleją.

Pomyślcie chwilę. Alfa chce być marką globalną. Kombi sprzedają się tylko w Europie... Byłoby to trochę dziwne jakby SW się pojawiło.

Dziwne będzie jak nie będzie :)

Przy wolumenie sprzedaży Alfy dodatkowe 50 tys. szt. zrobiło by różnicę. Myślę, że będzie za rok, dwa.

Pomyślcie chwilę. Alfa chce być marką globalną. Kombi sprzedają się tylko w Europie... Byłoby to trochę dziwne jakby SW się pojawiło.
dlaczego? SW chocby w Europie to jest czesc globalnej sprzedazy - niech bedzie to tylko 20-25% produkcji Giuli, to ciagle obniza koszty produkcji sedanow, bo 95% czesci jest wspolnych. Jakos BMW 3 globalny product moze byc robione w wielu wersjach : limuzyna, touring, gran turismo, do tego zrobili serie 4 (ktora pewnie bazuje na 90% czesci z 3) a tam coupe, gran coupe, cabrio. chyba oni sie nie myla w trafnej polityce modelowej?

Alfa nie ma tyle siana, żeby naprodukować wersji nadwoziowych z nadzieją, że wyjdzie czy nie. A 20-30tyś SW które rocznie by się sprzedawało w Europie nie jest warta zachodu (to moja opinia, ok?) Co innego z Coupe. Może i w Europie szału nie zrobi, ale można to pchnąć i do US, Japonii, Chin czy Australii.

79.jpg

80.jpg

Nigdzie nie ma info o Giulii SW. Jest za to info o Coupe :) Roadstera przejął Abarth, więc to też temat zamknięty.

Ostatnia edycja:
Dajmy czasu trochę, 156sw i 159sw pojawiły się później od sedana...

oby, bo nie wiem czy Stelvio to bedzie cos co mi przypadnie do gustu, I skonczy sie tym ze przygladne sie blizej BMW 4 gran coupe, czyli czemus co ma zalety kombi/hatchbaka (liftback) a wyglada lepiej niz odpowiednik kombi.
tam moge miec xdrive w slabszych wersjach silnikowych jesli tylko chce, nie musze od razu pchac sie w Veloce jak w przypadku Giuli, skoro I tak jest to silnik tylko 4 cylindrowy (w obu przypadkach, w tym zakresie mocy), wiec motywacja spada. nie pasuja mi w Veloce pelne skorzane siedziania, w BMW biore co chce I cena bedzie podobna.

Nie wiem czy dobrze Wlosi kombinuja skoro czesciowo pojanrany Giulia fan marki nie bardzo znajduje auto dla siebie i oglada sie na konkurencje.

- - - Updated - - -

Alfa nie ma tyle siana, żeby naprodukować wersji nadwoziowych z nadzieją, że wyjdzie czy nie. A 20-30tyś SW które rocznie by się sprzedawało w Europie nie jest warta zachodu (to moja opinia, ok?) Co innego z Coupe. Może i w Europie szału nie zrobi, ale można to pchnąć i do US, Japonii, Chin czy Australii.

Nigdzie nie ma info o Giulii SW. Jest za to info o Coupe :) Roadstera przejął Abarth, więc to też temat zamknięty.
Nie wiem czy potrzebny im jest full size sedan,czy lepszy nie bylby mid size SW

Status
Ten wątek został zamknięty.
Amortyzatory
Powrót