• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[Giulia] Giulia kolizje

To ja dodam coś odnośnie do hamowania.

No więc wracam sobie z Białki i tam są takie drogi, że czasem pod górę są 2 pasy, żeby można było wyprzedzać. Potem się kończą. No to jadę za Maserati Levante. Daje nieźle. Widzę, że za 200m zwężenie to spoko. Niestety po 50m Maserati odbija w prawo bo na ŚRODKU drogi panowie malowali pasy i ŻADNYCH ostrzeżeń nie było. Postawili sobie słupki i cześć. Maserati jako że wyżej siedzi zauważyło wcześniej, że na szczycie taka niespodzianka. Ja szans nie miałem bo SUV wysoki. Musiałem dać po heblach do zera bo z prawej miałem jeszcze samochód. I teraz gwóźdź programu. Hamulce z ponad 100 do 0 zatrzymały mnie w miejscu. Szacun!!! Może nie są mega precyzyjne ale w ch... skuteczne.

btw dobrze, że za mną nie było nikogo bo bym płakał jak kolega powyżej :(

Po 2 kraksach próbowałem hamulce ekstremalnie
Są rewelacyjne
Brera Gt i 156 SW w porównaniu do giuli nie mają hamulców piszę to bo mam te auta
Ja alf nie sprzedaje takie moje widzi mi się

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

jak już o hamowaniu piszemy to chciałbym dodać, że trochę mnie wkurzają te awaryjne. Włączam Dynamic i jak się hamuje "sportowo" przed zakrętami to za każdym razem wali awaryjnymi. Rozumiem ten system w N lub A żeby ostrzec innych ale w D trochę później się powinno włączać.

btw To jakiś wymóg prawny? Czy może ktoś się spotkał z oficjalną możliwością wyłączenia tego? Jak to jest w Race Q?

podłoga bagażnika cała po takim strzale?
w mojej byłej 147 jak dostała w tył od dostawczaka to zderzak tył cały, tylko lekko farba
ale od środka po wytarganiu plastików mat koła dopiero było widać jak mocno oberwała

jak już o hamowaniu piszemy to chciałbym dodać, że trochę mnie wkurzają te awaryjne. Włączam Dynamic i jak się hamuje "sportowo" przed zakrętami to za każdym razem wali awaryjnymi. Rozumiem ten system w N lub A żeby ostrzec innych ale w D trochę później się powinno włączać.

btw To jakiś wymóg prawny? Czy może ktoś się spotkał z oficjalną możliwością wyłączenia tego? Jak to jest w Race Q?

W Q na Race nie mrygają, dlatego beka z typów co robili test Giulia Q vs Merc C63 AMG vs BMW M3 CP na torze i w Giulii co zakręt były awaryjne, taki to uczciwy test że Giulia jechała na max D (i z check engine).
Co do tego po co mrygają, to:
a) dobry feature, może uratować przez przyjęciem kogoś na tył (jak widać nie każdego :D )
b) punkciki w NCAP itp.

U mnie jeszcze ani razu nie zamrygały, może popsute albo za słabo jeżdżę. Albo za mało ufam tym śmiesznym oponom.

Ostatnia edycja:
W Q na Race nie mrygają, dlatego beka z typów co robili test Giulia Q vs Merc C63 AMG vs BMW M3 CP na torze i w Giulii co zakręt były awaryjne, taki to uczciwy test że Giulia jechała na max D (i z check engine).

nie nie mrygaja, ale oczwkiwalbym ze jednak w Dynamicu tez nie beda mrugac, albo da sie to wylaczyc, strasznie wkurzające.
co kilka hamowan mrugaja, dramacik ;)

W

Witam Alfa w serwisie
Auto zastępcze
42.jpg

Trochę nie na temat
Rozpisywano się na forum że alfie do klasy premium jeszcze daleko i nie ma co porównywać z audi A4 , BMW 3 i mercedesem C
Jeżdżę teraz tym czymś i nigdy nie kupiłbym tego
Pod każdym względem Alfa jest lepsza ładniejsza
W tym m... tablet przyklejony na środku nie dotykowy ekran plastyk błyszczący i udający aluminium.
Ergonomia pożal się Boże
Mógłbym tak pisać i pisać
Po prostu żenada
Jak to jest klasa premium to moja Alfa to S klasa
Pozdrawiam wszystkich alfistów
Nie mamy się czego wstydzić

Trochę nie na temat
Rozpisywano się na forum że alfie do klasy premium jeszcze daleko i nie ma co porównywać z audi A4 , BMW 3 i mercedesem C
Jeżdżę teraz tym czymś i nigdy nie kupiłbym tego
Pod każdym względem Alfa jest lepsza ładniejsza
W tym m... tablet przyklejony na środku nie dotykowy ekran plastyk błyszczący i udający aluminium.
Ergonomia pożal się Boże
Mógłbym tak pisać i pisać
Po prostu żenada
Jak to jest klasa premium to moja Alfa to S klasa
Pozdrawiam wszystkich alfistów
Nie mamy się czego wstydzić

Dzięki za tego posta! Jako użytkujący BMW 3 z 2016 roku jako auto zastępcze za AR Giulia Veloce, mogę to tylko potwierdzić. Przepaść na korzyść AR.

Też pozdrawiam Alfistów.

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka

BMW 3 i Klasa C to nie Premium.To jedne z bardziej pospolitych wozideł tyle że z znaczkiem BMW.

BMW 7 i S klasa to klasa premium. To, że inni są ch... nie znaczy że Alfa nagle będzie premium. Fakt BMW czasem leży i kwiczy ale ma obszary które można nazwać premium.

To że Alfa się prowadzi rewelacyjnie też nie robi z nie j premium. To jakbym mówił o sobie, że jestem księciem. Mogę to robić ale żeby być prawdziwym księciem, trzeba mieć pochodzenie, majątek itd.

Alfa nie ma wyposażenia, obsługi klienta, niezawodności, nowoczesnych salonów itd, Nie oferuje niczego dodatkowego oprócz designu i prowadzenia. Ma DWA w miarę nowoczesne modele. Na prawdę uważacie, że tak powinna wygląda marka premium?

Z drugiej strony "premium" już jest tak wyświechtane, że passaty stają się premium. Tak samo SUV. Obecnie każdy większy samochód z minimalnie większym prześwitem jest SUV. Już chyba najbardziej śmieszy mnie definicja samochodu sportowego. Obecnie wystarczy dać inne zderzaki i czerwoną nitkę na kierownicy i masz wersje sportową :D

Podsumowując każdy chce mówić, że jeździ premium i marketingowcy robią to na życzenie i nazywają wszystko co nie jest fiatem pandą i ma klimę w standardzie premium.

Ostatnia edycja:
To prawda, salony Alfy w Polsce mają się do premium jak Doda Elektroda do Franka Sinatry:)

BMW 3 i Klasa C to nie Premium.To jedne z bardziej pospolitych wozideł tyle że z znaczkiem BMW.

BMW 7 i S klasa to klasa premium. To, że inni są ch... nie znaczy że Alfa nagle będzie premium. Fakt BMW czasem leży i kwiczy ale ma obszary które można nazwać premium.

To że Alfa się prowadzi rewelacyjnie też nie robi z nie j premium. To jakbym mówił o sobie, że jestem księciem. Mogę to robić ale żeby być prawdziwym księciem, trzeba mieć pochodzenie, majątek itd.

Alfa nie ma wyposażenia, obsługi klienta, niezawodności, nowoczesnych salonów itd, Nie oferuje niczego dodatkowego oprócz designu i prowadzenia. Ma DWA w miarę nowoczesne modele. Na prawdę uważacie, że tak powinna wygląda marka premium?

Z drugiej strony "premium" już jest tak wyświechtane, że passaty stają się premium. Tak samo SUV. Obecnie każdy większy samochód z minimalnie większym prześwitem jest SUV.

To jest moja opinia na ten temat
Do tej pory milczałem bo od 14 lat tylko alfami jeżdżę
Czytałem na forum że do aut przytoczonych prze zemnie alfie daleko
Teraz wiem że to bzdury
Polecam serwis zasada z Krakowa
Obok siebie mercedes Alfa i jeep
Te same wysokie standardy

Jestem szczęśliwy Alfa wruciła
176.jpg

oby niech wróci już na dobre :)
szerokości, przyczepności i uważaj na ogon ;-)

Oj cofnęła się :( Jest ładne Stelvio Q po dachowaniu na otomoto :D Do wyklepania jak nic. :D

Amortyzatory
Powrót