• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[Giulia] Giulia- felgi, opony

Te 13mm to nie są poszerzone nadkola, ale wystający plastik (nie pamiętam jak to się nazywa). Dzięki temu szerokie koła(285mm) z tyłu nie wystają poza karoserię, która jest w ten sztuczny sposób poszerzona. Chyba bez tego zabiegu nie byłoby dopuszczone do ruchu.

Dokładnie chodzi o ten element, jeśli spojrzysz od góry to zauważysz, że dokładnie przykrywa wystającą oponę. Ja nie widze żadnej innej funkcji dla tego plastiku.

Faktycznie to jest to :) Zastanawiam się jak będą na Giulii wyglądały.

pewnie tak samo kiepsko jak i na stelvio ;) Ciągle rozglądam się za felgami na drugi komplet zimówek i jeśli ci ten wzór odpowiada to dziś na OLX pojawił się komplet z oponami za 1600 zł. Ja szukam 20 bo już mam takie zimówki, na nowe felgi szkoda mi kasy a z używek cienko.

mi też żal kasy na nowe fele, choć w sumie bym coś zmienił ;) Teraz mam inne hobby, które niestety jest kosztowne i tym bardziej mam dylemat :confused:

Ten element jest osobno czy to całe nadkole ?

No właśnie też się zastanawiam. Chciałem znaleźć numer części np w eper ale coś mnie chyba omineło bo już nigdzie nie mogę znaleźć epera online z giulią :P Ktoś może pomóc znaleźć numer części tego nadkola/plastiku?

Na oryginalne 19 poluję już jakiś czas, ale patrząc na te wszystkie podwyżki to chyba odpuszczę, nawet GMP zbliżają się bardzo szybko do 5tysi, dodaj przyzwoite gumy i robi się blisko 10. To już poważne kwoty przy używanych prywatnych samochodach.

Może chodzi Ci o te? Oferta z Świdnicy:
50928738
50928739
cena katalogowa 5612zł / u nas 4500zł za komplet

Czujniki przy zakupie felg 800zł komplet

Niestety 9" chyba jeszcze nie dostępne

W/w czym się różnią od tych 50549364 i 50549365?

Ostatnia edycja:
Dokładnie te - pisałem już do nich, można brać zestaw 4x8 albo 2x8 + 2x9, cena ta sama. A różnią się kolorem - ten wzór jest srebrny, szary i czarny. Mnie interesują właśnie szare.

738 i 739 są szare
364 i 365 czarne?
Mi podano że są to te same felgi
W używce ich nie ma niestety. Na 19" mi trochę twardo

Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka

Super, może się uda szarpnąć jakiś rabat. Spieszy Ci się? Ja bym zamawiał w marcu, żeby od razu je założyć.

Amortyzatory
Powrót