[Giulia] Giulia- felgi, opony

A, jakiej średnicy są dekielki w ori felgach?

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

No właśnie chciałem zamówić ale nie wiem jakie, przy okazji zmiany kol na zimę chciałem zamienić [emoji6]

Hej, możecie podpowiedzieć na jakich gumach jeździcie w zimę? nurtuje mnie to że lato przód mam 225/45/18 a tył 255/40/18 ... ? ktoś wie z czego wynika różnica w wysokości opony ?
Pacjentka do Giulia VELOCE - prośba o pomoc ;)

Hej, możecie podpowiedzieć na jakich gumach jeździcie w zimę? nurtuje mnie to że lato przód mam 225/45/18 a tył 255/40/18 ... ? ktoś wie z czego wynika różnica w wysokości opony ?
Pacjentka do Giulia VELOCE - prośba o pomoc ;)

Profil na tyl jest inny po to zeby wlasnie wysokosc opony z tylu nie byla wieksza. To nic innego jak % szerokosci, skoro masz z tylu 255 potrzebujesz mniej % zeby wysokosc opony wyszla mniej wiecej podobnie. Wychodzi 101,25 przod vs 102 tyl (225 x 45% vs 255 x 40%) :) Na zime sadze ze lepiej miec 4x 225/45

Ostatnia edycja:
To nie jest wysokość tylko stosunek wysokości do szerokości opony, jeśli tylna jest szersza to druga liczba musi być mniejsza, żeby wysokość była taka sama.

Ja mam na zimę Hankook WINTER I-CEPT EVO2 W320 na 19 cali i byłem zadowolony.

EDIT: method mnie ubiegł ;)

Profil na tyl jest inny po to zeby wlasnie wysokosc opony z tylu nie byla wieksza. To nic innego jak % szerokosci, skoro masz z tylu 255 potrzebujesz mniej % zeby wysokosc opony wyszla mniej wiecej podobnie. Wychodzi 101,25 przod vs 102 tyl (225 x 45% vs 255 x 40%) :) Na zime sadze ze lepiej miec 4x 225/45

Dzięki za wytłumaczenie !

- - - Updated - - -

:) i tak dzięki za zaangażowanie.

- - - Updated - - -

Spróbuję jak dotychczas kupić nokiany WR A4

Czy ktoś z Was badał nieco dokładniej kwestie jakości (wytrzymałości) tych felg typu PSW Dubai, RacingLine, PDW, WSP Italy?
W sensie technologii produkcji, użytych materiałów, atestów, czy nie było z nimi jakiś problemów typu ze pękła od byle uderzenia, itp.

W PSW piszą że stop aluminium to A356cośtam (nie pamiętam) - googlowałem za tym i to wydawał mi się właściwy stop stosowany w lotnictwie, też na felgi itp.
PSW robiony w Chinach, ale podpisuje się niby pod tym Włoska firma (wzór na zamówienie). W ogóle jak ja kupowałem to nie wiedziałem że to Chińskie, sprzedawca z Włoch twierdził że to marka włoska i że są bardzo dobrej jakości. Jak przyszły do mnie to mały zonk, ale wykończenie wydawało się pierwsza klasa. Sezon przejeździłem i żadnych wad nie zauważyłem.

Jak będę je montował za 2-3 tyg, to oglądnę je dobrze i dam na sprawdzenie wyważenia - coś to zawsze też powie o jakości. Dam znać (w razie czego się przypomnijcie oznaczając mnie tu w wątku)

Kolega z forum odebrał ode mnie koła w środę twierdzi, że zadowolony ;)
*Opona 225/45R18 Falken HS01
*Felga wzór Giulia czarny półmat
*Czujniki ciśnienia

Jak się podobają (dekielki będą AR)?
Giu.jpg

Moim zdaniem te felgi w czerni nie prezentują się w ogóle - a dlaczego? Bo są zbyt ładne i po prostuj giną w nadkolu, po prostu ich szkoda ;)

Ostatnia edycja:
Cześć grupa,

Jaka cena dla gulii veloce zimówki i jakie opony polecacie? 225/45 18"
Raczej celuje w coś w miare taniego

Ostatnia edycja:
Jak ma być tanio to taka pierwsza moja myśl: Nexen winguard sport 2 lub Dębice Frigo HP2 poczytaj może o nich, sprawdź parametry itp. Generalnie z tych w miare tańszych te od lat to polecają na forach 159/Giulietty, ale sam nigdy nie próbowałem. Rozumiem że bierzesz bez RF (mniejszy wybór i drożej)?

ja to określam inaczej- biednego nie stać na tanie rzeczy- kupno budżetówek to nieporozumienie- po 2 -3 sezonach będą nadawały się do utylizacji z racji plastikowej gumy- kup porządną gumę i nie dziaduj.

ja to określam inaczej- biednego nie stać na tanie rzeczy- kupno budżetówek to nieporozumienie- po 2 -3 sezonach będą nadawały się do utylizacji z racji plastikowej gumy- kup porządną gumę i nie dziaduj.
Dokładnie. Zresztą to jedyny punkt styku z jezdnia, a w takim aucie jak giulia z napędem na tył ja bym nie oszczedzal...

W poprzednim aucie na zimę miałem właśnie Nexeny Winguard Sport 2, jeździłem na nich 2 sezony no i jeżeli chodzi o przebieg to jakieś 20 kim, zużycie ok zachowanie jak dla mnie bardzo ok, z mojej strony mogę polecić

Moim zdaniem te felgi w czerni nie prezentują się w ogóle - a dlaczego? Bo są zbyt ładne i po prostuj giną w nadkolu, po prostu ich szkoda ;)

A moim zdaniem (nie lubię czarnych felg) wyglądają lepiej niż srebrne bo gubi się felga i opona i na pierwszy rzut oka nie widać że to 18ki a nie 19ki ;)

Na dekle czekam ciągle, masakra chyba negatyw wystawię sprzedawcy ;p

Kolega z forum odebrał ode mnie koła w środę twierdzi, że zadowolony ;)
*Opona 225/45R18 Falken HS01
*Felga wzór Giulia czarny półmat
*Czujniki ciśnienia

Jak się podobają (dekielki będą AR)?
Pokaż załącznik 263229
A co to jest za model felg?
Czy występują wvwersji 18x9?

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka

Amortyzatory
Powrót