michal35
Nowy
Niestety tylko 18 i 19
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
Wrzucę fotki dla potomnych.
Nareszcie pozbyłem się run flatów 225/40 19. Na ori 19x8" założyłem zimówki 245/40 19 michelin pilot alpin pa4. Przybyło 8,5mm mięsa na obręczy i komfort na nierównościach jest nieporównywalny z runflatami.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Ile masz luzu z przodu od opony do zawieszenia na tych 245?
Ogolnie zastanawiam sie czy do Giuli weszlyby OK obie felgi koniczynki 19" ale 8.5 szerokie z ET34 i na nie albo zalozyc na lato 225/40R19 z naciagiem (niby jeszcze w normie bo niby dla 225 max to 8.5) albo 235/40R19.
Jaki w razie czego dystans mozna zalozyc zeby korzystac z ori centrowania?
Zastanawiam sie czy nie kupic juz teraz koniczynek w tym rozmiarze, zalozyc do 159 a potem przeniesc sobie do Giuli (albo do Stelvio w zaleznosci co kupie).
Ktos doradzi?
Nie wiem, czy Giulia ma identyczną budowę jak Stelvio, ale w przodzie te ok 1,5 cm może być dużo na tyen górny luz.Panowie, orientujecie się czy po zmianie opon w giuli ze standardowych 225/45/18 na 235/50/18 można stracić gwarancję? Ew. jakieś problemy z wypłaceniem ubezpieczenia?
a nie lepiej pomajstrować przy wysokości zawieszenia - Giulia Veloce (wersje Q4) jest podniesiona o kilkanaście mm względem RWD, popatrz w ePerze czym to się różnią zawieszenia, może tanio da sie zmienić jakiś element? Albo może jakiś forumowicz który wolałby Veloce obniżyć, zamieni się z Tobą na elementy? Gwarancji to najwyżej nie uznają Ci jakby coś się z zawieszeniem działo, na resztę nie moga się wywinąć.Panowie, orientujecie się czy po zmianie opon w giuli ze standardowych 225/45/18 na 235/50/18 można stracić gwarancję? Ew. jakieś problemy z wypłaceniem ubezpieczenia? Zakładał ktoś taki rozmiar w ogóle? Chciałbym trochę zwiększyć prześwit. W tym przypadku to dodatkowe 1,5cm.
Ja mam 19x9 z Veloce i ważą ok 12 kg z tego co pamietam (będę sprzedawał). Te 9-10 kg to bardzo mało, to nie jest czasem waga tych felg tzw. ultralekkich:Mam pytanie Ile waży felga wzór giulia Q 19" - w salonie usłyszałem że 8,8" przód i 10" tył są kute i dlatego droższe od veloce o takim samym wzorze!
czuniki zamienniki - bez problemu współpracują (nawet jak wiozłem letnie w środku nic nie wariowało) - dałem 700 zeta - orginały w ASO wychodziły w sumie 800 zl
Coś trzeba było robić tzn podłączać auto do komputera aby wykryło nowe czujniki albo np. sklonować soft czujników z oryginałów na zamienniki?
Czy po prostu zmieniamy koła i auto samo wykrywa nowe czujniki bez problemu i wszystko działa?
nieźle pojechałeś z tym tyłem 10" do Giulietty. auto nie straciło swojej dynamiki/zwinności przy szerokich kapciach? tył Ci nie obetrze o nadkole?
Rafal piekne sa te kola i pasuja do giulettki![]()
Ja mam 19x9 z Veloce i ważą ok 12 kg z tego co pamietam (będę sprzedawał). Te 9-10 kg to bardzo mało, to nie jest czasem waga tych felg tzw. ultralekkich:
http://www.mondoalfa.pl/wp-content/uploads/2016/05/Alfa-Romeo-Giulia-felga-Quadrifoglio.jpg
http://www.mondoalfa.pl/wp-content/uploads/2015/06/Alfa-Romeo-Giulia-QV-zaciski-osi-tylnej.jpeg
Bo to one są najlżejsze z Giuli QV, a nie wyobrażam sobieby mogły ważyć jeszcze mniej w rozmiarze 19 (przeciętne felgi w tym rozmiarze ważą ok 14 kg).