• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] Gałka zmiany biegów - wymiana

siemka, czy ktoś z was wie jak ten kapselek zdjąć z tej gałki???

W sumie rzeczywiscie moze i racja,lepiej rzeczywiscie nic tu nie pokazywac,a jedynie cos co jest warte 25zl.Wtedy bedzie zgodne z ogolna linia partii oszczedzaczy i regeneratorow wszystkiego czego sie da i nie da.Ostatnimi czasy na to forum trafiaja juz takie kombinacje...ostatni przyklad-przeszczep kielicha od bodajze Vectry.Tworzy sie nastepna perelka;).Zastanawiam sie czasami jak co niektorym udalo sie kupic wogole te samochody???

Ja mysle ze to Ty powinienes wyluzowac i przestac sie niepotrzebnie udzielac we wszystkich watkach,chyba ze masz aspiracje zostania moderatorem,czasami wypisujesz takie smieci ze az oczy od tego bola
wiesz co Buratino tym wpisem nie wiem co chcesz pokazac??Jaki z Ciebie bufon i jaki to nie jestes bogaty i nie wiem na co Cie stac??Idz zrob sobie moro bo Cie stac,pomaluj sobie felgi na rozowo bo masz styl i Cie stac,zrob sobie czolg jak ktos Ci zrobil juz kiedys wizualizacje bo przeciez Cie stac.Mnie i innych moze nie stac na takie "tandetne" pierdoly,a kto jak sobie kupil swoja 9 to chyba nie powinno Cie interesowac bo Tobie nikt do portfela nie zaglada

A czy ktoś z Was jest zorientowany jak zdemontować gałkę w Q-tronicu ? Żaluzyjka na dole mi się podwija i bez demontażu gałki ani rusz. Może ktoś naprawiał żaluzję ?

Witam !

Obszywanie gałeczek tą skórką perforowaną z czerwoną nitką tak jak w wersji Ti jest jeszcze aktualne ? Czy próbował ktoś może zrobić czerwone podświetlenie w tym oryginalnym kapslu np. na czerwono ?

Czy ktoś wie jaka jest cena oryginalnego mieszka gałki zmiany biegów w ASO? Czy jest on osobnym elementem czy trzeba go kupić razem z panelem z przycikami?

Czy ktoś wie jaka jest cena oryginalnego mieszka gałki zmiany biegów w ASO? Czy jest on osobnym elementem czy trzeba go kupić razem z panelem z przycikami?
Ja ostatnio kupilem mieszek od tego sprzedawcy
http://allegro.pl/alfa-romeo-159-komplet-mieszkow-skora-i3767320632.html
mialem mieszane uczucia jak zamawialem jako ze na aukcji nawet zdjec nie ma ale jak przyszly bylem bardzo pozytywnie zaskoczony, lepsze od oryginalow bo z prawdziwej skory

Moglbys wrzucic zdjecia jak to u Ciebie wyglada?

Moglbys wrzucic zdjecia jak to u Ciebie wyglada?
niestety jestem teraz poza granicami kraju, wracam dopiero 21-ego. Mieszek wyglada identycznie jak oryginalny, wraz z zatrzaskiem i rzepem. Przy czym skora nie jest taka sztywna jak oryginalna skaja

Mieszek (a w zasadzie dwa, do biegow i recznego) przychodzi bez ramki. Ja montowalem tylko of biegow bo byl pekniety
Nie ma najmniejszego problemu zeby to wymienic samodzielnie.
Plastik (ten srebrny) trzyma sie na 4 zatrzaskach, wystarczy posiagnac od tylu (od strony hamulca recznego) i wychodzi, pod spodem znajdziesz taka mala ramke, ktora trzyma skore, wszystko na zatrzaski.
Nowa skora moze sprawiac troche problemu z jej uformowaniem, ja sobie pomoglem podklejajac narozniki superglue

Cześć , ktoś u siebie wymieniał ostatnio gałkę zmiany biegów? Moze coś polecić?
Na shopalfisti gałki rewelacyjne ale ceny tez zabójcze.

Pisalem do Belfra czy jeszcze odnawia ale bez odzewu.

Prośba do kolegi BELFRA - wyczysc sobie skrzynke odbiorczą bo jest utrudniony kontakt (komunikat ze masz pałną i nie mozna nic wysłać)

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót